You are not logged in.

#1 2010-03-30 04:03:20

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Xyne's Arch Linux Stuff - update

I hesitated to re-use the old thread, but it was mostly about transient DNS issues so I'm stating a new one.


I've just updated the site (http://xyne.archlinux.ca/) with quite a few backend and frontend changes. Some most important changes are:
*) The [xyne-any] repo is now located at http://xyne.archlinux.ca/repos/xyne-any so users must update pacman.conf
*) All "info" pages have move from /info/$pkgname to /projects/$pkgname. I'm redirecting requests for now and will gradually update all references.
*) I've almost certainly broken quite a few file and image links here on the forum.


I've tried to organize the site a bit more and make it easier to navigate (I'm happy with the nav tree in the right column). I'm considering adding a news page and maybe an RSS feed to keep people posted about my projects and repos, and anything that might be new on the site. Content on the site is now written in markdown (as opposed to my own custom system, which, although less tedious than html, was still a bit of a pain for larger documents), so I'll probably be adding things to the Notes and Scripts section on a regular basis.

I ran into a last-minute problem when uploading the new files. It turns out that the local server I was using to test the system was newer than the remote one and I had been using features that it didn't have. I've written an ad-hoc script to work around this but it may have bugs that I'm not aware of. This would affect content above all, so if you notice anything strange, please let me know.

Offline

#2 2010-03-30 04:14:02

Ghost1227
Forum Fellow
From: Omaha, NE, USA
Registered: 2008-04-21
Posts: 1,418
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

The arrow doesn't quite align at top...

Offline

#3 2010-03-30 04:23:52

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Can you post a screenshot?

Offline

#4 2010-03-30 05:10:48

Ghost1227
Forum Fellow
From: Omaha, NE, USA
Registered: 2008-04-21
Posts: 1,418
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

vM3psZQ

Offline

#5 2010-03-30 05:26:12

Allan
Developer
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 10,416
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Yay for font issues...  I get slight gaps in the vertical line.

Offline

#6 2010-03-30 05:30:29

ngoonee
Forum Fellow
From: Between Thailand and Singapore
Registered: 2009-03-17
Posts: 6,838

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Looks just fine to me (front page only for now).


Allan-Volunteer on the (topic being discussed) mailn lists. You never get the people who matters attention on the forums.
jasonwryan-Installing Arch is a measure of your literacy. Maintaining Arch is a measure of your diligence. Contributing to Arch is a measure of your competence.
Griemak-Bleeding edge, not bleeding flat. Edge denotes falls will occur from time to time. Bring your own parachute.

Offline

#7 2010-03-30 05:42:01

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Thanks, Ghost. Reload the style sheet and let me know if it lines up now. I've explicitly set some style attributes using "!important" in case they weren't respected.

What browser are you using? Do the following standard box-drawing characters line up?

┌─┬┐
│ ││
├─┼┤
└─┴┘

Offline

#8 2010-03-30 06:11:53

Allan
Developer
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 10,416
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

That fixed what I was seeing.

Offline

#9 2010-03-30 06:15:02

Gen2ly
Member
From: Sevierville, TN
Registered: 2009-03-06
Posts: 1,529
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Looks good Xyne, nice update, really do like the application listing.


Setting Up a Scripting Environment | Proud donor to wikipedia - link

Offline

#10 2010-03-30 06:17:21

smakked
Member
From: Gold Coast , Australia
Registered: 2008-08-14
Posts: 419

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Doesnt line up for me either google chrome


Certified Android Junkie
Arch 64

Offline

#11 2010-03-30 06:18:03

flamelab
Member
From: Athens, Hellas (Greece)
Registered: 2007-12-26
Posts: 2,160

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Same problem on Chromium.

No problem on Firefox .

Offline

#12 2010-03-30 06:28:42

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

I've rewritten it to align to the left. Does that fix it?

Offline

#13 2010-03-30 06:32:05

flamelab
Member
From: Athens, Hellas (Greece)
Registered: 2007-12-26
Posts: 2,160

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

It's OK now on both of them smile Nice work smile

Offline

#14 2010-03-30 06:32:05

smakked
Member
From: Gold Coast , Australia
Registered: 2008-08-14
Posts: 419

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Yep all fixed now

Site looks good Xyne.


Certified Android Junkie
Arch 64

Offline

#15 2010-03-30 07:03:54

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Thanks for the feedback smile

Offline

#16 2010-03-30 07:26:30

Ghost1227
Forum Fellow
From: Omaha, NE, USA
Registered: 2008-04-21
Posts: 1,418
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Fixed for me!

Offline

#17 2010-03-30 15:43:03

Urfaust
Member
From: Germany
Registered: 2009-01-30
Posts: 164

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

http://browsershots.org/

Maybe this site is useful for checking the layout on multiple platforms/browsers.

Offline

#18 2010-03-30 16:20:41

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,931

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Xyne,

The site looks great. It's very cool.

Offline

#19 2010-03-30 16:33:03

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

That is quite useful, albeit a bit slow. Thanks, Urfaust.

As far as I can tell, the layout generally works on most browsers.

Offline

#20 2010-04-02 15:13:50

hullap
Member
From: New Delhi, India
Registered: 2008-08-17
Posts: 84
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

The sidebar doesnt work in opera 10.10
i see a (very) thin strip of it with right and left arrows underneath
tNDB4NA
and the box drawing in #7 doesnt line up either

Last edited by hullap (2010-04-03 10:49:45)

Offline

#21 2010-04-02 17:02:13

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

If the box drawing in #10 doesn't line up then it's a bug in Opera. If others can confirm this, it should be reported upstream.

Offline

#22 2010-04-02 17:39:04

flamelab
Member
From: Athens, Hellas (Greece)
Registered: 2007-12-26
Posts: 2,160

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Hmm, it seems weird on latest Opera 10.5x, so I guess it's not completelly fixed:

tNDB6Ng

Offline

#23 2010-04-02 19:10:15

Ogion
Member
From: Germany
Registered: 2007-12-11
Posts: 367

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

I can confirm that on Opera (i use vimperator(Firefox) but i had an Opera installed and so i checked it).
Actually it seems that it does render the menu correctly but only gives it a few pixels width. If you go with the mouse in it and highlight the words you can 'scroll' in it sideways, which shows that the menu is there completely. The links in it also work.

Ogion


(my-dotfiles)
"People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both." - Benjamin Franklin
"Enlightenment is man's leaving his self-caused immaturity." - Immanuel Kant

Offline

#24 2010-04-03 06:49:39

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,698
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

The difference in the rendering between Opera 10.5x and 10.10 indicate that it is indeed Opera's fault and that they're working on it. If someone finds a pure xhtml+css solution (i.e. not a user-agent hack) to force Opera to render it correctly without changing how other browsers render it, then I'll gladly implement it.



@all
Thanks for the feedback. I appreciate it.

Last edited by Xyne (2010-04-03 06:52:15)

Offline

#25 2010-04-03 10:10:07

lswest
Member
From: Munich, Germany
Registered: 2008-06-14
Posts: 453
Website

Re: Xyne's Arch Linux Stuff - update

Not sure if you're concerned with how it looks in Windows 7, but I thought I should point it out either way (main issue boxed in black):

xyne-site.png

Running on Windows 7 Professional , x86_64, Firefox 3.6.1.

If you'd like my suggestion on how to best fix the site, what I usually resort to is an if-based PHP script to dynamically generate the css file according to OS, browser, and so forth.
In case you want an example, this is the most recent styles.php file I've put together:http://lswest.pastebin.com/Gg659kts.  I realize I have some redundant if-statements in there, but that's simply because I was testing the file and haven't yet re-written and uploaded all the changes I discovered.

Of course, you'll probably be able to come up with a better platform-agnostic css file than I could.

Besides that, great site.  Very useful tools on there too!

Last edited by lswest (2010-04-03 10:11:53)


Lswest <- the first letter of my username is a lowercase "L".
"...the Linux philosophy is "laugh in the face of danger". Oops. Wrong one. "Do it yourself". That's it." - Linus Torvalds

Offline

Board footer

Powered by FluxBB