You are not logged in.

#1 2005-05-18 04:42:57

jery_wang2002
Member
Registered: 2005-05-18
Posts: 31

Can arch be used for amd based pc?

I asked previously if arch can be used for amd 64. How about amd xp processors like Athlon XP.

Anyone has any experience in running arch on top of amd based system?

Thnks
Jerry

Offline

#2 2005-05-18 05:01:47

dtw
Forum Fellow
From: UK
Registered: 2004-08-03
Posts: 4,431
Website

Re: Can arch be used for amd based pc?

Errr - you could trying having a look in the "other architectures" section...

Offline

#3 2005-05-18 08:02:07

Kern
Member
From: UK
Registered: 2005-02-09
Posts: 460

Re: Can arch be used for amd based pc?

uname -promis
Linux 2.6.11.7-ARCH i686 AMD Athlon(tm) XP 2400+ AuthenticAMD GNU/Linux
works ok here

Offline

#4 2005-05-18 08:14:05

johnisevil
Member
From: Hamilton, ON Canada
Registered: 2003-08-07
Posts: 221
Website

Re: Can arch be used for amd based pc?

Yes and yes.  The Athlon XP (K7) family of processors are considered i686 and  Athlon 64's (I guess you could say are i686 and x86_64) both work fine.  I've been using Arch on 3 different AMD based systems.  2 years on the Athlon XP 2500 and almost a year on 2 different Athlon 64 systems.  I've never run into a hardware related problem with Arch.

Offline

#5 2005-05-20 15:11:38

clank
Member
Registered: 2005-04-11
Posts: 35

Re: Can arch be used for amd based pc?

And here's the proof of k8:

uname -promis
Linux 2.6.10-ARCH i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+ AuthenticAMD GNU/Linux

(I'm stuck on 2.6.10 because I'm dodging nvidia widescreen problems, it has nothing to do with the k8 chip)


=> Now known as jb

Offline

Board footer

Powered by FluxBB