You are not logged in.

#1 2007-03-31 23:10:53

joaospinto
Member
Registered: 2007-02-13
Posts: 40

sound problem

hello guys, i dont know why, but i cant open the gnome volume manager :s i have always been able to use it.. but now, when i open, i get this error box: no volume control gstreamer plugins and/or devices found.
why is this? i was told my alsa was broken, but i was also told that that guy was drunk... can anyone help me?
ty in advance

Offline

#2 2007-04-01 11:49:48

fishonadish
Member
Registered: 2006-11-04
Posts: 125

Re: sound problem

Are the devices being created in /dev?  What's in /dev/snd and /dev/sound?  If there's nothing but seq and timer in /dev/snd then your driver isn't loaded, or is broken.

Fishonadish

Offline

#3 2007-04-01 16:18:11

joaospinto
Member
Registered: 2007-02-13
Posts: 40

Re: sound problem

i am not in archlinux right now, i will answer later.. anyway how can i know whats in /dev/snd and on /dev/sound ?
is it possible that the driver got broken when i pacman -Syu'ed ?

Offline

#4 2007-04-01 18:53:22

paulr
Member
Registered: 2007-03-23
Posts: 52

Re: sound problem

I've received this message when the user hasn't been a member of the audio group in /etc/group ?

Offline

#5 2007-04-02 09:57:35

joaospinto
Member
Registered: 2007-02-13
Posts: 40

Re: sound problem

i have already added my user to the group :s i will check if it is still there.

Offline

#6 2007-04-02 10:01:34

joaospinto
Member
Registered: 2007-02-13
Posts: 40

Re: sound problem

ok, i booted into archlinux and i didnt have the error so lets forget about it yikes

Offline

Board footer

Powered by FluxBB