You are not logged in.

#76 2004-08-23 23:44:06

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: kde 3.3

topito wrote:

mmm, kmail eats a lot of cpu sometimes (10-20%), that's so strange cos if I use kmail trough kontact is different, maybe is the imap protocol or the kolivas patches... anyone notice that?

$ uname -a
Linux andromeda 2.6.8.1-ck3 #1 Sat Aug 21 21:02:31 CEST 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux

kmail runs fine for me (more stable than the older), but i use

$ uname -a
Linux Asteraceae 2.6.8.1-mm4 #1 SMP Sun Aug 22 16:16:15 CEST 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux
(kernel26mm)

the only time, kmail needs more cpu, is when emails are piped to spamassasin (100%)


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#77 2004-08-24 04:53:25

rasat
Forum Fellow
From: Finland, working in Romania
Registered: 2002-12-27
Posts: 2,176
Website

Re: kde 3.3

dp wrote:

finally, i managed to get kde

I am not getting the new kde upgrade with -Syu

Offline

#78 2004-08-24 06:05:06

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: kde 3.3

rasat wrote:
dp wrote:

finally, i managed to get kde

I am not getting the new kde upgrade with -Syu

it is somehow only on ftp.archlinux.org and probably on one or 2 mirrors - most mirrors do not have it (i have a rotating script and after 6 tries, it fell back to ftp.archlinux.org and then it was in the db)


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#79 2004-08-24 07:25:28

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: kde 3.3

After last pacman upgrade mirrors list in /pacman.d/extra is mixed up.... may be the problem

Edit sorted mirrors list updated KDE loading now  tongue

HTH


Mr Green

Offline

#80 2004-08-24 08:18:45

topito
Member
From: Catalonia
Registered: 2004-03-25
Posts: 118
Website

Re: kde 3.3

dp wrote:

kmail runs fine for me (more stable than the older), but i use

$ uname -a
Linux Asteraceae 2.6.8.1-mm4 #1 SMP Sun Aug 22 16:16:15 CEST 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux
(kernel26mm)

the only time, kmail needs more cpu, is when emails are piped to spamassasin (100%)

mmmm, I already have a spamassassing running in my system to scan all mails and then I read them trough imap in kmal, is kmail running another spamassassin process maybe? I can not see any options there...

also I got a lot of these errors in .xsession-errors:

(...)
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
(...)

Offline

#81 2004-08-24 08:24:56

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: kde 3.3

topito wrote:
dp wrote:

kmail runs fine for me (more stable than the older), but i use

$ uname -a
Linux Asteraceae 2.6.8.1-mm4 #1 SMP Sun Aug 22 16:16:15 CEST 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux
(kernel26mm)

the only time, kmail needs more cpu, is when emails are piped to spamassasin (100%)

mmmm, I already have a spamassassing running in my system to scan all mails and then I read them trough imap in kmal, is kmail running another spamassassin process maybe? I can not see any options there...

no, i pipe all incoming email to spamassasin - kmail has nothing per default in it (as far i know)

topito wrote:

also I got a lot of these errors in .xsession-errors:

(...)
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
kmail: WARNING: KMMessagePart::bodyDecoded(): body is binary but used as text!
(...)

that's most probably your problem - i don0t get such warnings


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#82 2004-08-24 08:57:59

IceRAM
Member
From: Bucharest, Romania
Registered: 2004-03-04
Posts: 772
Website

Re: kde 3.3

I think something was (is) messed up with KMail piping through spamassasin. Check http://bugs.kde.org > most hated bugs (or somewhere else)
(or do a search for "KMail" and "spamassasin" in the DB)

I don't really remember but people were complaining about this.
This might be fixed though, I don't really know.

Offline

#83 2004-08-24 09:18:59

rasat
Forum Fellow
From: Finland, working in Romania
Registered: 2002-12-27
Posts: 2,176
Website

Re: kde 3.3

dp wrote:

it is somehow only on ftp.archlinux.org and probably on one or 2 mirrors - most mirrors do not have it...

Thanks for the hint. I got it to work by putting the "Server = ftp://ftp.archlinux.org/extra/os/i686" at the top in /etc/pacman.d/extra

Offline

#84 2004-08-24 10:23:51

topito
Member
From: Catalonia
Registered: 2004-03-25
Posts: 118
Website

Re: kde 3.3

IceRAM wrote:

I think something was (is) messed up with KMail piping through spamassasin. Check http://bugs.kde.org > most hated bugs (or somewhere else)
(or do a search for "KMail" and "spamassasin" in the DB)

I don't really remember but people were complaining about this.
This might be fixed though, I don't really know.

i have found this: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=83567

but that's with the kmail in kde 3.2.3 that worked good for me, quite strange, I will try to investigate what the hell is happening...

I feel this kde release slower than 3.2.3, buttons and windows are rendering slower, mmm, maybe is time to downgrade for me...

Offline

#85 2004-08-24 10:46:32

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: kde 3.3

Wow its logs in so fast now ......  tongue  ...


Great Job cmf   8)


Mr Green

Offline

#86 2004-08-24 11:28:26

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,363
Website

Re: kde 3.3

topito wrote:
IceRAM wrote:

I think something was (is) messed up with KMail piping through spamassasin. Check http://bugs.kde.org > most hated bugs (or somewhere else)
(or do a search for "KMail" and "spamassasin" in the DB)

I don't really remember but people were complaining about this.
This might be fixed though, I don't really know.

i have found this: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=83567

but that's with the kmail in kde 3.2.3 that worked good for me, quite strange, I will try to investigate what the hell is happening...

I feel this kde release slower than 3.2.3, buttons and windows are rendering slower, mmm, maybe is time to downgrade for me...

try changing the look (themes) to a simpler one - this should make the buttons render faster


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#87 2004-08-24 11:41:38

topito
Member
From: Catalonia
Registered: 2004-03-25
Posts: 118
Website

Re: kde 3.3

Will try later cos I'm here at work with a mandrake  tongue

I have been using baghira style, maybe it ihas to be ported to qt 3.3 and kde 3.3, will try plastik. Also I read that removing the .index in the kmail directory sometimes fixes strange behaviors in kmail, will tell later.

Offline

#88 2004-08-26 10:31:48

Namlook
Member
From: France / Montpellier
Registered: 2004-05-30
Posts: 74

Re: kde 3.3

Thanks cmf for your good job !

My upgrade was going well and all apparently work. All ? hmmm... Since I upgraded KDE (to 3.3 of course ;-)) I got big problem with arts. This is simple : I use PekWM with no sound daemon and I can listen xmms, iRate or whaterver. But when I start KDE, all sound stop. I can't have sound under KDE.

So, I quite KDE -> no sound
I kill arts server -> no sound

The only way I can get sound back is reboot  sad

Any Idees ?

Offline

#89 2004-08-26 10:35:23

tpowa
Developer
From: Lauingen , Germany
Registered: 2004-04-05
Posts: 2,261

Re: kde 3.3

perhaps kde muted your mixer down
try kmix to set the volumes of your channels
and check if not a special feature of your soundcard is activated during kde initialisation
what tells the console when you try to listen to a file?

Offline

#90 2004-08-26 22:12:00

IceRAM
Member
From: Bucharest, Romania
Registered: 2004-03-04
Posts: 772
Website

Re: kde 3.3

Oh, another person with sound problems... The solution follows (at least it worked for me).

I personally don't know if it's a problem with KDE or the latest alsa drivers.
After experiencing the no-sound feeling but everything works (=no errors, progress bars filling and so on), I've deleted + added again the Sound Mixer Applet in one of my panels. I also made all the channels appear on it. Then I've thought, ok.. now that everything is made loud, I might be missing something. I started right clicking on each channel, until I got to DAC (Digital to Analog Convertor) channel... and.. surprise! Check/Uncheck mute for it... or "Set record source" gives my sound back.

I thought that was really weird and I don't know if I should blame KDE for this. It might be an alsa problem because it was also updated almost at the same time. I think tuning your mixer volumes from KMix or alsamixer also will fix your problem.

My problem is that the status of the DAC channel is not saved (I think) by the alsamixer script in the Wiki page, and I have to manually reenable sound (with the above method) after each reboot.

Hope that helps...

Offline

#91 2004-08-27 14:13:52

Namlook
Member
From: France / Montpellier
Registered: 2004-05-30
Posts: 74

Re: kde 3.3

dud ! You right my mixer was down... blame me ! I had to think about that. Now I can listen music everywere... :-)

PS : I use OSS. Thanks IceRAM for your explanation. I think it will hope other people   big_smile

Offline

#92 2004-08-28 16:08:51

billbar
Member
Registered: 2004-02-14
Posts: 100

Re: kde 3.3

Getting a message from Kontact "Cannot load part for calendar".
Maybe this is related -- Korganizer does not load.

Anybody others experience here?

Bill Barnes

Offline

#93 2004-08-28 17:59:30

IceRAM
Member
From: Bucharest, Romania
Registered: 2004-03-04
Posts: 772
Website

Re: kde 3.3

I *think* there were some problems with KOrganizer in KDE 3.3rc*, but I'm not sure if they were fixed in the release. You might want to have a look at http://bugs.kde.org

As another idea: try making a backup of the korganizer settings dir (somewhere in ~/.kde/share/apps/korganizer (I think)) and remove the originals (the files in the previous path) afterwards. Maybe it starts with a clean calendar, maybe your calendar got corrupted.

HTH

Offline

#94 2004-08-28 21:35:14

IceRAM
Member
From: Bucharest, Romania
Registered: 2004-03-04
Posts: 772
Website

Re: kde 3.3

Namlook wrote:

dud ! You right my mixer was down... blame me ! I had to think about that. Now I can listen music everywere... :-)

Fixed bug in CVS: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=69320

Offline

#95 2004-08-28 22:07:09

billbar
Member
Registered: 2004-02-14
Posts: 100

Re: kde 3.3

No files at ~/.kde/share/apps/korganizer.
Directory exists but is empty.

Tried running korganizer in root terminal (and user terminal) and the response is:korganizer: error while loading shared libraries: libknewstuff.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

Bill

Offline

#96 2004-08-28 22:57:53

IceRAM
Member
From: Bucharest, Romania
Registered: 2004-03-04
Posts: 772
Website

Re: kde 3.3

# pacman -Qo /opt/kde/lib/libknewstuff.so.1
/opt/kde/lib/libknewstuff.so.1 is owned by kdelibs 3.3.0-1

Reinstall kdelibs!

P.S. I hope you did a full install of KDE (I mean, everything 3.3.0, nothing remaining from 3.2.3)

Offline

#97 2004-08-29 01:36:02

billbar
Member
Registered: 2004-02-14
Posts: 100

Re: kde 3.3

Thanks very much.  Problem resolved.

Would not have thought of kdelibs.  A google for libknewstuff said it  came from kdepim.

Bill

Offline

Board footer

Powered by FluxBB