You are not logged in.

#1 2018-08-10 16:57:46

petrv23
Member
Registered: 2018-08-10
Posts: 2

URxvt doesn't render icons

Hello,

I experience some troubles with URxvt for quite some time. After installing Gvim a few months back and running VIM in URxvt the icons of vim-airline do not show. https://cloud.githubusercontent.com/ass … ca7af3.png. I though the problem came from vim-airline not from URxvt until recently I installed Oh My Zsh with a powerline theme and the results were the same. https://cloud.githubusercontent.com/ass … 4256fb.png

All of the above work fine with XFCE4 terminal but not with URxvt. I have installed ttf-hack, powerline-fonts, awesome-terminal-fonts but with no success.

What could be the problem? I found the same issue on GitHub but with no success either. https://github.com/powerline/fonts/issues/176

My .Xresources URxvt font settings:
URxvt.font: xft:Hack:pixelsize=12
URxvt.letterSpace: -1

rxvt-unicode (urxvt) v9.22 - released: 2016-01-23
options: perl,xft,styles,combining,blink,iso14755,unicode3,encodings=eu+vn+jp+jp-ext+kr+zh+zh-ext,fade,transparent,tint,XIM,frills,selectionscrolling,wheel,slipwheel,cursorBlink,pointerBlank,scrollbars=plain+rxvt+NeXT+xterm

Offline

#2 2018-08-10 17:53:58

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 20,313
Website

Re: URxvt doesn't render icons

I gather the font you are using in urxvt simply doesn't provide those glyphs - it doesn't really matter what fonts are installed if urxvt isn't configured to use them.


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

#3 2018-08-11 10:29:28

petrv23
Member
Registered: 2018-08-10
Posts: 2

Re: URxvt doesn't render icons

Trilby wrote:

I gather the font you are using in urxvt simply doesn't provide those glyphs - it doesn't really matter what fonts are installed if urxvt isn't configured to use them.

The problem doesn't seem to be related with the fonts. I installed various Powerline Fonts and tried with them but the results are the same. I have been using urxvt for a long time but it just seems too buggy. I am going to change from urxvt to termite as there everything works perfect and it's similar to urxvt. Thank you for your reply.

I was looking up this issue a bit more and found even more people reporting on this bugs.
https://unix.stackexchange.com/question … e-in-urxvt
https://stackoverflow.com/questions/354 … h-agnoster
https://github.com/powerline/powerline/issues/60

Offline

#4 2018-08-11 11:15:22

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 8,695

Re: URxvt doesn't render icons

Offline

Board footer

Powered by FluxBB