You are not logged in.

#1 2019-09-04 02:06:46

CT075
Member
Registered: 2015-01-03
Posts: 31

PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

Hi,

I've been having an issue recently where certain PDFs render unreadably "squished" fonts when opened in chrome or chromium. Here you can see the PDF in gnome's pdf viewer, and here you can see what it looks like in chromium. This also happens if I view it with no extensions/in incognito.

I wouldn't be surprised if I incorrectly set up some fonts, but I wouldn't know where to look.

Offline

#2 2019-09-04 10:39:12

d_fajardo
Member
Registered: 2017-07-28
Posts: 480

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

I wouldn't know how to debug chromium but you can consider using google-chrome from AUR instead.

Offline

#3 2019-09-04 19:41:27

CT075
Member
Registered: 2015-01-03
Posts: 31

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

This is a problem with both google-chrome and chromium.

Offline

#4 2019-09-05 06:02:18

d_fajardo
Member
Registered: 2017-07-28
Posts: 480

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

Oh I see. Then it must an issue from your system since I don't experience it with my google-chrome. I'll see what I can find out.

Offline

#5 2019-09-05 06:11:56

d_fajardo
Member
Registered: 2017-07-28
Posts: 480

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

This might help.

Offline

#6 2019-09-05 07:09:06

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 7,600

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

Are you using any special font configuration,in particular a different BCI implementation chromium's sandbox ignores your environment variables and likely also parts of your font configuration for sandboxing purposes.

Offline

#7 2019-09-05 07:56:47

runninghorse
Banned
Registered: 2019-07-20
Posts: 10
Website

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

This is a problem with Chromium.

Offline

#8 2019-09-05 12:09:45

sultanoswing
Member
Registered: 2008-07-23
Posts: 312

Re: PDFs not rendering correctly in chrome/chromium

I had a similar problem as visualised in this thread here: https://superuser.com/questions/1235124 … ncorrectly

The solution for me was to remove the 'Alien League Tech' font. YMMV.


5.3.1.arch1-1(x86_64) w/Gnome 3.34
Arch on: ASUS Pro-PRIME x470, AMD 3700x AMD RX580, 16GB, Samsung 840 SSD | Intel NUC 5i5RYK | ASUS ux303ua | Surface Laptop

Offline

Board footer

Powered by FluxBB