You are not logged in.

#1 2007-11-05 22:52:55

hybrid
Member
Registered: 2007-02-05
Posts: 261

about the *locate switch

Apparently with the switch from slocate to mlocate one now needs to be in the group "locate".
Since pacman doesn't point one into that direction I thought I'd post it here, I'm assuming that question is gonna pop up multiple times now.

Offline

#2 2007-11-05 23:39:06

iphitus
Forum Fellow
From: Melbourne, Australia
Registered: 2004-10-09
Posts: 4,927

Re: about the *locate switch

You don't actually need to be in the group 'locate' unless you want to manually update the db -- you can search fine without it.

Also.. the group was renamed, so if you were already in the old group, you should still be in it.

James

Offline

#3 2007-11-06 00:07:54

hybrid
Member
Registered: 2007-02-05
Posts: 261

Re: about the *locate switch

That's not exactly correct, you already need to be in the group to be able to locate a file (as a user).
I'm not 100% sure whether I was in the old group slocae or not (I don't remember putting myself into that group but I used to be able to use slocate to locate a file as my user) but after the upgrade I was not in the new group locate.

Offline

#4 2007-11-06 00:24:01

Cerebral
Forum Fellow
From: Waterloo, ON, CA
Registered: 2005-04-08
Posts: 3,108
Website

Re: about the *locate switch

I'm not in the locate group and I can locate files as a user no problem.

Offline

#5 2007-11-06 01:35:39

iphitus
Forum Fellow
From: Melbourne, Australia
Registered: 2004-10-09
Posts: 4,927

Re: about the *locate switch

Cerebral wrote:

I'm not in the locate group and I can locate files as a user no problem.

likewise.

Offline

#6 2007-11-06 04:28:03

somairotevoli
Member
Registered: 2006-05-23
Posts: 335

Re: about the *locate switch

I get this error message now after upgrade

locate: can not open `/var/lib/mlocate/mlocate.db': No such file or directory

Offline

#7 2007-11-06 04:52:22

Cerebral
Forum Fellow
From: Waterloo, ON, CA
Registered: 2005-04-08
Posts: 3,108
Website

Re: about the *locate switch

somairotevoli wrote:

I get this error message now after upgrade

locate: can not open `/var/lib/mlocate/mlocate.db': No such file or directory

have you run sudo updatedb yet?

Offline

#8 2007-11-06 04:59:40

somairotevoli
Member
Registered: 2006-05-23
Posts: 335

Re: about the *locate switch

dur.......I should had paid attention to pacman's output message.........

Offline

Board footer

Powered by FluxBB