You are not logged in.

#1 2020-01-27 17:41:26

xerxes_
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 183

[SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

When I try to play any youtube video by youtube-viewer it finds link to video and video description, but fail to play and return error to console and quit:

Error parsing commandline option audio-file: option requires parameter

Exiting... (Fatal error)

I didn't used youtube-viewer recently, so I can't say after which update it stopped play, but it was playing in December 2019 for sure.

Last edited by xerxes_ (2020-01-28 18:42:03)

Offline

#2 2020-01-27 19:48:54

drcouzelis
Member
From: Connecticut, USA
Registered: 2009-11-09
Posts: 4,044
Website

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

I don't know, but I do know the current Arch Linux package is flagged as out of date, and I know that Google made a change to YouTube just a few days ago that caused my player on Android (NewPipe) to stop working.

So, I just wanted to let you know, it's probably not your fault, and an update with a fix will be released soon. smile

Offline

#3 2020-01-27 23:16:30

xerxes_
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 183

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

Thanks for info. Than I will wait for youtube-viewer update and use other progs for now.

Offline

#4 2020-01-28 03:17:33

bwidlar
Member
Registered: 2018-02-06
Posts: 12

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

I think the problem is the last mpv update.
Another example I found today:

$ mpv --playlist file.text
Error parsing commandline option playlist: option requires parameter

Exiting... (Fatal error)

Last edited by bwidlar (2020-01-28 03:18:42)

Offline

#5 2020-01-28 05:36:17

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 9,773

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

Offline

#6 2020-01-28 08:39:02

bwidlar
Member
Registered: 2018-02-06
Posts: 12

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

Thanks.
Now we need a = after playlist option:

mpv --playlist=file.text

Offline

#7 2020-01-28 12:51:46

xerxes_
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 183

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

@loqs
Amazing, how did you find out that it is mpv related? Mplayer was used by default with youtube-viewer and I changed to mpv which was recently updated and indeed mess things. Now changed back to mplayer and it play videos (but with some minor error):

do_connect: could not connect to socket
connect: No such file or directory

But with mplayer videos can't be rewind forward or backward because mplayer suddenly quit playing (that wasn't the case when I try it before change to mpv in previous year), so it's another bug.

So I try last supported by youtube-viewer player vlc, but it play garbage (distorted video).

So situation for me is not ideal; if with mplayer I could rewind forward or backward videos (or mpv would work once again youtube-viewer) I would mark thread as solved, but in that case I will not.

Last edited by xerxes_ (2020-01-28 12:53:37)

Offline

#8 2020-01-28 15:42:42

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 9,773

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

https://github.com/trizen/youtube-viewe … 199c0d732a

You could build youtube-viewer 3.7.2 locally.

Offline

#9 2020-01-28 18:28:41

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 9,397
Website

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

Mod note: moving to Multimedia


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Online

#10 2020-01-28 18:40:00

xerxes_
Member
Registered: 2018-04-29
Posts: 183

Re: [SOLVED] youtube-viewer don't play videos; instead return error

No need to rebuild: I changed youtube-viewer config file in .config/youtube-viewer/youtube-viewer.conf and in mpv options remove space and add instead sign '=' before TITLE, AUDIO and SUB.

Now it play videos without error, like before, so I mark thread as solved.

Last edited by xerxes_ (2020-01-28 18:41:31)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB