You are not logged in.

#1 2013-04-28 13:46:24

schmidtbag
Member
From: MA, USA
Registered: 2011-02-08
Posts: 298
Website

Grub error - but booting just fine

I recently got an SSD.  I moved my Arch setup to it, turned on "discard" in fstab, wiped my grub config (I might've even wiped my entire /boot folder but I don't remember - I've been dealing with this problem for about a month), reinstalled grub from pacman, and used os-prober to assist in re-building grub.cfg.


For some strange reason though, just before grub loads I seem to get 3 errors all saying the same thing - "File not found".  It doesn't tell me anything other than that.  When Arch is then selected from the boot menu, it re-states those 3 errors and says "Press any key to continue".  Pressing any key doesn't seem to do anything, it just sits there for about 5 seconds, and then proceeds to boot normally as though nothing happened.

I would love to give more in-depth details as to what's wrong, but this is all I can provide.  Currently I am not using grub to boot anything else - just Arch.


My Arch Setup:
4.5GHz FX-6300 (on an AM3 board), 6GB of RAM, R9 290, ADATA SP900 64GB SSD

Offline

#2 2013-05-02 03:15:54

cirrus
Member
From: Glasgow Scotland
Registered: 2012-08-24
Posts: 126
Website

Re: Grub error - but booting just fine

I get these three alerts on another box which dont run arch, id hazard a guess its grub not erroring but merely alerting you, IDK what the 3 missing files are, but i do know its not errors. I think its grub looking for certain files  (maybe hardware specific files) and if they arent found grub continues to boot.  This wont cause you any ill effects.


We do not choose, we are chosen, those that dont understand dont matter, those that understand need no explanation. We are the chosen few.
http://cirrusminor.info
http://www.danasoft.com/sig/7972427251.jpg

Offline

#3 2013-05-02 03:50:53

schmidtbag
Member
From: MA, USA
Registered: 2011-02-08
Posts: 298
Website

Re: Grub error - but booting just fine

I figured as much, but it's still annoying considering I spend more time waiting for grub to boot than it takes for me to get to my desktop - and I'm running KDE.


My Arch Setup:
4.5GHz FX-6300 (on an AM3 board), 6GB of RAM, R9 290, ADATA SP900 64GB SSD

Offline

#4 2013-05-02 16:38:08

cirrus
Member
From: Glasgow Scotland
Registered: 2012-08-24
Posts: 126
Website

Re: Grub error - but booting just fine

something is amiss then if you have to wait for grub,  i dont need to wait long for grub to boot, these alerts flash up for like a millisecond then grub continues to boot.


We do not choose, we are chosen, those that dont understand dont matter, those that understand need no explanation. We are the chosen few.
http://cirrusminor.info
http://www.danasoft.com/sig/7972427251.jpg

Offline

#5 2013-05-02 16:44:35

schmidtbag
Member
From: MA, USA
Registered: 2011-02-08
Posts: 298
Website

Re: Grub error - but booting just fine

Haha exactly the point I'm posting this question.  The wait is maybe 5 seconds, and since I have an SSD it takes about 4 seconds to get to the desktop.  The "press any key to continue" doesn't seem to make a difference, in fact, I don't even need to press a key to continue.


My Arch Setup:
4.5GHz FX-6300 (on an AM3 board), 6GB of RAM, R9 290, ADATA SP900 64GB SSD

Offline

Board footer

Powered by FluxBB