You are not logged in.

#26 2013-02-27 22:13:50

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,280

Re: No Sound with Alsa

AlecB wrote:

My speakers still just give static. Loud static.

Um, is that new??

Is my evil joke::
aplay < /dev/urandom
still running?  If so, kill it.  Does the static stop?

That command I gave pumps a bunch of random numbers through your audio stream tongue


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#27 2013-02-28 19:49:07

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

I killed it, but I still get static.


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#28 2013-03-01 01:03:57

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,280

Re: No Sound with Alsa

AlecB wrote:

I killed it, but I still get static.

I've no explanation.  When did that start?  Has it been there since the beginning of the thread, or dis it pop up at some point along the way?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#29 2013-03-01 01:09:09

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

It wasn't there in the beginning of the thread, but I don't remember exactly when it started. Since pulseaudio and alsa aren't working, is there a replacement sound system I can use?


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#30 2013-03-01 01:16:35

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,280

Re: No Sound with Alsa

Lets start from the top.  Can I get you to reboot, log in as your user, verify that the static is not there.  Then, start pulseaudio, see if it still complains, and see if the static starts.  If it does not, try playing something that is not flash


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#31 2013-03-01 18:18:05

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

Hmm... I rebooted and logged in, and I still have static, but it's fainter that before.  Pulseaudio still gives me

W: [pulseaudio] core-util.c: Failed to open configuration file '/home/alec/.config/pulse//daemon.conf': Permission denied
W: [pulseaudio] daemon-conf.c: Failed to open configuration file: Permission denied

Thanks for your continued help, I appreciate it.


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#32 2013-03-04 18:52:18

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

Well, I changed pulse's permissions, and now I get:

$ pulseaudio --start
E: [pulseaudio] main.c: Daemon startup failed.

I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#33 2013-03-14 22:02:21

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

Update:
I got Pulse to start, but still I have no sound, and faint static.


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#34 2013-03-16 09:27:58

MagicSkyFairy
Member
Registered: 2013-03-14
Posts: 79

Re: No Sound with Alsa

Try the command "alsactl init".

My sound will randomly go out sometimes, and also sometimes when I plug in my head phones.  This commands gives me sound every time.


I have wasted atleast a second of your time by making you read my signature.

Offline

#35 2013-04-09 16:52:14

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

I just tried that. I get

Found hardware: "HDA-Intel" "Intel CougarPoint HDMI" "HDA:10ec0892,18491892,00100302 HDA:80862805,80860101,00100000" "0x1849" "0x1892"
Hardware is initialized using a generic method

I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#36 2013-04-09 17:03:35

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

Update: My usb headset works fine, but I still don't get any sound from my speakers.


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#37 2013-05-08 09:00:15

bruno.unna
Member
Registered: 2013-05-05
Posts: 3

Re: No Sound with Alsa

AlecB: just to be sure… you have unmuted your output channels, using alsamixer, right?

Offline

#38 2013-05-08 15:24:29

AlecB
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 114

Re: No Sound with Alsa

Yes, I have. The sound works fine with my USB headset, but nothing comes from the speakers that use the audio jack


I believe in Christianity as I believe that the sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else.
C. S. Lewis

Offline

#39 2013-05-09 01:01:42

LyCC
Member
Registered: 2012-09-05
Posts: 85

Re: No Sound with Alsa

AlecB wrote:

Yes, I have. The sound works fine with my USB headset, but nothing comes from the speakers that use the audio jack

hi, i see you have an ALC892, if you install pulse audio volume control do you have at the configuration tab "analog stereo" something and then go to the output devices and see if you have headphones, if so, try this configuration.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB