You are not logged in.

#851 2013-03-01 17:27:24

x33a
Forum Moderator
Registered: 2009-08-15
Posts: 3,240
Website

Re: The i3 thread

olger wrote:

My status bar and window list texts look great with tamsyn, but some other applications are using a strange font that I dont like at all, here's a picture:
http://i.imgur.com/Whz12ld.png

Anyone know how I can set those fonts in wicd to something more of my liking?

lol, that font is hideous.

Fun fact, lxapperance is meant for lxde, but is popular among the non DE users too, and works very good.

Last edited by x33a (2013-03-01 17:27:40)

Offline

#852 2013-03-01 17:31:46

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: The i3 thread

x33a wrote:

lol, that font I'd hideous

Wow, yeah, I had to click that link just because you said that. It is pretty bad...

Offline

#853 2013-03-12 00:41:34

virtualeyes
Member
Registered: 2013-02-24
Posts: 17

Re: The i3 thread

Anyone know how to hide i3 status bar border?

Seems fixed depending on bar background color; i.e. if you choose black, white is autotraumatically set as the border and vice-versa.

I have a strong aversion to white backgrounds, so am using xcalib to invert screen color -- everything works great, i3 is truly awesome, but the white status bar border yelling at me is not helping.

Ideas appreciated.

Thanks

Offline

#854 2013-03-12 03:24:53

dag
Member
From: US
Registered: 2013-01-20
Posts: 216

Re: The i3 thread

with the colors in the bar section;
use this format
<border> <background> <text>

its in the user manul on their page


--------------------------------------
alcoves wonder creates the wonder unto the ages; never lose that.

Offline

#855 2013-03-12 13:43:47

virtualeyes
Member
Registered: 2013-02-24
Posts: 17

Re: The i3 thread

@dag thanks, does nothing ;-)

focused_workspace and friends in bar colors section appear not to have any effect -- only background and statusline are functional as far as I can tell.

So, the issue is with the colors block in the bar section

bar {
  ...
  colors {
    # 1) set background and text color and a border appears
    # 2) don't set colors block and NO border
    background #ffffff
    statusline #000000
  }
}

most people won't notice this since they either have no problem with the default which has no border and looks great, or they don't care about the i3bar border that shows up when setting custom colors block.

I'd go with the default except for the fact that 95% of the time I invert screen color using xcalib since I can't deal with white backgrounds on black text (firefox, eclipse, etc.). Inverting the screen color turns default i3 bar to white where the text does not "pop" nearly as much as black background on white text.

Seems a catch 22, only way I can get a black borderless bar is to pipe conky through dzen2 into i3status and overlay i3 bar which is a horrible hack for a simple problem, arggghhhh ;-)

Last edited by virtualeyes (2013-03-12 14:19:39)

Offline

#856 2013-03-13 01:53:53

dag
Member
From: US
Registered: 2013-01-20
Posts: 216

Re: The i3 thread

telk.png
this is my original with focused_workspace    #CCCCCC #CCCCCC #444546
no boarder because I made it the same color as background.
relk.png
this is with red boarder focused_workspace    #F83F3F #CCCCCC #444546

statusline prints out text only so it will be what ever color you but there

are talking about the lines between them?

I use conky with i3status no dzen2  dont even start conky on startup.

status_command conky


--------------------------------------
alcoves wonder creates the wonder unto the ages; never lose that.

Offline

#857 2013-03-13 03:13:06

virtualeyes
Member
Registered: 2013-02-24
Posts: 17

Re: The i3 thread

@dag I'm talking about the status bar dock itself, window borders are totally fine.

Set custom background and statusline colors in bar { colors{} }, you should see a border wrapping the entire status bar dock.

Looking through i3 source code there is some kind of hack in there to deal with tray_output icons and background color; that may be what's causing the border to be created when using non-default black bar background color.

Anyway, have given up, better to invert screen color and have firefox, eclipse, etc. with dark background and i3 bar with white background, than the opposite.

Offline

#858 2013-03-13 03:22:21

dag
Member
From: US
Registered: 2013-01-20
Posts: 216

Re: The i3 thread

ic; I dont use system tray, though i do use custom background and statusline colors with no border showing.


--------------------------------------
alcoves wonder creates the wonder unto the ages; never lose that.

Offline

#859 2013-03-13 12:29:17

virtualeyes
Member
Registered: 2013-02-24
Posts: 17

Re: The i3 thread

Are you using i3bar at all or generating a standalone conky bar?

Currently I pipe conky into i3 via:

bar { 
  status_command ~/.i3/conky 
  colors {...}
}

using JSON protocol to get colored text (and hide i3 default pipe separator)

Conky without i3bar I assume has no border, can have colored text, graphs, etc. as it has nothing to do with i3.

I'll experiement some more if one can indeed set a custom background color without having a border appear (the border is, BTW, always the inverse of the background color).

Offline

#860 2013-03-16 20:02:00

cyberius
Member
From: Germany
Registered: 2008-08-30
Posts: 97

Re: The i3 thread

Hi there,

is it possible to run Virtual Box in seamless mode within i3? When I switch to seamless mode, I get a black rectangle of that VirtualHost window and have to switch back via HostKey+L. Fullscreen/Scale mode works without problems.

Last edited by cyberius (2013-03-16 20:02:59)

Offline

#861 2013-03-17 10:10:10

ryzion
Member
From: Germany
Registered: 2012-03-20
Posts: 78

Re: The i3 thread

Has anyone experienced freezes while moving windows past two screens recently?

Offline

#862 2013-03-17 11:06:54

65kid
Member
From: Germany
Registered: 2011-01-26
Posts: 663

Re: The i3 thread

ryzion wrote:

Has anyone experienced freezes while moving windows past two screens recently?

same here, the window flickers randomly on both screens and sometimes i3 completely freezes. Probably a regression in 4.5.

Offline

#863 2013-03-17 13:22:35

joepvd
Member
Registered: 2011-10-06
Posts: 31

Re: The i3 thread

ryzion wrote:

Has anyone experienced freezes while moving windows past two screens recently?

See this report.

Offline

#864 2013-03-23 16:18:21

lagagnon
Member
From: an Island in the Pacific...
Registered: 2009-12-10
Posts: 1,076
Website

Re: The i3 thread

I use .xinitrc to launch two terminals and my browser on the same workspace. I want the browser to take up about 2/3 of the right side of the screeen and the two terminals to sit one above the other on the left side. Any way I can set my i3 config to do something like that?

Larry


Philosophy is looking for a black cat in a dark room. Metaphysics is looking for a black cat in a dark room that isn't there. Religion is looking for a black cat in a dark room that isn't there and shouting "I found it!". Science is looking for a black cat in a dark room with a flashlight.

Offline

#865 2013-03-23 16:44:32

kaszak696
Member
Registered: 2009-05-26
Posts: 543

Re: The i3 thread

You can control i3 with it's IPC interface, 'man i3-msg' for more info. You can also try to do this with 'for_window' config option, but i'm not sure if it's possible that way.

Last edited by kaszak696 (2013-03-23 16:46:30)


'What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence.' - Christopher Hitchens
'There's no such thing as addiction, there's only things that you enjoy doing more than life.' - Doug Stanhope
GitHub Junkyard

Offline

#866 2013-03-25 06:21:59

lovett1
Member
Registered: 2013-03-25
Posts: 1

Re: The i3 thread

I'm having trouble getting conky to pipe into i3bar.  The text is simply not showing up on the i3bar. Not really sure what I did wrong, I followed the guide on the i3wm website and I must've missed something or typed something incorrectly. Here are my config files:

~/.i3/conky-i3bar.sh
-------------------------

#!/bin/sh

echo '{ "version": 1 }'
echo '['
echo '[],'
exec conky -c /home/miles/.conkyrc
~/.i3/config
-------------------------

bar {
	mode hide
	position top
        status_command /home/miles/.i3/conky-i3bar.sh
	tray_output none
	colors {
		statusline #FFFFFF
		background #222222
		focused_workspace #222222 #222222 #D85774
		active_workspace #222222 #222222 #D85774
		inactive_workspace #222222 #222222 #FFFFFF
		urgent_workspace #222222 #222222 #FFFFFF
	}
}
~/.conkyrc
-------------------------

background no
out_to_console yes
out_to_x no
own_window no
max_text_width 0
update_interval 2
total_run_times 0
short_units yes
use_spacer left
cpu_avg_samples 2

override_utf8_locale no

TEXT
 [{ "full_text" : "Home ${fs_free /home} Free" , "color" : "\#ffffff" },
  { "full_text" : "RAM ${memperc}%" , "color" :
    ${if_match ${memperc}<90}"\#ffffff"${else}"\#ff0000"${endif} }],

Offline

#867 2013-03-26 04:17:21

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: The i3 thread

Maybe try taking out 'mode hide' and test again, also make sure conky-i3bar.sh runs in a terminal (chmod +x). Works here without 'mode hide'


Mr Green

Offline

#868 2013-03-26 14:15:50

Ambrosia
Member
Registered: 2013-03-26
Posts: 4

Re: The i3 thread

I've been having problems with i3 recently... it's like my keyboard and mouse focus on different windows at the same time. Focus follows mouse doesn't work and sometimes the mouse focus even gets stuck (like when I try to click on something in a browser and it starts selecting text in a terminal on another screen). Has anybody experienced this (or even fixed it) before? (also, i3lock disappears after a few seconds)

Last edited by Ambrosia (2013-03-26 14:23:30)

Offline

#869 2013-03-26 16:35:31

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,059

Re: The i3 thread

what version of i3 are you using? are you fully updated? does i3 complain about issues in the config file on startup?


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#870 2013-03-27 14:59:18

V0rt3k
Member
From: Netherlands
Registered: 2010-08-25
Posts: 15

Re: The i3 thread

I Also use i3, from the first moment i love it! I came from Xmonad -> Awesome -> Dwm -> i3

But can you set the height of the bar?

Offline

#871 2013-03-27 15:07:15

kaszak696
Member
Registered: 2009-05-26
Posts: 543

Re: The i3 thread

V0rt3k wrote:

But can you set the height of the bar?

Only by changing the font size the bar uses.


'What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence.' - Christopher Hitchens
'There's no such thing as addiction, there's only things that you enjoy doing more than life.' - Doug Stanhope
GitHub Junkyard

Offline

#872 2013-03-28 14:39:42

Ambrosia
Member
Registered: 2013-03-26
Posts: 4

Re: The i3 thread

Inxsible wrote:

what version of i3 are you using? are you fully updated? does i3 complain about issues in the config file on startup?

I've tried downgrading i3 to 4.4.2, I was using the latest, now I'm using the git version. Fully updated except I'm on xorg113 (did also try downgrading to 112, no fix) No complaints about the config either. Never mind this, it could be a problem not caused by i3.

edit: think I fixed it. Seems my graphics tablet was interfering somehow, so I unplugged it.

Last edited by Ambrosia (2013-03-28 15:06:16)

Offline

#873 2013-04-02 23:01:19

V0rt3k
Member
From: Netherlands
Registered: 2010-08-25
Posts: 15

Re: The i3 thread

kaszak696 wrote:
V0rt3k wrote:

But can you set the height of the bar?

Only by changing the font size the bar uses.

Is there any chance to add this feature in a future-update?

Offline

#874 2013-04-02 23:40:23

jv2112
Member
Registered: 2011-07-23
Posts: 154

Re: The i3 thread

https://bitbucket.org/tux2112/system-co … ?at=master


Updated Config / Screenshot

Last edited by jv2112 (2013-04-02 23:44:35)


Life is pleasant. Death is peaceful. It's the transition that's troublesome. Isaac Asimov - / -  My Pastebin

Offline

#875 2013-04-04 20:59:51

aeqwa
Member
From: Germany, Wuppertal
Registered: 2013-04-04
Posts: 6

Re: The i3 thread

jv2112 wrote:

Nice Setup and good Music smile


i3wm / urxvt / luakit

Offline

Board footer

Powered by FluxBB