You are not logged in.

#1 2013-02-11 18:27:38

Archcowboy
Member
Registered: 2013-02-11
Posts: 21

Not booting after update - No error message

Hi everybody,

I did an update today (yaourt -Syu) and everything went just fine. I got some messages that some packages are not required anymore (mostly python stuff, some gnome icons and udisks if I remember correctly) and uninstalled these (pacman -Rs).

I have a Lenovo X230 configured with UEFI usin rEFInd and the system has been running without problems since the first installation. Now, after the update, the system shows a grey screen right after the rEFInd boot menu is displayed and the countdown is over. The top 0.5 cm of the screen is not grey but shows random colors. I do not get any error message whatsoever, it looks like the system is hanging in rEFInd but that's just a guess. That makes it hard to ask google :-(.

This is my productive system, I really need it for work . Your help would be greatly appreciated!

Best regards
Cord

Offline

#2 2013-02-11 19:22:37

foutrelis
Developer/TU
From: Athens, Greece
Registered: 2008-07-28
Posts: 674
Website

Re: Not booting after update - No error message

The relevant bug report is: https://bugs.archlinux.org/task/33745

Offline

#3 2013-02-11 21:02:07

Archcowboy
Member
Registered: 2013-02-11
Posts: 21

Re: Not booting after update - No error message

Hello foutrelis,

thank you for the link to the bug report. I will try to downgrade the kernel tomorrow and see whether that works. I'll post the result here.

Offline

#4 2013-02-12 08:56:36

Archcowboy
Member
Registered: 2013-02-11
Posts: 21

Re: Not booting after update - No error message

An upgrade to kernel 3.7.7 from [testing] as mentioned in the comments of the bug report solved the issue. Thank's a lot, I'm back to work :-)

I consider this thread as closed.

Offline

#5 2013-02-12 09:38:10

swordfish
Member
Registered: 2012-01-14
Posts: 160

Re: Not booting after update - No error message

Archcowboy wrote:

I consider this thread as closed.

Then, please, mark it as solved wink


Arch_x64 on Thinkpad Edge E520 (Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 GB Crucial M4 SSD) + ITX-Desktop (Asrock H77M-ITX, Intel Core i3-2120T, 8GB RAM, 64 GB Samsung 830 SSD)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB