You are not logged in.

#1 2020-06-17 07:41:24

Salkay
Member
Registered: 2014-05-22
Posts: 482

[BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

A recent update to KDE Plasma (5.19.0-1 or 5.19.1-1 perhaps?) has left me without the "Switch User" item that used to be in the Kickoff application launcher.

puqhvZWt.png

Is there any way to get it back?

Last edited by Salkay (2020-08-23 00:57:27)

Offline

#2 2020-06-19 22:28:26

Ttz_ztT
Member
Registered: 2015-10-03
Posts: 8

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Hi, I'm on 5.19.1-1 and have the item.

Do all users miss the item?

- Try to flush plasma/KDE cache files and re-login.

- Backup your KDE files (~/.config/KDE etc., have a look in the wiki), and try to login with those dirs/files moved temporarily.
If it's there again, the culprit should be in your config or in an update gone wrong.

Offline

#3 2020-06-20 02:09:30

Salkay
Member
Registered: 2014-05-22
Posts: 482

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Normally restarting plasma works, but in this case looks like a restart fixed it. Thanks!

Offline

#4 2020-08-12 23:58:27

mueslo
Member
Registered: 2011-10-15
Posts: 27

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

I have the same issue, and restarts do not fix it.

Plasma 5.19.4

Last edited by mueslo (2020-08-13 00:00:52)

Offline

#5 2020-08-14 11:03:02

Salkay
Member
Registered: 2014-05-22
Posts: 482

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Yes, looks like the bug is back in 5.19.4 for me too hmm

Last edited by Salkay (2020-08-14 11:03:17)

Offline

#6 2020-08-19 19:46:21

kanpio
Member
From: Poland/Wrocław
Registered: 2006-01-25
Posts: 49

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

I do confirm. "Switch user" option is missing since upgrade to plasma 5.19.4

Offline

#7 2020-08-21 16:56:40

Ravenman
Member
Registered: 2009-07-03
Posts: 236

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Hi to everyone:

Same issue here ... kscreen 5.19.4-1, plasma-workspace 5.19.4-2 and plasma-desktop 5.19.4-1.

Can we report this as a bug into ArchLinux?

Last edited by Ravenman (2020-08-21 18:34:23)

Offline

#8 2020-08-21 16:58:44

Scimmia
Bug Wrangler
Registered: 2012-09-01
Posts: 7,982

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

It's already there

Offline

#9 2020-08-22 17:10:16

Ravenman
Member
Registered: 2009-07-03
Posts: 236

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Scimmia wrote:

It's already there

Could you share the bug ID with me, please?

Offline

#10 2020-08-22 19:12:34

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 11,874

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Offline

#11 2020-08-22 21:36:43

Ravenman
Member
Registered: 2009-07-03
Posts: 236

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Thanks a lot.

As workaround, I downgraded to systemd version 245.7-1, systemd-libs version 245.7-1 and systemd-sysvcompat version 245.7-1 and the switch user option is back.

Offline

#12 2020-08-22 23:07:15

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 11,874

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

Once someone has identified which systemd commit triggered the issue,  it can be reported upstream to either the KDE or systemd developers so it can be fixed.
Then Arch can apply the fix.

Offline

#13 2020-09-07 07:32:16

Skaper
Member
Registered: 2020-03-02
Posts: 16

Re: [BUG FILED] KDE Plasma missing "switch user"

I have the exact same issue along with there being no longer an option to change the look of the login screen (wallpaper, etc.). I remember you could find the option under the startup and shutdown part of the settings menu.

Last edited by Skaper (2020-09-07 17:37:28)


I like to do things a certain way, even if there's a simpler solution available. (No one will hire me, I know.)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB