You are not logged in.

#1 2012-11-22 02:54:46

dsplayer14
Member
From: /home/adam
Registered: 2012-06-15
Posts: 27
Website

[SOLVED] Audio will not work unless I remove and insert headphones

I always have my headphones plugged into my computers, but today, when I tried to listen to a song, I didn't hear any audio. I later found out that the only way for audio to work is if I remove my headphones, then plug them back in. Thats the only solution I found, and it's one I would rather not use. All I know is that I am using ALSA, not OSS. Another note, I installed Compiz today. Would that have anything to do with it?

Last edited by dsplayer14 (2012-11-23 04:19:50)


Please excuse my stupidity.

Offline

#2 2012-11-22 04:28:37

yungtrizzle
Member
From: Nanjing, China
Registered: 2011-04-24
Posts: 130

Re: [SOLVED] Audio will not work unless I remove and insert headphones

$ alsamixer 

Check if auto mute mode is enabled.


No trees No codes : equal exchange

Offline

#3 2012-11-23 01:07:51

dsplayer14
Member
From: /home/adam
Registered: 2012-06-15
Posts: 27
Website

Re: [SOLVED] Audio will not work unless I remove and insert headphones

Didnt seem to work. Any info I can supply? Or any other ideas?


Please excuse my stupidity.

Offline

#4 2012-11-23 04:19:31

dsplayer14
Member
From: /home/adam
Registered: 2012-06-15
Posts: 27
Website

Re: [SOLVED] Audio will not work unless I remove and insert headphones

Adding my user to the audio group solved my problem.
Strange as to why this was not already set, and how it happened in the first place...


Please excuse my stupidity.

Offline

#5 2012-11-23 06:57:45

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: [SOLVED] Audio will not work unless I remove and insert headphones

In systemd, you chould not be in the usualy groups of the sysvinit days.  There is a udev tag called uaccess that handles this functionality now, and it is taken care of by the logind functionality.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB