You are not logged in.

#1 2009-01-12 13:59:23

PAdu92
Member
Registered: 2008-06-04
Posts: 101

KDE 4.2 RC1 not working

hi all,
I updated KDE this morning to KDE 4.2 RC1, first of all, I had to yaourt -Suf to update due to errors without the force option. I then rebooted but all I get is the background image, plasma just doesn't show up. I can't get a menu from a right click neither... I tried deleting my .kde and .kde4 folders in my /home, but that doesn't change anything. I am now stock using TWM sad

Does anybody have a solution or the same problem?

Offline

#2 2009-01-12 14:03:58

karoshi
Member
From: Marburg
Registered: 2008-02-26
Posts: 182

Re: KDE 4.2 RC1 not working

Did you try Alt&F2 > plasma?

I updated too, works quite well, except that when i try to switch desktops by clicking on the pager-plasmoid, plasma crashes.


It's a bug planet!

Offline

#3 2009-01-12 14:05:48

PAdu92
Member
Registered: 2008-06-04
Posts: 101

Re: KDE 4.2 RC1 not working

yeap, in fact alt F2 is the only thing working, actually it shows me the "execute command" program, but it won't launch anything, when I type palsma then enter, nothing happens...

Offline

#4 2009-01-12 14:13:48

karoshi
Member
From: Marburg
Registered: 2008-02-26
Posts: 182

Re: KDE 4.2 RC1 not working

Sometimes reinstalling helps, so maybe

pacman -S kde

would do the trick.


It's a bug planet!

Offline

#5 2009-01-12 14:39:17

Allan
is always right
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 10,467
Website

Re: KDE 4.2 RC1 not working

PAdu92 wrote:

hi all,
I updated KDE this morning to KDE 4.2 RC1, first of all, I had to yaourt -Suf to update due to errors without the force option.

Never, ever use pacman/yaourt -Suf.   That is the beginning of many problems.

Offline

#6 2009-01-12 14:51:44

PAdu92
Member
Registered: 2008-06-04
Posts: 101

Re: KDE 4.2 RC1 not working

then what should I have done?
I'm trying pacman -S kde....

Offline

#7 2009-01-12 15:17:36

Wintervenom
Member
From: /home/wintervenom
Registered: 2008-08-20
Posts: 1,011
Website

Re: KDE 4.2 RC1 not working

I had to move $HOME/.kde* somewhere to get it to work.  Eventually, I just rsync'ed and re-installed.  Now, everything works perfectly.


My [GitHub] and my [artwork].
Data is guaranteed to stay crunchy in milk.
Keep your _✍ hand strong.

Offline

#8 2009-01-12 15:19:55

Allan
is always right
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 10,467
Website

Re: KDE 4.2 RC1 not working

To deal with conflicts:
1) make sure it is not a conflict with another package - if it is, file a bug report
2) either remove the conflicting files manually or use -Sf for individual packages.

Using -Sfu is dangerous.

Offline

#9 2009-01-12 16:15:05

PAdu92
Member
Registered: 2008-06-04
Posts: 101

Re: KDE 4.2 RC1 not working

ok ok, thank you all, everything works fine after reinstalling... weird....

Offline

Board footer

Powered by FluxBB