You are not logged in.

#1 2013-04-13 14:54:36

mmfmarin
Member
Registered: 2010-10-28
Posts: 11

[SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

Hi,

I lost my ethernet interface, I followed the steps in this wiki .

lspci -v
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82579V Gigabit Network Connection (rev 05)

But it doesn't show a kernel module loaded for this device.

uname -a
3.8.4-1 ...
dmesg | grep e1000

shows nothing
the same happens with:

ls /etc/udev/rules.d/80-net-name-slot.rules

and

lsmod|grep e1000

To check if device is suspended I run:

cat /sys/bus/pci/devices/0000:00:19.0/power/control

returns on

ls /sys/class/net

and

ip link

they both return lo, just lo

¿What can I do to load the kernel module for this device?

Last edited by mmfmarin (2013-04-13 18:58:09)

Offline

#2 2013-04-13 15:50:01

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,748

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

Sanity check.  What are the output of uname -a and of pacman -Qi linux   ??


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#3 2013-04-13 16:36:46

mmfmarin
Member
Registered: 2010-10-28
Posts: 11

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

Here is the info required

uname -a
Linux localhost 3.8.4-1-arch SMP PREEMPT Wed Mar 20 22:10:25 CET 2013 x86_64 GNU/Linux
pacman -Qi linux
Name: Linux
Version: 3.8.6-1
...
Build date: Sat 08 Apr 2013 ...
Install date: Wed 10 Apr 2013 ...
Install reason: Explicitly installed ... 

Last edited by mmfmarin (2013-04-13 17:50:14)

Offline

#4 2013-04-13 16:53:00

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,748

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

There is your problem.
You are running a 3.8.4 kernel, but the kernel modules are from the 3.8.6 kernel.

Have you upgraded the kernel lately?  Did you reboot afterwards?  Was /boot mounted when you did that upgrade?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#5 2013-04-13 17:50:00

mmfmarin
Member
Registered: 2010-10-28
Posts: 11

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

ewaller wrote:

There is your problem.
You are running a 3.8.4 kernel, but the kernel modules are from the 3.8.6 kernel.

Yes, that's strange. I installed  linux again with a live cd and I still get: 3.8.4-1-arch when running uname -a, how can I use 3.8.6 an its modules.


ewaller wrote:

Have you upgraded the kernel lately?

yes

ewaller wrote:

Did you reboot afterwards?

yes

ewaller wrote:

Was /boot mounted when you did that upgrade?

I don't know, I've been trying to fix this for a week.

Last edited by mmfmarin (2013-04-13 17:57:59)

Offline

#6 2013-04-13 18:01:08

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,748

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

It is likely that your boot loader is picking up the wrong kernel. 
This can happen if /boot is not mounted when you install the kernel.  To see what is mounted, use the command mount
If boot is not mounted, and you look at /boot, and you see a file called initramfs-linux.img with today's date, then that is the problem.
If that happened, then mount your boot partition on /boot, look again, and you will see older files.
If the boot partition had been mounted, check that the dates are correct.

If the files on the boot partition are correct, then perhaps you are not running the boot loader you think you are.  What boot loader are you using?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#7 2013-04-13 18:57:38

mmfmarin
Member
Registered: 2010-10-28
Posts: 11

Re: [SOLVED] Intel 82579V nic is not loading

Thank you ewaller, I fixed my fstab to mount boot and everything is fine again.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB