You are not logged in.

#2226 2013-07-27 19:45:26

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

oi_wtf wrote:

use gnome-tweak-tool,
I don't see any reason why only ambiance &co. are shown in unitys appearance, though...
the theme's files are apparently no different from any other theme.

It's hardcoded sad


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2227 2013-07-27 20:04:39

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

New updates are currently building smile This update fixes the Alt + Tab lag on some Intel GPUs (such as my Intel Sandy Bridge HD3000) and also the launcher sensitivity with libxi >= 1.7. The sensitivity can be set back to the default now: http://i.imgur.com/lfqI7vm.png


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2228 2013-07-27 22:34:44

divansantana
Member
Registered: 2011-01-21
Posts: 117

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

When launching gnome-control-center and clicking on "Time & Date" it crashes. Does this occur for anyone else?

% gnome-control-center                                                                                                                                                                                             :(

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher gufw (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher landscape-client-settings (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher language-selector (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher software-properties-gtk (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher ubuntuone-installer (missing desktop file)
[1]    8774 segmentation fault (core dumped)  gnome-control-center

Offline

#2229 2013-07-27 23:37:27

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

divansantana wrote:

When launching gnome-control-center and clicking on "Time & Date" it crashes. Does this occur for anyone else?

% gnome-control-center                                                                                                                                                                                             :(

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher gufw (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher landscape-client-settings (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher language-selector (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher software-properties-gtk (missing desktop file)

** (gnome-control-center:8774): WARNING **: Ignoring launcher ubuntuone-installer (missing desktop file)
[1]    8774 segmentation fault (core dumped)  gnome-control-center

Ubuntu hasn't finished (even started?) porting their time and date settings to GNOME Control Center 3.8. At the moment, it will only work with 3.6. I have a feeling that they're going to skip 3.8 and go straight to GNOME 3.10, so that might be broken for a while sad


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2230 2013-07-29 14:52:17

oi_wtf
Member
From: /home/wtf
Registered: 2012-03-11
Posts: 190

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

unity fails in prepare() when trying to patch CMakeLists.txt with 0001_Remove_gtest.patch ...


Laptop:   Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-3630QM @ 2.40GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GT 650M 2 GiB
Desktop: Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-4771  @ 3.50GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GTX 660 Ti 2GiB

Offline

#2231 2013-07-29 14:58:13

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

oi_wtf wrote:

unity fails in prepare() when trying to patch CMakeLists.txt with 0001_Remove_gtest.patch ...

Try removing src/ and pkg/. I'm having no issues here: http://cxl.epac.to:8091/job/UFA-2.0-Bui … onsoleFull

I'm gonna go try again.

EDIT: It seems to work just fine on my computer. You're building from the master branch, right?

Last edited by chenxiaolong (2013-07-29 15:00:33)


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2232 2013-07-29 15:55:57

agszepp
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 20

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Hi, I just installed Arch Linux and I installed Unity-for-Arch and Unity-for-Arch-Extra from the Dropbox repository. Whenever I type startx, Unity looks ugly and I can't see what I'm doing in a terminal that I open. Here's a picture of what I am experiencing: http://agoston.tk/Unity.png. How do I fix this? Also, thank you all for your hard work who have contributed to this project.

Offline

#2233 2013-07-29 16:00:59

HalosGhost
Member
From: Twin Cities, MN
Registered: 2012-06-22
Posts: 1,486
Website

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

agszepp wrote:

Hi, I just installed Arch Linux and I installed Unity-for-Arch and Unity-for-Arch-Extra from the Dropbox repository. Whenever I type startx, Unity looks ugly and I can't see what I'm doing in a terminal that I open. Here's a picture of what I am experiencing: http://agoston.tk/Unity.png. How do I fix this? Also, thank you all for your hard work who have contributed to this project.

I'm not really part of the unity effort, but this post intrigued me. What's wrong in that picture exactly? [Edit]: Oh, nevermind me. I imagine you're referring to the lack of gtk theming happening.

All the best,

-HG

Last edited by HalosGhost (2013-07-29 16:02:00)


"All errors are ᴘᴇʙᴋᴀᴄ errors—It's just a matter of narrowing down which keyboard and chair." -Trilby
\ldots

Online

#2234 2013-07-29 16:11:23

agszepp
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 20

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

HalosGhost wrote:

I'm not really part of the unity effort, but this post intrigued me. What's wrong in that picture exactly? [Edit]: Oh, nevermind me. I imagine you're referring to the lack of gtk theming happening.

If it's the theme, then how can I fix it? The terminal's just a black screen when I open it up. Is there a way to fix this too?

Offline

#2235 2013-07-29 16:28:23

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

agszepp wrote:

Hi, I just installed Arch Linux and I installed Unity-for-Arch and Unity-for-Arch-Extra from the Dropbox repository. Whenever I type startx, Unity looks ugly and I can't see what I'm doing in a terminal that I open. Here's a picture of what I am experiencing: http://agoston.tk/Unity.png. How do I fix this? Also, thank you all for your hard work who have contributed to this project.

Can you post your ~/.xinitrc script? If you run just "unity", the theme will not be applied and the problem you see will appear.

Thanks!


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2236 2013-07-29 16:41:54

agszepp
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 20

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

I uploaded my .xinitrc file to http://agoston.tk/.xinitrc. What do I have to put in there to fix the problem?

Offline

#2237 2013-07-29 16:44:32

oi_wtf
Member
From: /home/wtf
Registered: 2012-03-11
Posts: 190

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

chenxiaolong wrote:
oi_wtf wrote:

unity fails in prepare() when trying to patch CMakeLists.txt with 0001_Remove_gtest.patch ...

Try removing src/ and pkg/. I'm having no issues here: http://cxl.epac.to:8091/job/UFA-2.0-Bui … onsoleFull

I'm gonna go try again.

EDIT: It seems to work just fine on my computer. You're building from the master branch, right?

Yes, I was on master... and I (well, my script actually...) always deletes src/ and pkg/ ...
latest commit(s) fixed the issue, though...




@agszepp make sure gnome-settings-daemon is somehow started, normally gnome-session would take care of that, so if you're not using that, you'll have to do it manually...

EDIT: or you could add 'gnome-session --session=ubuntu' to that xinitrc of yours...

Last edited by oi_wtf (2013-07-29 16:46:28)


Laptop:   Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-3630QM @ 2.40GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GT 650M 2 GiB
Desktop: Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-4771  @ 3.50GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GTX 660 Ti 2GiB

Offline

#2238 2013-07-29 16:45:11

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

agszepp wrote:

I uploaded my .xinitrc file to http://agoston.tk/.xinitrc. What do I have to put in there to fix the problem?

Would you mind copying and pasting it here on the forums? Your website is blocked here for some reason sad

As for the command, try using:

gnome-session --session=ubuntu

Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2239 2013-07-29 16:46:17

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

oi_wtf wrote:
chenxiaolong wrote:
oi_wtf wrote:

unity fails in prepare() when trying to patch CMakeLists.txt with 0001_Remove_gtest.patch ...

Try removing src/ and pkg/. I'm having no issues here: http://cxl.epac.to:8091/job/UFA-2.0-Bui … onsoleFull

I'm gonna go try again.

EDIT: It seems to work just fine on my computer. You're building from the master branch, right?

Yes, I was on master... and I (well, my script actually...) always deletes src/ and pkg/ ...
latest commit(s) fixed the issue, though...




@agszepp make sure gnome-settings-daemon is somehow started, normally gnome-session would take care of that, so if you're not using that, you'll have to do it manually...

Yeah, I just merged a pull request fixing that. I need to remember to test the builds when check() is disabled...


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2240 2013-07-29 17:09:04

agszepp
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 20

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

chenxiaolong wrote:

Would you mind copying and pasting it here on the forums? Your website is blocked here for some reason

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
# Executed by startx (run your window manager from here)

if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then
  for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do
    [ -x "$f" ] && . "$f"
  done
  unset f
fi

# exec gnome-session
# exec startkde
# exec startxfce4
# ...or the Window Manager of your choice
  exec unity


So do I add gnome-session --session=ubuntu on the line after exec unity?

Offline

#2241 2013-07-29 17:23:54

tydell
Member
From: actually: Hannover, DE
Registered: 2009-07-26
Posts: 102
Website

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

nope, try

exec gnome-session --session=ubuntu

previously i had 'exec unity' too and it worked for me

Offline

#2242 2013-07-29 17:34:42

HalosGhost
Member
From: Twin Cities, MN
Registered: 2012-06-22
Posts: 1,486
Website

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

agszepp wrote:

things

In the future, please use code blocks, like the following:

 Code tags are your friends!

All the best,

-HG


"All errors are ᴘᴇʙᴋᴀᴄ errors—It's just a matter of narrowing down which keyboard and chair." -Trilby
\ldots

Online

#2243 2013-07-29 18:01:31

agszepp
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 20

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Thanks, I now it looks normal, but how do I get rid of the menu on Firefox so it only shows up when I hover above the Global Menu? The wiki says to install metacity-ubuntu, but that's installed. Also where the some images (like the power button and some on the Unity Tweak Tool) don't show up; they just have a little red image instead. How do I fix these things?

Offline

#2244 2013-07-29 18:57:09

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

agszepp wrote:

Thanks, I now it looks normal, but how do I get rid of the menu on Firefox so it only shows up when I hover above the Global Menu? The wiki says to install metacity-ubuntu, but that's installed. Also where the some images (like the power button and some on the Unity Tweak Tool) don't show up; they just have a little red image instead. How do I fix these things?

Firefox no longer has a global menu extension. In order to get a global menu, Firefox needs to be rebuilt from the source code, unfortunately. You can disable the menu and use the Firefox button instead.

For the icons, just use Unity Tweak Tool and change the icon theme to Ubuntu-mono-dark smile


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2245 2013-07-29 20:41:12

Thaodan
Member
From: Dortmund, Nordrein-Westfalen
Registered: 2012-04-28
Posts: 439

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

there's a  patch for for this which could even applied to the offical packages without issues see here:
https://bugs.launchpad.net/globalmenu-e … ug/1195380


Linux odin 3.13.1-pf #1 SMP PREEMPT Wed Mar 5 21:47:28 CET 2014 x86_64 GNU/Linux

Offline

#2246 2013-07-31 23:42:33

Drumitar
Member
Registered: 2011-04-13
Posts: 73

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

can someone please give me the step to install what you guys are using from a clean install

Offline

#2247 2013-08-01 01:53:33

threeofsix
Member
Registered: 2013-08-01
Posts: 6

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Hello all! I just started trying to run unity on arch, and can't get past the login screen. I think this issue has been mentioned before, but I can't seem to get it worked out.. The login screen shows up just fine, but after that, all I get is a black screen with a mouse cursor. I installed from unity.xe-xe.org, along with lightdm-ubuntu and lightdm-unity-greeter, if that helps. I also tried starting it by modifying my .xinitrc and running startx, but I get the same result.

Any suggestions?

Thank you! If there are any specific error logs that would be useful, I'm happy to post them!

Offline

#2248 2013-08-01 09:51:12

Slovenijakp
Member
Registered: 2013-05-03
Posts: 13

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Here are my guesses (I had unity broken many times, but I fixed it).

Try logging in as a guest, sometimes it works in the clean user account.
(If it does, don't do the steps written down. Just do compiz.reset or rename .cache, .config, .compiz)

Have you tried to reset compiz? Maybe that will help. Reset it with

 compiz.reset 

If it doesn't, try to update all packages (pacman -Syu). This helps sometimes.
And it may start working if you'd used dropbox repository.
In /etc/pacman.conf, comment the unity repositories and paste this:

[Unity-for-Arch]
SigLevel = Optional TrustAll
Server = http://dl.dropbox.com/u/486665/Repos/Unity-for-Arch/$arch

[Unity-for-Arch-Extra] 
SigLevel = Optional TrustAll 
Server = http://dl.dropbox.com/u/486665/Repos/Unity-for-Arch-Extra/$arch

Then do

# pacman -Suy
# pacman -S $(pacman -Slq Unity-for-Arch)

If it won't work after reseting compiz and updating packages, please post .xsession-errors, which are located at ~ (your home directory)

Hope you get unity working wink

Last edited by Slovenijakp (2013-08-01 09:55:40)

Offline

#2249 2013-08-01 09:53:07

Slovenijakp
Member
Registered: 2013-05-03
Posts: 13

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Drumitar wrote:

can someone please give me the step to install what you guys are using from a clean install

Arch wiki has got it covered.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Unity

Offline

#2250 2013-08-01 10:31:20

zdeezy
Member
From: Arkansas
Registered: 2013-07-03
Posts: 2
Website

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

I seem to be having an issue with my install. I've built from the repository and done a manual build. They both work the exact same, everything seems to be working as far as the desktop goes, I just don't have the launcher. I've tried searching for the past few hours and rebuilt and reinstalled everything, even done a completely fresh install from scratch. Is there something I'm missing, or am I just being dumb? I just built with the build-and-install.py script.


"How the hell did I get here, and who's fucking code is this?"

Offline

Board footer

Powered by FluxBB