You are not logged in.

#1 2005-05-18 08:54:29

dtw
Forum Fellow
From: UK
Registered: 2004-08-03
Posts: 4,431
Website

weird ppp issues - semaphore and no pppd?

I am having really weird issues with all my modems - i have used slmodem with both slamr and alsa and a regular hardware modem.

When I try to connect i get pretty much the same behaviour

1st connect - no connect
2nd connect - no carrier
3rd - expect :ogin
4th - expect :assword
5th - expect :otocol
6th - i start to get errors:

Opener: received OpenDevice
Opener: received ExecPPPDaemon
In parent: pppd pid 5052
Couldn't find interface ppp0: No such device
Kernel supports ppp alright.
Couldn't find interface ppp0: No such device
Opener: received KillPPPDaemon
In killpppd(): Sending SIGTERM to 5052
It was pppd that died
pppd exited with return value 5
Sending 4608 a SIGUSR1
Opener: received RemoveSecret
Opener: received RemoveSecret
Opener: received OpenResolv
Opener: received OpenResolv
Opener: received RemoveLock
Opener: received PPPDExitStatus
Opener: received OpenLock

==> /var/log/messages.log <==
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (BUSY)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (NO CARRIER)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (VOICE)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (NO DIALTONE)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (NO DIAL TONE)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (NO ANSWER)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (DELAYED)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: abort on (ERROR)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: send (ATZ^M)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: expect (OK)
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: ATZ^M^M
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: OK
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]:  -- got it
May 18 16:35:12 heaton chat[5571]: send (ATDT4142020^M)
May 18 16:35:13 heaton chat[5571]: expect (CONNECT)
May 18 16:35:13 heaton chat[5571]: ^M
May 18 16:35:13 heaton chat[5571]: ATDT4142020^M^M
May 18 16:35:13 heaton codec_semaphore: semaphore is not ready [0x1][0x301300]
May 18 16:35:13 heaton codec_write 1: semaphore is not ready for register 0x54

==> /var/log/kernel.log <==
May 18 16:35:19 heaton codec_semaphore: semaphore is not ready [0x1][0x301300]
May 18 16:35:19 heaton codec_write 1: semaphore is not ready for register 0x54

==> /var/log/messages.log <==
May 18 16:35:19 heaton codec_semaphore: semaphore is not ready [0x1][0x301300]
May 18 16:35:19 heaton codec_write 1: semaphore is not ready for register 0x54
May 18 16:35:19 heaton chat[5571]: BUSY
May 18 16:35:19 heaton chat[5571]:  -- failed
May 18 16:35:19 heaton chat[5571]: Failed (BUSY)

==> /var/log/errors.log <==
May 18 16:35:19 heaton pppd[5570]: Connect script failed

any clue anyone?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB