You are not logged in.

#1 2012-12-06 03:20:07

Thisguy_
Member
Registered: 2012-12-03
Posts: 37

Banshee crash on song load

When trying to play a song on Banshee, I get no sound followed eventually (after I click play a few times and meddle with options) by a crash. VLC media player seems to play fine. Log of its operation below.

[Info  21:57:03.683] Running Banshee 2.6.0: [ArchLinux (linux-gnu, x86_64) @ 2012-11-06 13:27:11 UTC]
[Warn  21:57:04.049] Cannot connect to NetworkManager or Wicd - An available, working network connection will be assumed
[Info  21:57:04.714] Updating web proxy from GConf
[Info  21:57:04.819] All services are started 0.911207
[Info  21:57:05.589] AmazonMP3 store redirect URL: http://integrated-services.banshee.fm/amz/redirect.do/
[Info  21:57:05.840] nereid Client Started
[Info  21:57:05.929] GStreamer version 0.10.36.0, gapless: True, replaygain: False
[Info  21:57:05.973] AppleDeviceSource is ignoring unmounted volume 103 GB Volume
System.ApplicationException: Could not find org.freedesktop.Avahi
  at Mono.Zeroconf.Providers.AvahiDBus.DBusManager.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Zeroconf.Providers.AvahiDBus.ZeroconfProvider.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Zeroconf.Providers.ProviderFactory.GetProviders () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[Warn  21:57:06.323] Failed to start DAAP client - System.Exception: No Zeroconf providers could be found or initialized. Necessary daemon may not be running. (in `Mono.Zeroconf')
  at Mono.Zeroconf.Providers.ProviderFactory.GetProviders () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Zeroconf.Providers.ProviderFactory.get_DefaultProvider () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Zeroconf.Providers.ProviderFactory.get_SelectedProvider () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Zeroconf.ServiceBrowser..ctor () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Daap.ServiceLocator.Start () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Banshee.Daap.DaapService.ThreadedInitialize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
Stacktrace:


Native stacktrace:

Forgive me if I'm just dumb. Watdo?

Offline

#2 2012-12-06 03:25:32

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,430

Re: Banshee crash on song load

I do not, and never have used Banshee.  It looks like Mono is looking for Avahi and the services it provides (Zeroconf).  Is Avahi installed and started?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#3 2012-12-06 13:02:27

Thisguy_
Member
Registered: 2012-12-03
Posts: 37

Re: Banshee crash on song load

It's installed, I checked for that. But I'm not sure if it's started, let me go Google how one checks for that tongue

EDIT: After systemctl start avahi-daemon.service Banshee still crashes.

EDIT: Good news. Reinstalled mono and it will play SOME songs, but crash on others. It's giving me this stack trace now:

Stacktrace:

  at (wrapper managed-to-native) Gtk.Application.gtk_main () <0xffffffff>
  at Gtk.Application.Run () <0x0000b>
  at Banshee.Gui.GtkBaseClient.Run () <0x0005f>
  at Banshee.Gui.GtkBaseClient.Startup () <0x00049>
Segmentation fault (core dumped)

EDIT: Tried the dev version from git://git.gnome.org/banshee and built, ran it. It starts, but still doesn't run any songs. Maybe it's a codec issue, I'll look into that.

EDIT: Maybe I'll just get used to VLC for now wink

Last edited by Thisguy_ (2012-12-06 18:24:37)

Offline

#4 2012-12-08 11:51:30

flowie
Member
Registered: 2012-07-27
Posts: 9

Re: Banshee crash on song load

I'm not sure, if you already checked this topic: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=152471. Probably it is the solution for your problem.

Offline

#5 2012-12-08 20:04:46

Thisguy_
Member
Registered: 2012-12-03
Posts: 37

Re: Banshee crash on song load

I got this:

[Info  15:00:43.118] Running Banshee 2.6.0: [ArchLinux (linux-gnu, x86_64) @ 2012-11-06 13:27:11 UTC]
[Warn  15:00:43.491] Cannot connect to NetworkManager or Wicd - An available, working network connection will be assumed
[Info  15:00:44.080] Updating web proxy from GConf
[Info  15:00:44.151] All services are started 0.799348
[Info  15:00:44.997] nereid Client Started
[Info  15:00:45.074] GStreamer version 0.10.36.0, gapless: True, replaygain: False
[Warn  15:01:01.795] Seem to be stuck loading file:///home/*user*/Music/Dooptidum/06%20Track%206.wma, so re-trying
[Warn  15:01:21.880] Seem to be stuck loading file:///home/*user*/Music/lalalala/anothersong.mp3, so re-trying
[Warn  15:01:22.946] Seem to be stuck loading file:///home/*user*/Music/suchandsuch/01%20Track%2001.wma, so re-trying
[Warn  15:01:26.422] Seem to be stuck loading file:///home/*user*/Music/blah-blah/08%20Track%208.wma, so re-trying
[Warn  15:01:29.833] Seem to be stuck loading file:///home/*user*/Music/shooptidoo/14%20Track%2014.wma, so re-trying

It didn't crash, but still refuses to play anything. It hung when I closed the window, so I killed it with ^C. We're getting somewhere though! I also tried doing su -c "chown -R me /home/me/Music".

...Perhaps I am missing codecs. I'll try and figure out how to install them onto Banshee/GStreamer.

EDIT: Tried su -c "pacman -S gst-plugins-good gst-plugins-bad gst-plugins-ugly". No dice, still refusing to load songs. Also, it's no longer writing info to the standard output, and I can't get a log of operations.

EDIT: Just dumb, resolved my nonissue and got a new op log:

[Info  15:24:10.591] Running Banshee 2.6.0: [ArchLinux (linux-gnu, x86_64) @ 2012-11-06 13:27:11 UTC]
[Warn  15:24:10.972] Cannot connect to NetworkManager or Wicd - An available, working network connection will be assumed
[Info  15:24:11.584] Updating web proxy from GConf
[Info  15:24:11.651] All services are started 0.813511
[Info  15:24:12.440] nereid Client Started
[Info  15:24:12.541] GStreamer version 0.10.36.0, gapless: True, replaygain: False
[Warn  15:24:19.194] Forcefully breaking out of RCS loop b/c change in total_width less than 1.0
[Warn  15:24:28.499] Service disposal (SourceManager) threw an exception - System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object (in `Banshee.FileSystemQueue')
  at Banshee.FileSystemQueue.FileSystemQueueSource.Dispose () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Banshee.Sources.SourceManager.RemoveSource (Banshee.Sources.Source source, Boolean recursivelyDispose) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Banshee.Sources.SourceManager.Dispose () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Banshee.ServiceStack.ServiceManager.Shutdown () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Last edited by Thisguy_ (2012-12-08 20:25:25)

Offline

#6 2012-12-08 23:06:56

oboedad55
Member
From: Baku
Registered: 2011-04-05
Posts: 389

Re: Banshee crash on song load

Try the solution here: https://bugs.archlinux.org/task/32390

Look toward the bottom, there is a pkgbuild for an updated gconf. I use it and Banshee now works fine.


Registered Linux user #436067

Offline

#7 2012-12-09 01:45:36

Thisguy_
Member
Registered: 2012-12-03
Posts: 37

Re: Banshee crash on song load

There's two PKGBUILDs, one is for mono and the other was from the link the last guy gave me.

There was some kind of kill -s or some sort of command which output additional information on process death, but I can't recall it, would that be helpful to anyone though?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB