You are not logged in.

#1 2019-08-21 12:39:36

Mendess
Member
Registered: 2019-08-07
Posts: 5

Pulseaudio detects microphone but there is no output

I bought a new usb mic and got it working yesterday. But today it no longer works.

Both alsa and pulse detect the microphone but they don't seem to pick up on any sound from it. I've tried to find a fix on the wiki and general searching but I can't find anything.

One thing I've noticed is that running

arecord -d 3 -f cd test.wav

no longer returns. It's just stuck. (It should take only 3 seconds from the -d arg)

The output of

arecord -l

is

**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: VT1708S Analog [VT1708S Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 2: PRO [KIMU PRO], device 0: USB Audio [USB Audio]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0

I've also checked and the mic is not muted on both alsa and pulse and it is selected as the preferred microphone.

Thanks in advance smile

Last edited by Mendess (2019-08-21 12:40:50)

Offline

#2 2019-08-21 12:45:37

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 7,600

Re: Pulseaudio detects microphone but there is no output

And which device are you recording on (given no additional information, the command as posted would record from the internal audio card not from the USB)? What's the output of

arecord -L
pacmd list-cards
pacmd list-sources
#During active recording
pacmd list-source-outputs
dmesg | grep snd
sudo fuser -v /dev/snd/*

Offline

#3 2019-08-21 12:56:17

Mendess
Member
Registered: 2019-08-07
Posts: 5

Re: Pulseaudio detects microphone but there is no output

~> arecord -L                                                                                                                                                                                                    1
null
    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
jack
    JACK Audio Connection Kit
pulse
    PulseAudio Sound Server
default
    Default ALSA Output (currently PulseAudio Sound Server)
sysdefault:CARD=PCH
    HDA Intel PCH, VT1708S Analog
    Default Audio Device
front:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, VT1708S Analog
    Front speakers
usbstream:CARD=PCH
    HDA Intel PCH
    USB Stream Output
usbstream:CARD=NVidia
    HDA NVidia
    USB Stream Output
sysdefault:CARD=PRO
    KIMU PRO, USB Audio
    Default Audio Device
front:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    Front speakers
surround21:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    2.1 Surround output to Front and Subwoofer speakers
surround40:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=PRO,DEV=0
    KIMU PRO, USB Audio
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
usbstream:CARD=PRO
    KIMU PRO
    USB Stream Output
~> pacmd list-cards
3 card(s) available.
    index: 0
	name: <alsa_card.pci-0000_01_00.1>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 6
	properties:
		alsa.card = "1"
		alsa.card_name = "HDA NVidia"
		alsa.long_card_name = "HDA NVidia at 0xf7080000 irq 17"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:01:00.1"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "10de"
		device.vendor.name = "NVIDIA Corporation"
		device.product.id = "0e0a"
		device.product.name = "GK104 HDMI Audio Controller"
		device.string = "1"
		device.description = "GK104 HDMI Audio Controller"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	profiles:
		output:hdmi-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output (priority 5900, available: no)
		output:hdmi-surround: Digital Surround 5.1 (HDMI) Output (priority 800, available: no)
		output:hdmi-surround71: Digital Surround 7.1 (HDMI) Output (priority 800, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra1: Digital Stereo (HDMI 2) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra1: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra1: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra2: Digital Stereo (HDMI 3) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra2: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra2: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra3: Digital Stereo (HDMI 4) Output (priority 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra3: Digital Surround 5.1 (HDMI 4) Output (priority 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra3: Digital Surround 7.1 (HDMI 4) Output (priority 600, available: no)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <off>
	ports:
		hdmi-output-0: HDMI / DisplayPort (priority 5900, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-1: HDMI / DisplayPort 2 (priority 5800, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-2: HDMI / DisplayPort 3 (priority 5700, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
		hdmi-output-3: HDMI / DisplayPort 4 (priority 5600, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "video-display"
    index: 1
	name: <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 7
	properties:
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
		alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7100000 irq 30"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "8086"
		device.vendor.name = "Intel Corporation"
		device.product.id = "1c20"
		device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
		device.form_factor = "internal"
		device.string = "0"
		device.description = "Built-in Audio"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 65, available: no)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6500, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6565, available: unknown)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:analog-stereo+input:analog-stereo>
	sinks:
		alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo/#0: Built-in Audio Analog Stereo
	sources:
		alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor/#0: Monitor of Built-in Audio Analog Stereo
		alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo/#1: Built-in Audio Analog Stereo
	ports:
		analog-input-front-mic: Front Microphone (priority 8500, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-rear-mic: Rear Microphone (priority 8200, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-linein: Line In (priority 8100, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				
		analog-output-lineout: Line Out (priority 9900, latency offset 0 usec, available: yes)
			properties:
				
		analog-output-headphones: Headphones (priority 9000, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-headphones"
    index: 2
	name: <alsa_card.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 8
	properties:
		alsa.card = "2"
		alsa.card_name = "KIMU PRO"
		alsa.long_card_name = "FongLun KIMU PRO at usb-0000:00:1d.0-1.3, full speed"
		alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.3:1.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.3/2-1.3:1.0/sound/card2"
		udev.id = "usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00"
		device.bus = "usb"
		device.vendor.id = "0d8c"
		device.vendor.name = "C-Media Electronics, Inc."
		device.product.id = "9703"
		device.product.name = "KIMU PRO"
		device.serial = "FongLun_KIMU_PRO_201709"
		device.string = "2"
		device.description = "KIMU PRO"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-usb"
	profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 65, available: unknown)
		input:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Input (priority 55, available: unknown)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6500, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6565, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:iec958-stereo: Analog Stereo Output + Digital Stereo (IEC958) Input (priority 6555, available: unknown)
		output:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output (priority 5500, available: unknown)
		output:iec958-stereo+input:analog-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output + Analog Stereo Input (priority 5565, available: unknown)
		output:iec958-stereo+input:iec958-stereo: Digital Stereo Duplex (IEC958) (priority 5555, available: unknown)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:analog-stereo+input:analog-stereo>
	sinks:
		alsa_output.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo/#1: KIMU PRO Analog Stereo
	sources:
		alsa_output.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo.monitor/#2: Monitor of KIMU PRO Analog Stereo
		alsa_input.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo/#3: KIMU PRO Analog Stereo
	ports:
		analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		iec958-stereo-input: Digital Input (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				
		analog-output-speaker: Speakers (priority 10000, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-speakers"
		iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
~> pacmd list-sources
4 source(s) available.
    index: 0
	name: <alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 1030
	volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
	        balance 0.00
	base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max rewind: 0 KiB
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
	monitor_of: 0
	card: 1 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
	module: 7
	properties:
		device.description = "Monitor of Built-in Audio Analog Stereo"
		device.class = "monitor"
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
		alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7100000 irq 30"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "8086"
		device.vendor.name = "Intel Corporation"
		device.product.id = "1c20"
		device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
		device.form_factor = "internal"
		device.string = "0"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
    index: 1
	name: <alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 9039
	volume: front-left: 10093 /  15% / -48.75 dB,   front-right: 10093 /  15% / -48.75 dB
	        balance 0.00
	base volume: 6368 /  10% / -60.75 dB
	volume steps: 65537
	muted: yes
	current latency: 0.00 ms
	max rewind: 0 KiB
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
	card: 1 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
	module: 7
	properties:
		alsa.resolution_bits = "16"
		device.api = "alsa"
		device.class = "sound"
		alsa.class = "generic"
		alsa.subclass = "generic-mix"
		alsa.name = "VT1708S Analog"
		alsa.id = "VT1708S Analog"
		alsa.subdevice = "0"
		alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
		alsa.device = "0"
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
		alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7100000 irq 30"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "8086"
		device.vendor.name = "Intel Corporation"
		device.product.id = "1c20"
		device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
		device.form_factor = "internal"
		device.string = "front:0"
		device.buffering.buffer_size = "352800"
		device.buffering.fragment_size = "176400"
		device.access_mode = "mmap+timer"
		device.profile.name = "analog-stereo"
		device.profile.description = "Analog Stereo"
		device.description = "Built-in Audio Analog Stereo"
		alsa.mixer_name = "VIA VT1708S"
		alsa.components = "HDA:11060397,10438415,00100000"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	ports:
		analog-input-front-mic: Front Microphone (priority 8500, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-rear-mic: Rear Microphone (priority 8200, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-linein: Line In (priority 8100, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				
	active port: <analog-input-front-mic>
    index: 2
	name: <alsa_output.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo.monitor>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 1040
	volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
	        balance 0.00
	base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max rewind: 0 KiB
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
	monitor_of: 1
	card: 2 <alsa_card.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00>
	module: 8
	properties:
		device.description = "Monitor of KIMU PRO Analog Stereo"
		device.class = "monitor"
		alsa.card = "2"
		alsa.card_name = "KIMU PRO"
		alsa.long_card_name = "FongLun KIMU PRO at usb-0000:00:1d.0-1.3, full speed"
		alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.3:1.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.3/2-1.3:1.0/sound/card2"
		udev.id = "usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00"
		device.bus = "usb"
		device.vendor.id = "0d8c"
		device.vendor.name = "C-Media Electronics, Inc."
		device.product.id = "9703"
		device.product.name = "KIMU PRO"
		device.serial = "FongLun_KIMU_PRO_201709"
		device.string = "2"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-usb"
  * index: 3
	name: <alsa_input.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo>
	driver: <module-alsa-card.c>
	flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
	state: SUSPENDED
	suspend cause: IDLE
	priority: 9049
	volume: front-left: 56210 /  86% / -4.00 dB,   front-right: 56210 /  86% / -4.00 dB
	        balance 0.00
	base volume: 38295 /  58% / -14.00 dB
	volume steps: 65537
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	max rewind: 0 KiB
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	used by: 0
	linked by: 0
	configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
	card: 2 <alsa_card.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00>
	module: 8
	properties:
		alsa.resolution_bits = "16"
		device.api = "alsa"
		device.class = "sound"
		alsa.class = "generic"
		alsa.subclass = "generic-mix"
		alsa.name = "USB Audio"
		alsa.id = "USB Audio"
		alsa.subdevice = "0"
		alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
		alsa.device = "0"
		alsa.card = "2"
		alsa.card_name = "KIMU PRO"
		alsa.long_card_name = "FongLun KIMU PRO at usb-0000:00:1d.0-1.3, full speed"
		alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
		device.bus_path = "pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.3:1.0"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.3/2-1.3:1.0/sound/card2"
		udev.id = "usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00"
		device.bus = "usb"
		device.vendor.id = "0d8c"
		device.vendor.name = "C-Media Electronics, Inc."
		device.product.id = "9703"
		device.product.name = "KIMU PRO"
		device.serial = "FongLun_KIMU_PRO_201709"
		device.string = "front:2"
		device.buffering.buffer_size = "352800"
		device.buffering.fragment_size = "176400"
		device.access_mode = "mmap+timer"
		device.profile.name = "analog-stereo"
		device.profile.description = "Analog Stereo"
		device.description = "KIMU PRO Analog Stereo"
		alsa.mixer_name = "USB Mixer"
		alsa.components = "USB0d8c:9703"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-usb"
	ports:
		analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
	active port: <analog-input-mic>
~> pacmd list-source-outputs
1 source output(s) available.
    index: 15
	driver: <protocol-native.c>
	flags: 
	state: RUNNING
	source: 3 <alsa_input.usb-FongLun_KIMU_PRO_201709-00.analog-stereo>
	volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
	        balance 0.00
	muted: no
	current latency: 0.00 ms
	requested latency: 10.00 ms
	sample spec: s16le 2ch 44100Hz
	channel map: front-left,front-right
	             Stereo
	resample method: (null)
	owner module: 11
	client: 4 <WEBRTC VoiceEngine>
	properties:
		media.name = "recStream"
		application.name = "WEBRTC VoiceEngine"
		native-protocol.peer = "UNIX socket client"
		native-protocol.version = "32"
		application.process.id = "1496"
		application.process.user = "mendess"
		application.process.host = "tolaria"
		application.process.binary = "Discord"
		application.language = "en_GB.UTF-8"
		window.x11.display = ":0"
		application.process.machine_id = "0af00cb6e9a74ffdb27283b7889e6b19"
		application.process.session_id = "1"
		module-stream-restore.id = "source-output-by-application-name:WEBRTC VoiceEngine"
~> dmesg | grep snd                                                                                   1
[    3.243136] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: enabling device (0000 -> 0002)
[    3.243400] snd_hda_intel 0000:01:00.1: enabling device (0000 -> 0002)
[    3.243446] snd_hda_intel 0000:01:00.1: Disabling MSI
[    3.243449] snd_hda_intel 0000:01:00.1: Handle vga_switcheroo audio client
[    3.291872] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[    3.307338] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0: autoconfig for VT1708S: line_outs=1 (0x1c/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
[    3.307342] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    3.307344] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:    hp_outs=1 (0x1d/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    3.307346] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:    mono: mono_out=0x0
[    3.307347] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:    inputs:
[    3.307351] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:      Rear Mic=0x1a
[    3.307353] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:      Front Mic=0x1e
[    3.307355] snd_hda_codec_via hdaudioC0D0:      Line=0x1b
~> sudo fuser -v /dev/snd/*
                     USER        PID ACCESS COMMAND
/dev/snd/controlC0:  mendess     526 F.... pulseaudio
/dev/snd/controlC1:  mendess     526 F.... pulseaudio
/dev/snd/controlC2:  mendess     526 F.... pulseaudio
/dev/snd/pcmC2D0c:   mendess     526 F...m pulseaudio
/dev/snd/pcmC2D0p:   mendess     526 F...m pulseaudio

Offline

#4 2019-08-21 13:01:56

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 7,600

Re: Pulseaudio detects microphone but there is no output

looks alright from a software pov, ensure you didn't accidentally hit some hardware mute on the mic.

Offline

#5 2019-08-21 13:02:34

Mendess
Member
Registered: 2019-08-07
Posts: 5

Re: Pulseaudio detects microphone but there is no output

Nope, it's unmuted.

Last edited by Mendess (2019-08-21 13:02:52)

Offline

#6 2019-08-21 14:18:19

Mendess
Member
Registered: 2019-08-07
Posts: 5

Re: Pulseaudio detects microphone but there is no output

Connected the microphone to the front port of the PC instead of the back port and it started working. I guess it's time to buy a new motherboard sad

Offline

Board footer

Powered by FluxBB