You are not logged in.

#51 2010-11-27 11:26:27

adee
Member
From: The Moon
Registered: 2009-11-10
Posts: 107

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Well, I have something interesting.......
In every KDE app when I go to Help menu and click About <program's name here>, Kwallet pops up asking my password. Strange. If I give my password, it won't ask for it again until I close that app. This also happens to other apps at the same time

Offline

#52 2010-11-27 12:28:42

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

That doesn't happen for me. Tried with dolphin, gwenview and konsole.

Strange.

Offline

#53 2010-11-27 13:28:44

ilpianista
Fellow developer
From: Lecce, Italy
Registered: 2007-10-06
Posts: 567
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

@adee
Uhm...happen here too. I started with a clean $HOME.

Offline

#54 2010-11-27 13:56:29

dj003
Member
From: France
Registered: 2010-10-13
Posts: 1

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

I've got an error running KMail. When I start it, it gives this error :

kmail: symbol lookup error: /usr/lib/libmailcommon.so.4: undefined symbol: _ZTIN11MessageCore17MDNStateAttributeE

I use Archlinux 64bits.

Offline

#55 2010-11-27 15:13:17

Xabre
Member
From: Serbia
Registered: 2009-03-19
Posts: 581

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Edit: Sorry, please ignore

Last edited by Xabre (2010-11-27 15:16:17)

Online

#56 2010-11-28 19:11:44

tuxador
Member
From: algeria
Registered: 2010-07-08
Posts: 45

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

ooops! i temporary got a kde session working after updating boost through [testing]. after that i had a missing file for almost every kde-app

 error while loading shared libraries: libpulse-mainloop-glib.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

so i installed pulseaudio and this worked for a one single session, after a reboot i cannot access to kde-desktop anymore :-(
i'm now running fluxbox and when a launch a kde-related application a i get the same message. please help me T_T


laptop LENOVO Ideapad Z570 i7 / 6GO RAM/GeForce 540
ARCHLINUX+KDE frameworks 5.3 (working great !)

Offline

#57 2010-11-28 19:44:54

flamelab
Member
From: Athens, Hellas (Greece)
Registered: 2007-12-26
Posts: 2,160

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Have you reinstalled KDE ?

Offline

#58 2010-11-28 20:18:46

tuxador
Member
From: algeria
Registered: 2010-07-08
Posts: 45

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

nope, would i?


laptop LENOVO Ideapad Z570 i7 / 6GO RAM/GeForce 540
ARCHLINUX+KDE frameworks 5.3 (working great !)

Offline

#59 2010-11-28 20:25:07

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

tuxador wrote:

nope, would i?

Update your packages and install libpulse.

Offline

#60 2010-11-28 20:25:56

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Zom wrote:
tuxador wrote:

nope, would i?

Update your packages and install libpulse.

if he needs to install manually libpulse, then is a bug


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
Blog

Offline

#61 2010-11-28 21:03:32

tuxador
Member
From: algeria
Registered: 2010-07-08
Posts: 45

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

great! i reinstalled libpulse and deleted ~/.kde4 and now all is working fine
thank your a lot for the support smile


laptop LENOVO Ideapad Z570 i7 / 6GO RAM/GeForce 540
ARCHLINUX+KDE frameworks 5.3 (working great !)

Offline

#62 2010-11-28 21:41:34

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

wonder wrote:

if he needs to install manually libpulse, then is a bug

It's a dependency of pulseaudio, so no, I don't think it's a bug. He might just have missed it (or maybe he didn't enable testing).

Last edited by Zom (2010-11-28 21:41:50)

Offline

#63 2010-11-28 21:51:24

ChemBro
Member
Registered: 2008-10-22
Posts: 673

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Zom wrote:
wonder wrote:

if he needs to install manually libpulse, then is a bug

It's a dependency of pulseaudio, so no, I don't think it's a bug. He might just have missed it (or maybe he didn't enable testing).

It's already in extra, isn't it?

Offline

#64 2010-11-28 22:00:15

pano
Member
From: Stuttgart, Germany
Registered: 2008-09-08
Posts: 118

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

something I noticed:

when connecting some device, e.g. a USB pen drive, dolphin will show it twice…
Might be because I have also load HAL at startup…

also, opening the Save dialog in rekonq/konqueror seems to take quite some time (almost 3 secs)…

Offline

#65 2010-11-28 23:34:10

ilpianista
Fellow developer
From: Lecce, Italy
Registered: 2007-10-06
Posts: 567
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

wonder wrote:

if he needs to install manually libpulse, then is a bug

guys, don't listen wonder. He says lies to convince you that Gnome is good, and KDE is bad!
$ pacman -Qi libpulse
Required by phonon
$ pacman -Qi phonon
Required by kdelibs

Maybe that guy didn't enabled [testing] which is a requirement of [kde-unstable]

BTW, I switched back to xine-lib (with pulse support) + phonon-xine + PA in this way I avoided ~50MB of extra packages and libgnome stuff!

Offline

#66 2010-11-29 04:32:14

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

ChemBro wrote:

It's already in extra, isn't it?

Yes, but I suspect it wasn't when he installed KDE.

(It only hit extra a couple of days ago, IIRC).

Offline

#67 2010-11-29 17:09:11

tuxador
Member
From: algeria
Registered: 2010-07-08
Posts: 45

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

of course i had [testing] enabled in the moment of the upgrade , but the file (mentionned above) was "missing" even if the command locate found it :-/
now i'm very happy with this software compilation , very stable (even in beta1 version).
i noticed a sensitive gain in responsivness and kde-pim is great!
kde roxXxe


laptop LENOVO Ideapad Z570 i7 / 6GO RAM/GeForce 540
ARCHLINUX+KDE frameworks 5.3 (working great !)

Offline

#68 2010-11-29 17:44:27

xheyther
Member
Registered: 2009-10-18
Posts: 40

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

In KDE 4.5 I used to sort my photos with Digikam (kipi-plugnins not installed). I have version 1.6.0-2

In this beta, it failed to load with the following message:
digikam: error while loading shared libraries: libkipi.so.7: cannot open shared object file: No such file or directory

I tried to install kipi-plugins but that doesn't change anything nor a reinstall of digikam. Am I alone ?

Offline

#69 2010-11-29 18:06:00

ilpianista
Fellow developer
From: Lecce, Italy
Registered: 2007-10-06
Posts: 567
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

@xheyther
You have to rebuild them. (/usr/lib/libkipi.so.8 is owned by kdegraphics-libs 4.5.80-1)

Offline

#70 2010-11-29 21:14:13

splashy
Member
Registered: 2010-08-21
Posts: 128

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Hi I installed kde 4.6 succefully but of course I had to do a wrong thing... When I launched kmail2 it imported all my settings from kmail, it was just perfect and me as an idiot I delete some account from config of kmail2 and now I don't have any account who works. So my question is: how to "reset" kmail2 to put the kmail folder I save before the update (haaa this was a good idea) and do again the akonadi synchronisation as the first launch of kmail2?
Thanks

Offline

#71 2010-11-29 21:17:24

ilpianista
Fellow developer
From: Lecce, Italy
Registered: 2007-10-06
Posts: 567
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

@splashy

$ rm -rf ~/.kde4/share/{apps,config}/kmail2* ~/.config/akonadi ~/.local/share/{akonadi,local-mail,.local-mail.directory}

should work...at your own risk tongue

Offline

#72 2010-11-29 21:31:09

splashy
Member
Registered: 2010-08-21
Posts: 128

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

hum hum I'm a bit suicidar so I will try this thanks. ^^

Offline

#73 2010-11-29 22:05:00

splashy
Member
Registered: 2010-08-21
Posts: 128

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

Ha it's not so efficient...
It did nothing... akonadi is stronger than what you thought, I configure three accounts and it's great but their still a fuck***g bug, When I associate to different folders different identity to use for create new message it's still use my default account! How can I fix this?
PS: I find that we can save akonadi... Oh great now I know...

Offline

#74 2010-11-29 22:50:22

marvn
Member
From: Prague
Registered: 2010-01-05
Posts: 83

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

pano wrote:

something I noticed:

when connecting some device, e.g. a USB pen drive, dolphin will show it twice…
Might be because I have also load HAL at startup…

also, opening the Save dialog in rekonq/konqueror seems to take quite some time (almost 3 secs)…

solid now uses udisks, so if you have udisks installed and hal is running at the same moment, every device will be shown twice. onec for hal and once for udisks

btw,  yes, solid with udisks is slow, so (imho) best way right now is to remove udisks and use hal

Last edited by marvn (2010-11-29 23:09:03)


core i5 4590, x86_64, nvidia 970

Offline

#75 2010-11-29 23:26:02

ilpianista
Fellow developer
From: Lecce, Italy
Registered: 2007-10-06
Posts: 567
Website

Re: [kde-unstable] KDE 4.6

marvn wrote:

btw,  yes, solid with udisks is slow, so (imho) best way right now is to remove udisks and use hal

I'll keep KDE hal-less until 4.6.0, then we will take a decision about this.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB