You are not logged in.

#1 2008-11-21 11:09:18

Registered: 2008-03-11
Posts: 2

[LUMP] modulo php

ciao.. ho installato apache e php sul mio pc.... pero ho un problema nella conficgurazione... credo che il problema sia in questo segmento...

<IfModule mod_php5.c>
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

se commento queste tre righe mi viene visualizzato il sorgente delle pagine php mentre se le tengo decommentate visualizza solo la pagina bianca...
da cosa potrebbe essere causato?

grazie smile


#2 2008-11-21 14:08:20

From: Athens, Greece
Registered: 2008-07-28
Posts: 675

Re: [LUMP] modulo php

Open up /etc/httpd/conf/httpd.conf and just before this:

# Various default settings
Include conf/extra/httpd-default.conf


# PHP 5
Include conf/extra/php5_module.conf

Then, around line 119 and below all the other LoadModule directives, add this:

LoadModule php5_module modules/

Restart Apache and enjoy. smile

However, if you've configured PHP as described above and you're still getting a blank page, make sure your script isn't using short tags (<? instead of <?php) as they are disabled in /etc/php/php.ini. Furthermore, you can try enabling error reporting by changing the display_errors directive in /etc/php/php.ini.

PS: Also, have a look at the wiki entry regarding LAMP.

Last edited by foutrelis (2008-11-21 14:19:31)


#3 2008-11-21 15:26:53

Forum Fellow
From: Manchester, UK
Registered: 2007-06-21
Posts: 1,899

Re: [LUMP] modulo php

Sposto nella sezione "Other Languages".

Questo e' un forum internazionale, se cerchi una comunita' italiana, c'e' sempre wink

Have you Syued today?
Free music for free people! | Earthlings

"Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away." -- A. de Saint-Exupery


Board footer

Powered by FluxBB