You are not logged in.

#1 2014-04-30 08:51:12

wootsgoinon
Member
Registered: 2013-10-30
Posts: 44

[SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

soldier of fortune, unreal tournament, heretic II, postal to name a few work just fine except that there's no sound at all. i understand they use oss. a couple of months back i tried the padsp switcher but that wouldn't work either. I've got alsa and pulseaudio installed. also openal. any hints?

EDIT:
found a possible solution:

modprobe snd-pcm-oss

(theoretically) this applies to all of the loki games.

Last edited by wootsgoinon (2014-04-30 09:13:15)

Offline

#2 2014-04-30 17:55:03

ondoho
Member
Registered: 2013-04-30
Posts: 306

Re: [SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

there was this oss emulation for alsa, if i only could remember the name...

Offline

#3 2014-04-30 18:44:27

emeres
Member
Registered: 2013-10-08
Posts: 1,570

Re: [SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

@ondoho
You mean aoss found in alsa-oss.

Offline

#4 2014-05-01 07:30:19

ondoho
Member
Registered: 2013-04-30
Posts: 306

Re: [SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

why is this marked solved?
others might benefit if you share your solution.

Offline

#5 2014-05-03 08:35:53

wootsgoinon
Member
Registered: 2013-10-30
Posts: 44

Re: [SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

i have. see the EDIT section.

Offline

#6 2014-05-03 08:38:05

wootsgoinon
Member
Registered: 2013-10-30
Posts: 44

Re: [SOLVED] no audio in some (rather old, native) games

ondoho wrote:

there was this oss emulation for alsa, if i only could remember the name...

osspd-alsa (and osspd-pulseaudio for pulse). but that one didn't solve it for me.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB