You are not logged in.

#1 2013-02-26 18:15:04

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Steam Not Loading

I've been looking through various forums and google searches and have not found a solution that works for this.
I'm not an avid gamer, but i do want to show my support for Valve acknowledging us linux users.

Steam installs from multilib without any errors and lib32-ati-dri/ati-dri have both been installed.
Multiple other lib32 items have been installed through troubleshooting, but i mistakenly did not keep track.

OS: Arch 64 bit
Mesa graphics drivers
OpenGL renderer gallium 0.4 on AMD RV730
OpenGL 3.0 mesa 9.1
OpenBox
Dual Monitor

When i open Steam from the application menu, nothing loads.
When i run Steam from cli, the license agreement will pop up, I hit accept, then get the errors listed below:

Running Steam on arch  64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
ILocalize::AddFile() failed to load file
"public/steambootstrapper_english.txt".
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(0_client)
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
Major opcode of failed request:  1 (X_CreateWindow)
Serial number of failed request:  23
xerror_handler: X failed, continuing
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
Major opcode of failed request:  18 (X_ChangeProperty)
Resource id in failed request:  0x6a00002
Serial number of failed request:  24
xerror_handler: X failed, continuing
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
Major opcode of failed request:  18 (X_ChangeProperty)
Resource id in failed request:  0x6a00002
Serial number of failed request:  27
xerror_handler: X failed, continuing
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
Major opcode of failed request:  18 (X_ChangeProperty)
Resource id in failed request:  0x6a00002
Serial number of failed request:  32
xerror_handler: X failed, continuing
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadDrawable (invalid Pixmap or Window
parameter)
SteamUpdateUI: An X Error occurred
X Error of failed request:  BadDrawable (invalid Pixmap or Window
parameter)

Any help is greatly appreciated!

Last edited by Vegan6 (2013-02-26 18:15:37)

Offline

#2 2013-02-26 23:13:52

freud_zoid
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 33

Re: Steam Not Loading

My output was different and so is my hardware, but the problem seems to be with OpenGL. Installing Catalyst made Steam work as normal again.

Running Steam on arch  64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
unlinked 0 orphaned pipes
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eBlobRegistryMutex_5655B00B18BCC102E45D034AD83609A8
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eBlobRegistrySignal_5655B00B18BCC102E45D034AD83609A8
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0emSteamEngineInstance
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eSteamEngineLock
OpenGL GLX extension not supported by display

Offline

#3 2013-02-27 00:31:29

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

freud_zoid wrote:

My output was different and so is my hardware, but the problem seems to be with OpenGL. Installing Catalyst made Steam work as normal again.

Running Steam on arch  64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1361807486_client)
unlinked 0 orphaned pipes
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eBlobRegistryMutex_5655B00B18BCC102E45D034AD83609A8
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eBlobRegistrySignal_5655B00B18BCC102E45D034AD83609A8
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0emSteamEngineInstance
removing stale semaphore last operated on by process 22188 with name 0eSteamEngineLock
OpenGL GLX extension not supported by display

I've debated switch to catalyst. I will give that a try tonight.
Thank you for the suggestion.

Offline

#4 2013-02-27 02:21:40

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

Vegan6 wrote:

My output was different and so is my hardware, but the problem seems to be with OpenGL. Installing Catalyst made Steam work as normal again.

I've debated switch to catalyst. I will give that a try tonight.
Thank you for the suggestion.

Update, catalyst is not going to work.
Going to need to figure a way to get this working while using mesa.

Offline

#5 2013-02-27 07:57:57

tumas
Member
Registered: 2012-02-08
Posts: 89

Re: Steam Not Loading

Running Steam on arch  64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically

My output for trying to run steam; nothing happens if i try to run steam.
I am using the proprietary nvidia driver (lib32 is also installed), so obviously it is not just a graphic driver issue.

There was an update for steam yesterday i think, so probably thats the problem, because before steam was running like a charme.

Offline

#6 2013-02-27 15:06:53

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

There has been 2 updates to Steam in the time i have been trying to get it running, and it has not been working for me at all.

So at least on my system it looks to be something on my end. Just haven't been able to narrow it down.

Offline

#7 2013-02-27 15:58:31

ChemBro
Member
Registered: 2008-10-22
Posts: 679

Re: Steam Not Loading

Maybe a driver problem? Did you take a look into glxinfo, if there is everything okay?

Offline

#8 2013-02-27 16:17:30

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

ChemBro wrote:

Maybe a driver problem? Did you take a look into glxinfo, if there is everything okay?

From what I have pulled from glxinfo it all looks clean.
Direct rendering is on, OpenGL up to date, Mesa Driver up to date.
glxgears also runs without glitch.

Anything specific beyond those i should be looking for?

Offline

#9 2013-02-27 23:33:58

freud_zoid
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 33

Re: Steam Not Loading

Has anyone tried removing ~/.local/share/Steam like in the update notification?

I have my Steam library in its own directory outside of the default and all games installed there. I can run Steam with the FOSS ATI drivers after deletion of the above-mentioned directory.

Offline

#10 2013-02-27 23:55:29

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

freud_zoid wrote:

Has anyone tried removing ~/.local/share/Steam like in the update notification?

I have my Steam library in its own directory outside of the default and all games installed there. I can run Steam with the FOSS ATI drivers after deletion of the above-mentioned directory.

Yes i have removed
    ~/.local/share/Steam
& ~/.steam

both yield the same results.

Offline

#11 2013-02-28 19:07:56

seekndestroy76
Member
Registered: 2013-02-28
Posts: 1

Re: Steam Not Loading

Hello,
I also had trouble running Steam about 2 days ago. The Steam client had downloaded an update, but failed to install it and didn't start either.
Here is what I did:
-I created a file named steam.cfg in my Steam folder ~/.local/share/Steam  and inserted the line BootStrapperInhibitAll=enable inside it. It fixed the issue for me.

Offline

#12 2013-03-01 15:57:53

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

seekndestroy76 wrote:

Hello,
I also had trouble running Steam about 2 days ago. The Steam client had downloaded an update, but failed to install it and didn't start either.
Here is what I did:
-I created a file named steam.cfg in my Steam folder ~/.local/share/Steam  and inserted the line BootStrapperInhibitAll=enable inside it. It fixed the issue for me.

Adding in this config file still yields the same results.
Thank you for the suggestion though.

Offline

#13 2013-03-04 17:44:25

Vegan6
Member
Registered: 2012-08-10
Posts: 13

Re: Steam Not Loading

Update. I seem to be narrowing it down.
i uninstall (manually) all 32 bit ati drivers, then reinstalled the correct ones. There were quite a few that were just hanging out breaking things.
Now when i run steam, there is no errors but it hangs on loading the drivers

Hangs on this line:

Running Steam on arch 64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(0_client)
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/xorg/modules/dri/tls/r600_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/xorg/modues/dri/r600_dri.so

Then nothing, just stays there

Offline

Board footer

Powered by FluxBB