You are not logged in.

#1 2020-07-22 01:41:47

M1m0MU
Member
Registered: 2020-07-16
Posts: 3

[Solved]Fonts problem with krita and inkscape

I need to use some asian fonts like khmer, tibetan, devanagari but i dont know why its not working. I dont understand so much. i have installed them with pacman but nothing. they appear in the list like installed but its not display in the application. i only have luck with one sinhala font which i have download from the a buddhist web page http://metta.lk/fonts/. Which i have install with font manager 0.7.8. Indeed Font manager displays some of the fonts even in krita appears but simply doesnt work. What can i do? i work with slim as dysplay manager, and openbox running with screensaver. Thank you so much.

*i have partially solved this problem, reloading the locales and with the ibus plus inkscape. It didnot work directly on krita but i dont like the krita text editor. In conclusion i used inkscape for work with the fonts that i need and then continue with krita for colorazing

Last edited by M1m0MU (2020-07-27 01:46:53)

Offline

#2 2020-07-22 01:48:16

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 10,144

Re: [Solved]Fonts problem with krita and inkscape

Welcome to the boards, please post in [ code ] [ /code ] tags without the spaces the outputs of

localectl
locale -a
locale

Also more generally, you probably shouldn't use slim, it's not been maintained for years and has known brokenness with systemd sessions that might very well be the reason for your issue,  note the red warning: https://wiki.archlinux.org/index.php/SLiM

Last edited by V1del (2020-07-22 01:48:33)

Offline

#3 2020-07-23 00:48:59

M1m0MU
Member
Registered: 2020-07-16
Posts: 3

Re: [Solved]Fonts problem with krita and inkscape

Thank you very much, i will replace slim then.

localectr

  System Locale: LANG=es_Ar.UTF-8
       VC Keymap: br-abnt2
      X11 Layout: n/a

locale -a

  locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_COLLATE to default locale: No such file or directory
C
POSIX
es_AR.utf8

locale

  Slocale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
LANG=es_Ar.UTF-8
LC_CTYPE="es_Ar.UTF-8"
LC_NUMERIC="es_Ar.UTF-8"
LC_TIME="es_Ar.UTF-8"
LC_COLLATE="es_Ar.UTF-8"
LC_MONETARY="es_Ar.UTF-8"
LC_MESSAGES="es_Ar.UTF-8"
LC_PAPER="es_Ar.UTF-8"
LC_NAME="es_Ar.UTF-8"
LC_ADDRESS="es_Ar.UTF-8"
LC_TELEPHONE="es_Ar.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="es_Ar.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="es_Ar.UTF-8"
LC_ALL=

Thank you again V1del, a las ordenes

Offline

#4 2020-07-23 17:12:09

M1m0MU
Member
Registered: 2020-07-16
Posts: 3

Re: [Solved]Fonts problem with krita and inkscape

Hi V1del. I have already replaced slim with lxdm and lxde too. And now everything feels so much better but fonts is still not working. And with Slim i havent seen the red warning because it isnt in the spanish version of the page https://wiki.archlinux.org/index.php/SL … a%C3%B1ol) . Maybe we can talk with someone about it.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB