You are not logged in.

#1 2022-01-13 10:52:27

sudoku
Member
Registered: 2012-10-31
Posts: 88

[SOLVED] cryptoloop module not found on 5.16.0

I've just updated to 5.16.0 and loading the cryptoloop module fails:

# modprobe cryptoloop
modprobe: FATAL: Module cryptoloop not found in directory /lib/modules/5.15.13-arch1-1

I have

/lib/modules/5.15.14-1-lts/kernel/drivers/block/cryptoloop.ko.zst

and it is present on 5.15.13 if I downgrade. However, it is missing from

/lib/modules/5.16.0-arch1-1/kernel/drivers/block

Downgrading to 5.15.13 allows me to use cryptoloop again. Is this a known issue or did I screw up something?

Last edited by sudoku (2022-01-13 13:03:11)

Offline

#2 2022-01-13 12:12:50

demaio
Member
From: Germany
Registered: 2012-09-02
Posts: 95
Website

Re: [SOLVED] cryptoloop module not found on 5.16.0

Maybe you did not reboot after the kernel upgrade?


Home is where my Arch is

Offline

#3 2022-01-13 12:15:48

mpan
Member
Registered: 2012-08-01
Posts: 750
Website

Re: [SOLVED] cryptoloop module not found on 5.16.0

cryptoloop has been deprecated 17 years ago and support has been removed 8 years ago. The module itself was lying in the tree for a dozen years, but now finally someone did the cleanup.


Sometimes I seem a bit harsh — don’t get offended too easily! PGP: 7C848198AE93D3BB

Offline

#4 2022-01-13 12:56:16

sudoku
Member
Registered: 2012-10-31
Posts: 88

Re: [SOLVED] cryptoloop module not found on 5.16.0

@mpan Had no idea! I guess it's time for me to update my scripts then.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB