You are not logged in.

#1 2013-09-21 15:40:26

cju
Member
Registered: 2013-06-23
Posts: 194

Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

Hi,

just wondering that obviously almost nobody seems to be expecting this systemd-bug: https://bugs.archlinux.org/task/37007, https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=841544

But the actual question I have: Could this be in any way related to the new systemd hook, triggered by applying respectively not applying it?

Offline

#2 2013-09-22 03:12:50

enihcam
Member
From: China
Registered: 2009-12-20
Posts: 164

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

cju,
Mine is having the same problem. btw, did you find a message in 'journalctl -b' like this?

Sep 22 10:30:56 archbox systemd[1370]: Failed to open private bus connection: Failed to connect to socket /run/user/1000/dbus/user_bus_socket: No such file or directory

Last edited by enihcam (2013-09-22 03:13:52)

Offline

#3 2013-09-22 03:55:06

bwat47
Member
Registered: 2009-10-07
Posts: 637

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

cju wrote:

Hi,

just wondering that obviously almost nobody seems to be expecting this systemd-bug: https://bugs.archlinux.org/task/37007, https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=841544

But the actual question I have: Could this be in any way related to the new systemd hook, triggered by applying respectively not applying it?

I've been using the new systemd hook and I don't have this problem at all (no hangs with systemd 207 with or without the new systemd hook). I don't think its related to that.

Offline

#4 2013-09-22 08:35:42

cju
Member
Registered: 2013-06-23
Posts: 194

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

enihcam wrote:

cju,
Mine is having the same problem. btw, did you find a message in 'journalctl -b' like this?

Sep 22 10:30:56 archbox systemd[1370]: Failed to open private bus connection: Failed to connect to socket /run/user/1000/dbus/user_bus_socket: No such file or directory

Yes, I do. hmm

Last edited by cju (2013-09-22 08:44:17)

Offline

#5 2013-09-22 08:39:53

cju
Member
Registered: 2013-06-23
Posts: 194

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

bwat47 wrote:
cju wrote:

Hi,

just wondering that obviously almost nobody seems to be expecting this systemd-bug: https://bugs.archlinux.org/task/37007, https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=841544

But the actual question I have: Could this be in any way related to the new systemd hook, triggered by applying respectively not applying it?

I've been using the new systemd hook and I don't have this problem at all (no hangs with systemd 207 with or without the new systemd hook). I don't think its related to that.

Thanks for the info; I'm not sure whether this bug is related to this, but since there's also this thread: Are you using Arch in a VBox or as a real system?

Offline

#6 2013-09-22 12:45:20

bwat47
Member
Registered: 2009-10-07
Posts: 637

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

cju wrote:
bwat47 wrote:
cju wrote:

Hi,

just wondering that obviously almost nobody seems to be expecting this systemd-bug: https://bugs.archlinux.org/task/37007, https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=841544

But the actual question I have: Could this be in any way related to the new systemd hook, triggered by applying respectively not applying it?

I've been using the new systemd hook and I don't have this problem at all (no hangs with systemd 207 with or without the new systemd hook). I don't think its related to that.

Thanks for the info; I'm not sure whether this bug is related to this, but since there's also this thread: Are you using Arch in a VBox or as a real system?

No virtualbox here.

Looking at this link from the bug report: http://lists.freedesktop.org/archives/s … 13334.html

It looks like the bug is only triggered by a type=notify service. I guess none of the services I have activated are type=notify.

Last edited by bwat47 (2013-09-22 12:45:36)

Offline

#7 2013-09-23 12:34:57

PReP
Member
From: Sweden/Sala
Registered: 2010-06-13
Posts: 347
Website

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

Yeah i got this too today, a "sudo reboot"  just froze/waited for 1-2 minutes and then it suddenly kick into gear and started stopping services and reboot as it should.

I watched htop and saw "systemd-tty-ask-password-agent" being executed by my reboot, which is probably another new systemd-thingie'majingies.


#1 Main: Intel Core i5 2500k (Sandy) @ 3.9 Ghz, 8 GB DDR2-XMP RAM @ 1600 Mhz, Geforce GTX 570 (Gainward Phantom) - Arch Linux 64-Bit
#2 Server: Intel C2D E8400 @ 3.6 Ghz, 3 GB DDR2-RAM @ 802mhz, XFX GF GTX260 XT -ArchLinux 64-bit.

<- Server Homepage: http://prep.mine.nu ->

Offline

#8 2013-09-24 06:24:00

jose1711
Member
Registered: 2006-07-08
Posts: 128

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

i am affected by this issue as well. downgrade did the trick for me too. jose

Offline

#9 2013-09-25 06:59:16

jackhftang
Member
Registered: 2012-11-15
Posts: 3

Re: Hangs on shutdown/reboot since systemd 207 – downgrading to 204 helps

I have the same issue. Not sure the cause, but downgrading works for me.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB