You are not logged in.

#1 2006-03-26 16:16:41

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

mplayer & gaim

Hi,

I have got Arch64 up & running but I am getting errors when running mplayer & gaim

 gaim
gaim: error while loading shared libraries: libXss.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
mplayer 
mplayer: error while loading shared libraries: libdts.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Nvidia package does not work atm but cs-cam is working on it ....

Lilo no luck yet but I am dual booting so no big deal

Any ideas ?


Mr Green

Offline

#2 2006-03-26 16:54:57

syamajala
Member
From: here, there, everywhere
Registered: 2005-01-25
Posts: 604
Website

Re: mplayer & gaim

do you have libxss and libdts installed?

Offline

#3 2006-03-26 17:05:18

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: mplayer & gaim

doh!

why they not load when pacmaned gaim ? deps thing?

 mplayer 
mplayer: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

Thanks for your help ;-)


Mr Green

Offline

#4 2006-03-26 17:31:51

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: mplayer & gaim

Errrr

obconf

(obconf:5311): libglade-WARNING **: could not find glade file '/home/seshu/abs/extra/x11/obconf/pkg/usr/share/obconf/obconf.glade'

Mr Green

Offline

#5 2006-03-26 17:47:37

syamajala
Member
From: here, there, everywhere
Registered: 2005-01-25
Posts: 604
Website

Re: mplayer & gaim

i wonder why there are so many broken deps. Maybe something is wrong with the 32bit pkgbuilds.

Offline

#6 2006-03-26 17:57:44

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: mplayer & gaim

emmm I just grabbed from repros

some may need rebuilding .... (aka lots)

subversion not working here too  ;-(


Mr Green

Offline

#7 2006-03-26 18:19:13

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: mplayer & gaim

syamajala wrote:

i wonder why there are so many broken deps. Maybe something is wrong with the 32bit pkgbuilds.

i guess the arch32 devs have almost every lib installed. so they will not see when a package needs a new not installed lib. i guess they don't run namcap everytime  :evil:



Mr Green wrote:

emmm I just grabbed from repros

some may need rebuilding .... (aka lots)

subversion not working here too  ;-(

svn? what's wrong?

And yes. It could be that a few packages have to rebuilded. There was a major glibc+gcc update the last days. For me most things are still working except for overwriting cdrws+dvdrw with k3b.

Hope to see more successfull installations in #archlinux64  tongue

AndyRTR

Offline

#8 2006-03-26 18:25:16

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: mplayer & gaim

Don't take my posts the wrong way ... ;-)

I'm just trying out stuff from repros that I would use in 32

so far 80% of packages are ok ...

Guess my help required

/me package test dummy .....


Mr Green

Offline

#9 2006-03-26 18:38:54

Cerebral
Forum Fellow
From: Waterloo, ON, CA
Registered: 2005-04-08
Posts: 3,108
Website

Re: mplayer & gaim

http://bugs.archlinux.org/task/4022 <-- the gaim problem was filed over a month ago.

The mplayer issue doesn't seem to be filed yet.  If it's a bug in an official package you can file a report.

Offline

#10 2006-03-27 08:02:31

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: mplayer & gaim

problem is ( may be!)  with Arch64 package not arch32 (works fine!)


Mr Green

Offline

#11 2006-03-27 08:50:36

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: mplayer & gaim

Everybody is invited to diff the PKGBUILDs :!: Sometimes it could be that I haven't taken the most recent pkgbuild.

AndyRTR

Offline

#12 2006-03-27 11:10:31

Cam
Member
From: Brisbane, Aus
Registered: 2004-12-21
Posts: 658
Website

Re: mplayer & gaim

It could also be your build environment Andy, I noticed bluez-libs and bluez-utils from the repos gave me errors about a missing libhal. I loathe HAL and know for a fact those packages don't depend on it so I rebuilt them and they work fine.

Offline

#13 2006-03-27 11:24:46

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: mplayer & gaim

This could be but then the libs have to be in the makedeps section.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB