You are not logged in.

#1 2013-03-21 14:27:21

shariebeth
Member
From: South Florida
Registered: 2010-04-27
Posts: 77

[SOLVED] tty screens go blank after running startx

After nvidia and xorg updates over the past few days, I run into this problem:

Booting up is fine.  I see tty1, tty2, tty3, etc all as normal.
I log into root in tty1 as usual.  I can see the screen fine.
I log into my user in tty2 and manually startx there.  I can see this screen fine.
I ctrl-alt-F1 back into tty1 and it is a blank screen.  Same with all the rest (tty3, tty4, etc).
I know it isn't frozen because I can blindly type reboot and it works.  So non-X tty's are functioning, I just can't see them.  The tty2 I started x on is visible at all times, it never goes blank.

What I think are relevant upgrades from pacman:

[2013-03-18 08:23] upgraded linux (3.7.10-1 -> 3.8.3-2)
[2013-03-18 08:23] upgraded lirc-utils (1:0.9.0-37 -> 1:0.9.0-39)
[2013-03-18 08:23] upgraded nvidia-304xx-utils (304.64-2 -> 304.84-1)
[2013-03-18 08:23] upgraded nvidia-304xx (304.64-4 -> 304.84-1)
[2013-03-18 08:23] upgraded opencl-nvidia-304xx (304.64-2 -> 304.84-1)
[2013-03-18 15:53] upgraded xf86-input-evdev (2.7.3-2 -> 2.7.3-3)
[2013-03-18 15:53] upgraded xorg-server-common (1.13.3-1 -> 1.14.0-2)
[2013-03-18 15:53] upgraded xorg-server (1.13.3-1 -> 1.14.0-2)
[2013-03-21 08:16] upgraded lib32-nvidia-304xx-utils (304.64-2 -> 304.84-1)

My Xorg.0.log:

[    69.472] 
X.Org X Server 1.14.0
Release Date: 2013-03-05
[    69.473] X Protocol Version 11, Revision 0
[    69.473] Build Operating System: Linux 3.8.2-1-ARCH x86_64 
[    69.474] Current Operating System: Linux zpro 3.8.3-2-ARCH #1 SMP PREEMPT Sun Mar 17 13:04:22 CET 2013 x86_64
[    69.474] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-linux root=UUID=055e4fce-7cd3-4860-b7d2-a1a4a4ec4479 ro quiet
[    69.475] Build Date: 09 March 2013  11:43:05AM
[    69.475]  
[    69.475] Current version of pixman: 0.28.2
[    69.476] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[    69.476] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    69.478] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Mar 21 09:24:26 2013
[    69.503] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    69.503] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[    69.537] (==) ServerLayout "Layout0"
[    69.537] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[    69.537] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
[    69.537] (**) |   |-->Device "Device0"
[    69.537] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[    69.537] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[    69.537] (**) Option "Xinerama" "0"
[    69.537] (==) Automatically adding devices
[    69.537] (==) Automatically enabling devices
[    69.537] (==) Automatically adding GPU devices
[    69.572] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[    69.572] 	Entry deleted from font path.
[    69.595] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[    69.595] 	Entry deleted from font path.
[    69.595] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[    69.595] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[    69.595] 	Entry deleted from font path.
[    69.595] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[    69.595] (==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/misc/,
	/usr/share/fonts/TTF/,
	/usr/share/fonts/Type1/
[    69.595] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[    69.595] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[    69.595] (WW) Disabling Keyboard0
[    69.595] (WW) Disabling Mouse0
[    69.595] (II) Loader magic: 0x7fdc20
[    69.595] (II) Module ABI versions:
[    69.595] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    69.595] 	X.Org Video Driver: 14.1
[    69.595] 	X.Org XInput driver : 19.1
[    69.595] 	X.Org Server Extension : 7.0
[    69.597] (--) PCI:*(0:5:0:0) 10de:00f8:10de:029b rev 162, Mem @ 0xc2000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xc1000000/16777216
[    69.606] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[    69.606] Initializing built-in extension SHAPE
[    69.606] Initializing built-in extension MIT-SHM
[    69.607] Initializing built-in extension XInputExtension
[    69.607] Initializing built-in extension XTEST
[    69.607] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[    69.608] Initializing built-in extension SYNC
[    69.608] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[    69.608] Initializing built-in extension XC-MISC
[    69.608] Initializing built-in extension SECURITY
[    69.609] Initializing built-in extension XINERAMA
[    69.609] Initializing built-in extension XFIXES
[    69.609] Initializing built-in extension RENDER
[    69.610] Initializing built-in extension RANDR
[    69.610] Initializing built-in extension COMPOSITE
[    69.610] Initializing built-in extension DAMAGE
[    69.611] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[    69.611] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[    69.611] Initializing built-in extension RECORD
[    69.612] Initializing built-in extension DPMS
[    69.612] Initializing built-in extension X-Resource
[    69.621] Initializing built-in extension XVideo
[    69.631] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[    69.641] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[    69.650] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[    69.659] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[    69.669] Initializing built-in extension DRI2
[    69.669] (II) LoadModule: "glx"
[    69.697] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    70.871] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    70.872] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    70.872] 	Module class: X.Org Server Extension
[    70.872] (II) NVIDIA GLX Module  304.84  Wed Feb 27 05:18:58 PST 2013
[    70.881] Loading extension GLX
[    70.881] (II) LoadModule: "nvidia"
[    70.930] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    71.038] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    71.038] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    71.038] 	Module class: X.Org Video Driver
[    71.059] (WW) NVIDIA: This server has an unsupported input driver ABI version (have 19.1, need < 19.0).  The driver will continue to load, but may behave strangely.
[    71.073] (II) NVIDIA dlloader X Driver  304.84  Wed Feb 27 05:00:19 PST 2013
[    71.073] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    71.074] (++) using VT number 2

[    71.075] (II) Loading sub module "fb"
[    71.076] (II) LoadModule: "fb"
[    71.076] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[    71.086] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    71.086] 	compiled for 1.14.0, module version = 1.0.0
[    71.086] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    71.086] (II) Loading sub module "wfb"
[    71.086] (II) LoadModule: "wfb"
[    71.086] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[    71.101] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    71.101] 	compiled for 1.14.0, module version = 1.0.0
[    71.101] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    71.101] (II) Loading sub module "ramdac"
[    71.101] (II) LoadModule: "ramdac"
[    71.101] (II) Module "ramdac" already built-in
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    71.117] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    71.117] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    71.117] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Option "Stereo" "0"
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Option "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Stereo disabled by request
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "CRT-0: 1440x900 +1278+0, CRT-1: 1152x864 +0+18; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
[    71.117] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[    72.484] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (Samsung SyncMaster (CRT-0)) does not support NVIDIA
[    72.484] (II) NVIDIA(GPU-0):     3D Vision stereo.
[    72.489] (WW) NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-1
[    72.490] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU Quadro FX 4000 (NV40GL) at PCI:5:0:0 (GPU-0)
[    72.490] (--) NVIDIA(0): Memory: 262144 kBytes
[    72.490] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.40.02.28.15
[    72.490] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 0X
[    72.490] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[    72.490] (--) NVIDIA(0): Valid display device(s) on Quadro FX 4000 at PCI:5:0:0
[    72.491] (--) NVIDIA(0):     Samsung SyncMaster (CRT-0) (connected)
[    72.491] (--) NVIDIA(0):     CRT-1 (connected)
[    72.491] (--) NVIDIA(0):     DFP-0
[    72.491] (--) NVIDIA(0):     DFP-1
[    72.491] (--) NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (CRT-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
[    72.491] (--) NVIDIA(0): CRT-1: 400.0 MHz maximum pixel clock
[    72.491] (--) NVIDIA(0): DFP-0: 330.0 MHz maximum pixel clock
[    72.491] (--) NVIDIA(0): DFP-0: Internal Single Link TMDS
[    72.491] (--) NVIDIA(0): DFP-1: 155.0 MHz maximum pixel clock
[    72.491] (--) NVIDIA(0): DFP-1: Internal Single Link TMDS
[    72.491] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[    72.491] (**) NVIDIA(0):     device Samsung SyncMaster (CRT-0) (Using EDID frequencies
[    72.491] (**) NVIDIA(0):     has been enabled on all display devices.)
[    72.491] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[    72.491] (**) NVIDIA(0):     device CRT-1 (Using EDID frequencies has been enabled on
[    72.491] (**) NVIDIA(0):     all display devices.)
[    72.492] (II) NVIDIA(0): Validated MetaModes:
[    72.492] (II) NVIDIA(0):     "CRT-0:1440x900+1278+0,CRT-1:1152x864+0+18"
[    72.492] (II) NVIDIA(0):     "CRT-0:nvidia-auto-select+0+0"
[    72.492] (II) NVIDIA(0):     "CRT-0:nvidia-auto-select+0+0"
[    72.492] (II) NVIDIA(0):     "CRT-0:nvidia-auto-select+0+0"
[    72.492] (II) NVIDIA(0):     "CRT-0:nvidia-auto-select+0+0"
[    72.492] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 2718 x 900
[    72.493] (WW) NVIDIA(0): Unable to support custom viewPortOut 1440 x 810 +0 +45
[    72.514] (WW) NVIDIA(0): Unable to support custom viewPortOut 1440 x 810 +0 +45
[    72.515] (--) NVIDIA(0): DPI set to (89, 87); computed from "UseEdidDpi" X config
[    72.515] (--) NVIDIA(0):     option
[    72.515] (WW) NVIDIA(0): UBB is incompatible with the Composite extension.  Disabling
[    72.515] (WW) NVIDIA(0):     UBB.
[    72.515] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    72.527] (II) NVIDIA(0): ACPI: failed to connect to the ACPI event daemon; the daemon
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     may not be running or the "AcpidSocketPath" X
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     configuration option may not be set correctly.  When the
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     ACPI event daemon is available, the NVIDIA X driver will
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     try to use it to receive ACPI event notifications.  For
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     details, please see the "ConnectToAcpid" and
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     "AcpidSocketPath" X configuration options in Appendix B: X
[    72.527] (II) NVIDIA(0):     Config Options in the README.
[    72.527] (II) NVIDIA(0): Setting mode "CRT-0:1440x900+1278+0,CRT-1:1152x864+0+18"
[    72.701] Loading extension NV-GLX
[    72.766] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
[    72.766] (==) NVIDIA(0): Backing store disabled
[    72.767] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
[    72.768] (**) NVIDIA(0): DPMS enabled
[    72.768] Loading extension NV-CONTROL
[    72.768] Loading extension XINERAMA
[    72.768] (II) Loading sub module "dri2"
[    72.768] (II) LoadModule: "dri2"
[    72.768] (II) Module "dri2" already built-in
[    72.768] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
[    72.768] (II) NVIDIA(0): [DRI2]   VDPAU driver: nvidia
[    72.769] (--) RandR disabled
[    72.779] (II) Initializing extension GLX
[    73.132] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event3)
[    73.132] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    73.132] (II) LoadModule: "evdev"
[    73.132] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    73.151] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[    73.152] 	compiled for 1.14.0, module version = 2.7.3
[    73.152] 	Module class: X.Org XInput Driver
[    73.152] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 19.1
[    73.152] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    73.152] (**) Power Button: always reports core events
[    73.152] (**) evdev: Power Button: Device: "/dev/input/event3"
[    73.152] (--) evdev: Power Button: Vendor 0 Product 0x1
[    73.152] (--) evdev: Power Button: Found keys
[    73.152] (II) evdev: Power Button: Configuring as keyboard
[    73.152] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input3/event3"
[    73.152] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 6)
[    73.152] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    73.152] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    73.152] (**) Option "xkb_layout" "us"
[    73.190] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event2)
[    73.190] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    73.190] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    73.190] (**) Power Button: always reports core events
[    73.191] (**) evdev: Power Button: Device: "/dev/input/event2"
[    73.191] (--) evdev: Power Button: Vendor 0 Product 0x1
[    73.191] (--) evdev: Power Button: Found keys
[    73.191] (II) evdev: Power Button: Configuring as keyboard
[    73.191] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A03:00/PNP0C0C:00/input/input2/event2"
[    73.191] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 7)
[    73.191] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    73.191] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    73.191] (**) Option "xkb_layout" "us"
[    73.192] (II) config/udev: Adding input device Dynex 5-Button Wired Optical Mouse (/dev/input/event0)
[    73.192] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[    73.192] (II) Using input driver 'evdev' for 'Dynex 5-Button Wired Optical Mouse'
[    73.192] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: always reports core events
[    73.192] (**) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Device: "/dev/input/event0"
[    73.192] (--) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Vendor 0x461 Product 0x4d42
[    73.192] (--) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Found 9 mouse buttons
[    73.192] (--) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Found scroll wheel(s)
[    73.192] (--) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Found relative axes
[    73.192] (--) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Found x and y relative axes
[    73.192] (II) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Configuring as mouse
[    73.192] (II) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: Adding scrollwheel support
[    73.192] (**) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[    73.192] (**) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[    73.192] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input0/event0"
[    73.192] (II) XINPUT: Adding extended input device "Dynex 5-Button Wired Optical Mouse" (type: MOUSE, id 8)
[    73.201] (II) evdev: Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: initialized for relative axes.
[    73.201] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1
[    73.201] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: (accel) acceleration profile 0
[    73.201] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: (accel) acceleration factor: 2.000
[    73.201] (**) Dynex 5-Button Wired Optical Mouse: (accel) acceleration threshold: 4
[    73.201] (II) config/udev: Adding input device Dynex 5-Button Wired Optical Mouse (/dev/input/mouse0)
[    73.201] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    73.201] (II) This device may have been added with another device file.
[    73.202] (II) config/udev: Adding input device CHICONY HP Basic USB Keyboard (/dev/input/event1)
[    73.202] (**) CHICONY HP Basic USB Keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    73.202] (II) Using input driver 'evdev' for 'CHICONY HP Basic USB Keyboard'
[    73.202] (**) CHICONY HP Basic USB Keyboard: always reports core events
[    73.202] (**) evdev: CHICONY HP Basic USB Keyboard: Device: "/dev/input/event1"
[    73.202] (--) evdev: CHICONY HP Basic USB Keyboard: Vendor 0x3f0 Product 0x24
[    73.202] (--) evdev: CHICONY HP Basic USB Keyboard: Found keys
[    73.202] (II) evdev: CHICONY HP Basic USB Keyboard: Configuring as keyboard
[    73.202] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb1/1-2/1-2:1.0/input/input1/event1"
[    73.202] (II) XINPUT: Adding extended input device "CHICONY HP Basic USB Keyboard" (type: KEYBOARD, id 9)
[    73.202] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    73.202] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[    73.202] (**) Option "xkb_layout" "us"
[    73.203] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event4)
[    73.203] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    73.203] (II) This device may have been added with another device file.
[   559.492] (II) NVIDIA(0): Setting mode "CRT-0:1440x900+1278+0,CRT-1:1152x864+0+18"
[   559.636] (II) NVIDIA(0): ACPI: failed to connect to the ACPI event daemon; the daemon
[   559.636] (II) NVIDIA(0):     may not be running or the "AcpidSocketPath" X
[   559.636] (II) NVIDIA(0):     configuration option may not be set correctly.  When the
[   559.636] (II) NVIDIA(0):     ACPI event daemon is available, the NVIDIA X driver will
[   559.636] (II) NVIDIA(0):     try to use it to receive ACPI event notifications.  For
[   559.636] (II) NVIDIA(0):     details, please see the "ConnectToAcpid" and
[   559.637] (II) NVIDIA(0):     "AcpidSocketPath" X configuration options in Appendix B: X
[   559.637] (II) NVIDIA(0):     Config Options in the README.

My /etc/X11/xorg.conf

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 304.64  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-12)  Tue Oct 30 12:04:34 PDT 2012

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 304.64  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-12)  Tue Oct 30 12:04:46 PDT 2012

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 4000"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +640+0, CRT-1: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +640+0, CRT-1: 832x624 +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +1024+0, CRT-1: nvidia-auto-select +0+132"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +1152+0, CRT-1: 1152x864 +0+36"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +1280+60, CRT-1: 1280x960 +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1024+0, CRT-1: 1024x768 +0+132; CRT-0: 1440x900 +1280+316, CRT-1: 1280x960 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+60, CRT-1: 1280x960 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1024+0, CRT-1: 1024x768 +0+132; CRT-0: 1440x900 +1280+316, CRT-1: 1280x960 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1280+0, CRT-1: 1152x864 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+316, CRT-1: 1280x960 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1152+0, CRT-1: 1152x864 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+316, CRT-1: 1280x960 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: 1440x900 +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+124, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +1280+0, CRT-1: 1280x1024 +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "CRT-0: 1440x900 +1278+0, CRT-1: 1152x864 +0+18; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0; CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

I have been searching through forums for 3 days and best I could find was someone with the same problem but in the ATI 200+ page thread and not answered, and one pre-systemd.  The only error I could find as an obvious error was about apcid but I haven't been using that, so not sure how that could apply.

Last edited by shariebeth (2013-04-06 00:31:23)

Offline

#2 2013-03-21 14:45:33

kokoko3k
Member
Registered: 2008-11-14
Posts: 1,482

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

It is a known nvidia bug.
Share your experience here, maybe the devs will fix it sooner smile
https://devtalk.nvidia.com/default/topi … no-signal/

Offline

#3 2013-03-21 14:53:20

shariebeth
Member
From: South Florida
Registered: 2010-04-27
Posts: 77

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

Ahh. Nvidia.  I was tunnel-visioned on xorg.
I'll make an account at nvidia and post.
Thank you so much!

Offline

#4 2013-04-06 00:30:50

shariebeth
Member
From: South Florida
Registered: 2010-04-27
Posts: 77

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

Solved for me today with the 304.88-1 update.
[2013-04-05 16:56] [PACMAN] upgraded nvidia-304xx (304.84-2 -> 304.88-1)

Offline

#5 2013-04-06 00:31:55

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 18,795
Website

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

Please remember to mark your thread as [Solved] by editing your first post and prepending it to the title.


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#6 2013-04-06 00:33:38

shariebeth
Member
From: South Florida
Registered: 2010-04-27
Posts: 77

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

jasonwryan wrote:

Please remember to mark your thread as [Solved] by editing your first post and prepending it to the title.

Beat you to it wink

Offline

#7 2013-04-06 08:45:07

berbae
Member
From: France
Registered: 2007-02-12
Posts: 1,113

Re: [SOLVED] tty screens go blank after running startx

It's not clear to me why the 304.88 driver solves the broken access to virtual tty console.
From http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3290 it corrects a vulnerability which 'has been present since NVIDIA driver version 195.22';
and concerns the "NoScanout" mode:

"NoScanout" mode is enabled implicitly on NVIDIA products which lack display output connectors, and can be enabled explicitly on some other configurations with the X configuration option:

Option "UseDisplayDevice" "none"

What is the link with the access to tty console after running the xorg server?
Maybe it works again just by chance like it worked before 304.84...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB