You are not logged in.

#1 2006-08-11 22:57:50

synthead
Member
From: Seattle
Registered: 2006-05-09
Posts: 1,326

no alsad in alsa-utils?

I installed alsa-utils a while ago, but I can't locate alsad!  I even re-pacman'd alsa-utils, updated the database, and to my surprise ... nothing.  Has it been outdated or something? tongue

Thanks!


Touch my kernel

Offline

#2 2006-08-11 23:26:30

phrakture
Arch Overlord
From: behind you
Registered: 2003-10-29
Posts: 7,879
Website

Re: no alsad in alsa-utils?

I've never heard of alsad.  Why do you need a daemon running to access sound devices?  Do you, perhaps, mean /etc/rc.d/alsa ?

Offline

#3 2006-08-12 11:17:54

synthead
Member
From: Seattle
Registered: 2006-05-09
Posts: 1,326

Re: no alsad in alsa-utils?

Interesting ... I used it before with no probelms.  I got the idea from this thread: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?t=20692


Touch my kernel

Offline

#4 2006-08-12 11:53:42

tomk
Forum Fellow
From: Ireland
Registered: 2004-07-21
Posts: 9,839

Re: no alsad in alsa-utils?

That's actually a typo (I'm sure Penguin won't mind me pointing that out).

Google has some references to alsad, but AFAIK it's never been part of the Arch alsa setup.

Offline

#5 2006-08-12 22:54:51

synthead
Member
From: Seattle
Registered: 2006-05-09
Posts: 1,326

Re: no alsad in alsa-utils?

Bizzare ... I was using it before I reinstalled from filesystem and partition issues.

Maybe I'm thinking of something else ... is the daemon called alsa?  I'm at work right now and can't check, ha.


Touch my kernel

Offline

#6 2006-08-13 00:19:24

jaboua
Member
Registered: 2005-11-05
Posts: 634

Re: no alsad in alsa-utils?

synthead wrote:

Bizzare ... I was using it before I reinstalled from filesystem and partition issues.

Maybe I'm thinking of something else ... is the daemon called alsa?  I'm at work right now and can't check, ha.

perhaps you were thinking of (as mentioned) /etc/rc.d/alsa, "alsa" can be added to DAEMONS array in rc.conf to restore volumes at boot...

Offline

#7 2006-08-14 07:36:32

synthead
Member
From: Seattle
Registered: 2006-05-09
Posts: 1,326

Re: no alsad in alsa-utils?

YES!  hah ... wow ... it's alsa, not alsad.  Works great now, thanks for putting up with me, lol ...


Touch my kernel

Offline

Board footer

Powered by FluxBB