You are not logged in.

#1 2022-06-21 10:46:39

marcs
Member
From: Italy
Registered: 2007-09-07
Posts: 59

[SOLVED] Pulseaudio: Must change Line-out profile for every new audio

I have the same exact problem described by user pontifikas.

here's the link to his solved post: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=277166

I don't want to nekro/unsolve his post, from his post:

Scratch that.
I just uninstalled the plasma-kde packages (decided to stay with gnome) and the problem is no more. I have no idea why, since the problem was manifesting on both kde and gnome.

The problem is that i never installed or used plasma-kde, something else must be the solution to the problem, I'm quite sure I used the package gnome-settings from AUR in the past as he did, maybe that could be the root of the problem but I don't know for sure, it's only an hypothesis.

Let me know if you need some logs or configs to help.

Thank you

Edit:

I also noticed that even if I hear sound, the system volume slider is not working, and on gnome Settings/Sounds Input devices are greyed out, and disabled.

Re-edit:
The master volume slider now works but only if i refresh the gnome Settings window.

Last edited by marcs (2022-06-25 11:35:18)

Offline

#2 2022-06-22 07:10:32

GeorgeJP
Member
From: Czech Republic
Registered: 2020-01-28
Posts: 130

Re: [SOLVED] Pulseaudio: Must change Line-out profile for every new audio

Offline

#3 2022-06-25 11:34:56

marcs
Member
From: Italy
Registered: 2007-09-07
Posts: 59

Re: [SOLVED] Pulseaudio: Must change Line-out profile for every new audio

Uninstalling wireplumber and moving back to pipewire-media-session solved the problem, thank you.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB