You are not logged in.

#1 2012-04-22 05:48:41

yarjar
Member
From: Madison, WI
Registered: 2004-05-29
Posts: 37

No sound on Majesty. (64bit)

I've got Majesty running on my 64bit system (installed 32bit libraries) and it runs properly, but does not have sound. When I start it up, it produces this error on the console:

InitDriver [linux/cylinuxsnd.cpp:1153]: ***ERROR***: SDL_mixer error: ''

I'm not sure what to do. I have SDL_mixer installed.

Offline

#2 2012-04-22 06:22:17

ConnorBehan
Trusted User (TU)
From: Long Island NY
Registered: 2007-07-05
Posts: 1,359
Website

Re: No sound on Majesty. (64bit)

Maybe you'll need to make a lib32-sdl_mixer package. If not, I would search for that string in the source code to see what function gets called before the mixer error.


6EA3 F3F3 B908 2632 A9CB E931 D53A 0445 B47A 0DAB
Great things come in tar.xz packages.

Offline

#3 2012-04-22 07:14:54

yarjar
Member
From: Madison, WI
Registered: 2004-05-29
Posts: 37

Re: No sound on Majesty. (64bit)

I installed lib32-sdl_mixer from the AUR and I still get the same error.

Offline

#4 2012-04-22 09:56:47

pulp
Member
Registered: 2010-07-22
Posts: 5

Re: No sound on Majesty. (64bit)

Try installing lib32-alsa-lib and lib32-libpulse if you haven't done so already

Offline

#5 2020-02-03 10:05:19

kindaro
Member
Registered: 2017-01-16
Posts: 19

Re: No sound on Majesty. (64bit)

One way to solve this problem is by activating some kernel modules for an old-fashioned sound system interface:

$ sudo modprobe snd_seq_oss snd_pcm_oss snd_mixer_oss

See a more extensive discussion of running the game on a modern Linux system here.

Offline

#6 2020-02-03 10:55:25

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 10,476

Re: No sound on Majesty. (64bit)

Thanks for sharing, however please don't necrobump an 8 year old thread:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Co … bumping%22

Closing.

Online

Board footer

Powered by FluxBB