You are not logged in.

#2401 2013-11-16 15:39:43

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 12,421

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Those are just warnings.  Does the tool not work?, or are you looking for clean output?


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Like you, I have no idea what you are doing, but I am pretty sure it is wrong...Jasonwryan
----
How to Ask Questions the Smart Way

Online

#2402 2013-11-17 05:34:44

horsemanoffaith
Member
Registered: 2013-05-10
Posts: 132

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

ewaller wrote:

Those are just warnings.  Does the tool not work?, or are you looking for clean output?

The tool does work, but only in a limited sense. I can change the window themes, but changing the GTK+ themes and the icon themes do nothing. Also, when I switch items on the left side of the screen, there are large portions of the window that you can "see" through to the window behind it. I really do not understand why my theme changes on its own in the first place. I've never had a problem with the themes changing once I've set them.

Offline

#2403 2013-11-17 22:36:29

oi_wtf
Member
From: /home/wtf
Registered: 2012-03-11
Posts: 190

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

horsemanoffaith wrote:

Obviously the shell isn't running... I would assume this would be the gnome-shell that Unity runs on. Any recommendations to fix it?

Yeah, that's right the shell is not running, but because you're running Unity.
The "errors" here refer to the GNOME Shell, which is, obviously, cannot be running when using Unity.
It's got nothing to do with the Themes though, so it's save to ignore them.

The theme-settings' "resetting" is more likely a problem related to the gnome-settings-daemon, since it's responsible for storing and "enforcing" those settings.

Last edited by oi_wtf (2013-11-17 22:52:42)


Laptop:   Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-3630QM @ 2.40GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GT 650M 2 GiB
Desktop: Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-4771  @ 3.50GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GTX 660 Ti 2GiB

Offline

#2404 2013-11-18 03:36:53

horsemanoffaith
Member
Registered: 2013-05-10
Posts: 132

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

oi_wtf wrote:

Yeah, that's right the shell is not running, but because you're running Unity.
The "errors" here refer to the GNOME Shell, which is, obviously, cannot be running when using Unity.
It's got nothing to do with the Themes though, so it's save to ignore them.

The theme-settings' "resetting" is more likely a problem related to the gnome-settings-daemon, since it's responsible for storing and "enforcing" those settings.

Could it be possible that I'm having these problems because I have other DE's installed? I did a fresh install of Arch not too long ago, but long enough ago that Chen hadn't released Unity for Arch w/Gnome 3.10. I installed the Gnome 3.10 desktop, but got so irritated with it (I REALLY do not like the Gnome 3 desktop) that I installed Cinnamon and used it until Chen announced Unity was up and running. Looking in my cache, I see both gnome-settings-daemon and gnome-settings-daemon-ubuntu installed on my system... since I have both Gnome 3.10 AND Unity installed I am wondering if both files are installed and they are conflicting with one another. If that's true, I'll just do a fresh install and ditch Gnome 3.10.

Thanks for your help, Oi and ewaller!

Offline

#2405 2013-11-18 22:31:51

oi_wtf
Member
From: /home/wtf
Registered: 2012-03-11
Posts: 190

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

no, there shouldn't any complications caused by other DE's,
I've got a few installed myself and hadn't had any serious problems.
Other than Unity I've got GNOME3, KDE, Xfce4, Cinnamon, MATE and Awesome.

I'm pretty sure gnome-settings-daemon and gnome-settings-daemon-ubuntu are conflicting each other.
If they're both installed you've some serious dependency problems and those are probably the cause of your issue.


Laptop:   Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-3630QM @ 2.40GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GT 650M 2 GiB
Desktop: Arch Linux (x86_64) and Win8.1 (x86_64);  Intel Core i7-4771  @ 3.50GHz, 8 GiB RAM, NViDiA GeForce GTX 660 Ti 2GiB

Offline

#2406 2013-11-20 20:49:09

gianluca.pettinello
Member
Registered: 2013-04-16
Posts: 56

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

gianluca.pettinello wrote:
chenxiaolong wrote:
horsemanoffaith wrote:

Chen, I see here that you say unity-lens-applications is working for you. Any ideas as to why would mine be empty? There is nothing in my applications lens, even when I type in what I want. What's strange is my unity-lens-files that the two of you say is not working is working fine for me. BTW, I'm having a segmentation fault the same as gianluca.pettinello. Here's the code:

[mikearch1@mikearchlaptop ~]$ unity-scope-loader commands.scope
Error loading package indexes: Couldn't stat '/var/cache/software-center/xapian'

(unity-scope-loader:3064): unity-applications-daemon-CRITICAL **: daemon.vala:144: Failed to load Software Center 
index. 'Apps Available for Download' will not be listed

(unity-scope-loader:3064): GLib-CRITICAL **: g_path_get_basename: assertion 'file_name != NULL' failed
Segmentation fault (core dumped)

Just checked my /var/cache files... there is no software-center file. Is there a file that I've not downloaded?

I'll probably do a clean install of Arch this weekend. I have messed with so many packages that it could be something that I installed that keeps things working. By the way, here is my output. I don't think the missing files are the issue:

WARNING: ~/.zshrc differs from /stuff/chenxiaolong/Configuration/zshrc
[jf-common] unity-scope-loader commands.scope                       1:16:41  ☁  d4c40b9 ☀
Error loading package indexes: Couldn't stat '/var/cache/software-center/xapian'

(unity-scope-loader:31117): unity-applications-daemon-CRITICAL **: daemon.vala:144: Failed to load Software Center index. 'Apps Available for Download' will not be listed

Just to be clear my unity-lens-files works after I copied zeitgeist-fts. Unity-lens-applications doesn't work and gives me segmentation fault

Eureka!!
After some days unity-lens-applications works again!!! And I didn't touch any Unity package!! I suspect that, while updating, the system ran:
/usr/bin/update-desktop-database
/usr/bin/update-mime-database
/usr/bin/gtk-update-icon-cache
and this fixed something in unity-lens-applications

In any case, being an engineer my motto is: it works, that's enough!
But my love for science obliges me to understand. Please could you check if these commands helps you?

Offline

#2407 2013-11-22 22:09:29

gianluca.pettinello
Member
Registered: 2013-04-16
Posts: 56

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Chen,
I saw that you just updated Unity and now Calendar and Sound are now working!
Now gnome 3.10.2 doesn't allow to dim backlight with hotkeys if the degree of dimming are les than 10. I found a patch for mutter, gnome-desktop and gnome-settings-daemon. I applied on gnome-settings-daemon-ubuntu and everything compiled well. Gnome is now dimming down and up the backlght with the hotkeys. But Unity no. Do I have to recompile some more packages depending on gnome-settings-daemon-ubuntu?

Offline

#2408 2013-11-24 10:27:54

mieLouk
Member
Registered: 2012-12-16
Posts: 36

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

How can I circumvent this safely?

error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: Starting full system upgrade...
:: libdbusmenu-gtk3: requires libdbusmenu-glib=12.10.3daily13.09.13

Offline

#2409 2013-11-24 14:26:41

qiuwei
Member
Registered: 2009-12-18
Posts: 245

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

mieLouk wrote:

How can I circumvent this safely?

error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: Starting full system upgrade...
:: libdbusmenu-gtk3: requires libdbusmenu-glib=12.10.3daily13.09.13

run

pacman -S pacman -S Unity-for-Arch/libdbusmenu-glib Unity-for-Arch/libdbusmenu-gtk2 Unity-for-Arch/libdbusmenu-gtk3

first. Unity-for-Arch is the repo name you gave to Chen's repo.
Then run

pacman -Syu

Offline

#2410 2013-11-24 17:07:33

mieLouk
Member
Registered: 2012-12-16
Posts: 36

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

run

pacman -S Unity-for-Arch/libdbusmenu-glib Unity-for-Arch/libdbusmenu-gtk2 Unity-for-Arch/libdbusmenu-gtk3

first. Unity-for-Arch is the repo name you gave to Chen's repo.
Then run

pacman -Syu

Qiuwei, thank you very much!

Offline

#2411 2013-11-25 15:42:45

qiuwei
Member
Registered: 2009-12-18
Posts: 245

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Since chenxiaolong hasn't mentioned it here, I confirm that the latest update in his repo already makes all indicators work properly. But, globalmenu is still broken.
Thanks, chen!

Offline

#2412 2013-11-27 07:30:30

majia7
Member
Registered: 2013-11-27
Posts: 1

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

I got a error message when compile gnome-control-center-ubuntu

  CC       libkeyboard_la-keyboard-general.lo
  CC       libkeyboard_la-keyboard-shortcuts.lo
keyboard-shortcuts.c: In function 'setup_dialog':
keyboard-shortcuts.c:1748:62: error: 'GTK_CELL_RENDERER_ACCEL_MODE_MODIFIER_TAP' undeclared (first use in this function)
                                                 "accel-mode", GTK_CELL_RENDERER_ACCEL_MODE_MODIFIER_TAP,

Offline

#2413 2013-11-27 19:49:08

gianluca.pettinello
Member
Registered: 2013-04-16
Posts: 56

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

majia7 wrote:

I got a error message when compile gnome-control-center-ubuntu

  CC       libkeyboard_la-keyboard-general.lo
  CC       libkeyboard_la-keyboard-shortcuts.lo
keyboard-shortcuts.c: In function 'setup_dialog':
keyboard-shortcuts.c:1748:62: error: 'GTK_CELL_RENDERER_ACCEL_MODE_MODIFIER_TAP' undeclared (first use in this function)
                                                 "accel-mode", GTK_CELL_RENDERER_ACCEL_MODE_MODIFIER_TAP,

Me too, had to remove patch 54 from ubuntu series

Offline

#2414 2013-11-29 03:27:22

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

qiuwei wrote:

Since chenxiaolong hasn't mentioned it here, I confirm that the latest update in his repo already makes all indicators work properly. But, globalmenu is still broken.
Thanks, chen!

You're welcome smile

I have no idea why the globalmenu is broken. I hope it gets fixed soon, but I doubt it will. I don't think Ubuntu will upgrade to a new GNOME release for an LTS release.


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2415 2013-11-29 17:19:54

qiuwei
Member
Registered: 2009-12-18
Posts: 245

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

You're welcome smile

I have no idea why the globalmenu is broken. I hope it gets fixed soon, but I doubt it will. I don't think Ubuntu will upgrade to a new GNOME release for an LTS release.

One new problem I've encountered is that all the indicators may crash occasionally after the update.
Not sure what caused that.

Offline

#2416 2013-11-30 06:10:34

horsemanoffaith
Member
Registered: 2013-05-10
Posts: 132

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Okay, this is really irritating me. I JUST did a fresh install of Arch with Unity to (hopefully) get rid of the problem that I was having with my desktop settings resetting to default. This is the second time that I've booted into my fresh install, and it has reset to the default GNOME 3 settings on it's own. I saw that oi_wtf said that this has something to do with gnome-settings-daemon/gnome-settings-daemon-ubuntu.  How do I fix this??? It's driving me CRAZY!!!! I REALLY REALLY want my Radiance setting back!!! Oh, yeah, I almost forgot. When my settings change to the GNOME defaults, gnome-tweak-tool does something really funky... basically, anywhere there's just a blank background in the gnome-tweak-tool window, you can see "through" the window to the window beneath it. I'm pretty sure the problems are related... any help would be greatly appreciated!!!

Offline

#2417 2013-12-10 14:17:41

qiuwei
Member
Registered: 2009-12-18
Posts: 245

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Offline

#2418 2013-12-10 20:46:45

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

I was just about to post that big_smile I'll see what I can do about it today. Hopefully I won't need to update the whole stack to the Ubuntu 14.04 versions...


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2419 2013-12-11 06:54:04

chenxiaolong
Member
From: /home/chenxiaolong
Registered: 2010-11-03
Posts: 779

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Global menus are fixed! GTK 3.10 does not work with the Ubuntu 13.10 Unity stack so I had to upgrade all of the packages to the 14.04 versions. Most of the packages have already been built and pushed to the repo. Only Unity is left: http://jenkins.cxl.epac.to/job/UFA-2.0- … 57/console

Get ready to "pacman -Syu" big_smile


Current system: Lenovo W520
Unity-for-Arch repos' build statuses and old packages: https://jenkins.noobdev.io/

Offline

#2420 2013-12-11 13:34:15

darkshines
Member
From: Bremen, Germany
Registered: 2012-05-04
Posts: 11

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

@chenxiaolong: Have you noticed, that the package unity-tweak-tool in extras is empty?


Unity for Arch! Check it out https://wiki.archlinux.org/index.php/unity

Offline

#2421 2013-12-11 14:16:07

darkshines
Member
From: Bremen, Germany
Registered: 2012-05-04
Posts: 11

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Another question: Did anyone of you get the dropbox indicator icon to show up?

Last edited by darkshines (2013-12-12 10:54:20)


Unity for Arch! Check it out https://wiki.archlinux.org/index.php/unity

Offline

#2422 2013-12-12 04:29:38

horsemanoffaith
Member
Registered: 2013-05-10
Posts: 132

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

This isn't specifically a Unity issue, but it happened right after the upgrade to gtk-3.10, and there was discussion of that here, so I figured I can ask... If I need to create a new topic, I'm more than happy to do so. After I did my update with gtk-3.10, evolution has stopped working. Here's the error:

 evolution: symbol lookup error: /usr/lib/libwebkitgtk-3.0.so.0: undefined symbol: gdk_wayland_display_get_type 

Any suggestions? I have searched Google, but there is nothing about evolution and gdk_wayland.

Offline

#2423 2013-12-13 13:40:40

serdotlinecho
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 100

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

darkshines wrote:

@chenxiaolong: Have you noticed, that the package unity-tweak-tool in extras is empty?

Yeah, me too. I already did sudo updatedb, still cannot find unity-tweak-tool path? :\

Offline

#2424 2013-12-13 14:24:33

serdotlinecho
Member
Registered: 2013-01-26
Posts: 100

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

Has anyone tried light-locker on Unity for Arch? Does it work?

Last edited by serdotlinecho (2013-12-13 14:27:25)

Offline

#2425 2013-12-13 20:19:04

darkshines
Member
From: Bremen, Germany
Registered: 2012-05-04
Posts: 11

Re: Progress on Unity under Arch Linux!

@dotfiles: Well cloning from git@github.com:freyja-dev/unity-tweak-tool.git and simply running the tweak tool from there works.

Last edited by darkshines (2013-12-13 20:19:34)


Unity for Arch! Check it out https://wiki.archlinux.org/index.php/unity

Offline

Board footer

Powered by FluxBB