You are not logged in.

#1 2013-01-13 18:02:00

otyugh
Member
Registered: 2013-01-12
Posts: 9

[solved]My first pacman is timed out !

Hey again !
I'm always on my first installation of Arch on my computer.
Following the manual, i felt again on a bone, the step just after being mounted the volumes.

When I try to "pacstrap /mnt base" i get only errors of that kind

error: failed retrieving file 'core.db' from XXX.xxx : connetion time-out

I'm connected through a RJ45 cable (dhcp is on), and pinging the mirrors works, no problem.

Lurcking arount internet teached me it was probably something about the ipv6, that was to disable, thought they only talks of files that don't exist yet for me (like a .conf in grub, or files coming from a upgrade from an old pacman 3.4, though).

I hope i don't forget any hudge data ^^

Last edited by otyugh (2013-01-18 20:14:10)

Offline

#2 2013-01-13 18:16:21

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 13,518
Website

Re: [solved]My first pacman is timed out !

This will disable ipv6

sysctl net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1

InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

#3 2013-01-13 18:35:06

otyugh
Member
Registered: 2013-01-12
Posts: 9

Re: [solved]My first pacman is timed out !

Thanks.
As i don't get any change, it may be something else. Could it be a isp story or a local configuration that failed ? I'll just play with theses a bit, though.

(i put an edite note to myself here when i will be able again to access the computer :
- edit the resolv.conf, change the nameservers to the servers the router is using OR OpenDNS or GoogleDNS OR my ISPdns.
forafter
- https://wiki.archlinux.org/index.php/IPv6
)

Last edited by otyugh (2013-01-14 01:41:25)

Offline

#4 2013-01-13 19:37:52

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 18,331
Website

Re: [solved]My first pacman is timed out !

Not a Kernel & Hardware issue: moving to Networking...


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Online

#5 2013-01-18 20:13:52

otyugh
Member
Registered: 2013-01-12
Posts: 9

Re: [solved]My first pacman is timed out !

Resolved, i just had to change the dns nameserver in etc/

Offline

Board footer

Powered by FluxBB