You are not logged in.

#1 2006-11-28 22:40:27

Zmyrgel
Member
From: Finland
Registered: 2006-09-30
Posts: 28

Can Arch be installed remotely?

Can Arch be installed remotely?

I mean is there a support for network and ssh server on the Arch installation CD? I tried to test this with Qemu but it crashed at HW detection.

I'm asking it as I have Thinkpad T22 on other country and I want to install linux on it before fetching it to save time.

Offline

#2 2006-11-28 23:08:55

slackhack
Member
Registered: 2004-06-30
Posts: 738

Re: Can Arch be installed remotely?

Offline

#3 2006-11-29 09:10:16

gradgrind
Member
From: Germany
Registered: 2005-10-06
Posts: 921

Re: Can Arch be installed remotely?

Zmyrgel wrote:

I want to install linux on it before fetching it to save time.

???

Offline

#4 2006-11-29 09:11:21

Zmyrgel
Member
From: Finland
Registered: 2006-09-30
Posts: 28

Re: Can Arch be installed remotely?

Isn't that for changing some existing server to Arch? I don't have any OS on my laptop AFAIK so I wanted to know if the Arch CD had SSH enabled so I could instruct someone to boot the laptop and change root password and then take the remote connection to make the installation.

My help isn't technical so booting from cd is quite a task for them, that's why I'm so interrested on installing linux remotely.

Offline

#5 2006-11-29 09:27:45

Zmyrgel
Member
From: Finland
Registered: 2006-09-30
Posts: 28

Re: Can Arch be installed remotely?

gradgrind wrote:
Zmyrgel wrote:

I want to install linux on it before fetching it to save time.

???

Sorry smile

I want to install linux on it before fetching the laptop to save time  big_smile

Offline

#6 2006-11-29 10:00:37

gradgrind
Member
From: Germany
Registered: 2005-10-06
Posts: 921

Re: Can Arch be installed remotely?

Zmyrgel wrote:
gradgrind wrote:
Zmyrgel wrote:

I want to install linux on it before fetching it to save time.

???

Sorry smile

I want to install linux on it before fetching the laptop to save time  big_smile

Yes, that's what I understood. I was just wondering how much time you imagined saving if a basic Arch installation takes maybe 20 mins. How much time does a remote install, including preparation and communication with a partner take?

But if you insist ... it should be possible using any live CD with ssh.

Offline

#7 2006-11-29 12:08:02

Zmyrgel
Member
From: Finland
Registered: 2006-09-30
Posts: 28

Re: Can Arch be installed remotely?

Main question still unanswered: Does arch CD have ssh?

It's atleast 20min of my precious vacation time in Finland spending installing linux + the time required on configuring it, that's what I'm trying to save smile

Offline

#8 2007-07-06 13:28:32

Kin
Member
From: Oberfranken / Europe
Registered: 2004-01-23
Posts: 137

Re: Can Arch be installed remotely?

Hi,

sorry to bring that old thread up again.
The link youßve provided seems outdated. We have 0.8 today.
Has anyone managed to get an updated Archlinux working on a root server / virtual server?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB