You are not logged in.

#1 2005-05-24 16:53:38

fdrebin
Member
Registered: 2005-04-25
Posts: 152

fluxbox or blackbox

i'm currently using kde but i want cool transparency effects wich are very slow under kde.
fluxbox looks cool.
so should i use fluxbox or is blackbox ok, too cause fluxbox is based on blackbox?
can i use kde and fluxbox/blackbox parallel?

Offline

#2 2005-05-24 17:17:00

phrakture
Arch Overlord
From: behind you
Registered: 2003-10-29
Posts: 7,879
Website

Re: fluxbox or blackbox

well, if you're used to a DE (ala KDE) then you'd probably want to go with XFCE.... xfce also supports transparency pretty well

Offline

#3 2005-05-24 17:17:59

ozar
Member
From: USA
Registered: 2005-02-18
Posts: 1,681

Re: fluxbox or blackbox

I personally like fluxbox a little better, although I do use blackbox at times, too.  I'd suggest trying both of them since they are both very small and really easy to install.


oz

Offline

#4 2005-05-24 17:20:05

fdrebin
Member
Registered: 2005-04-25
Posts: 152

Re: fluxbox or blackbox

with what command do i start fluxbox or XFCE (like kdm for kde [in daemons])?

Offline

#5 2005-05-24 17:22:32

ozar
Member
From: USA
Registered: 2005-02-18
Posts: 1,681

Re: fluxbox or blackbox

I start mine using an .xinitrc file:

exec fluxbox

...or for XFCE:

exec startxfce4


oz

Offline

#6 2005-05-24 17:24:50

fdrebin
Member
Registered: 2005-04-25
Posts: 152

Re: fluxbox or blackbox

so where's the differnce between blackbox and fluxbox - which to use ?

Offline

#7 2005-05-24 17:28:45

ozar
Member
From: USA
Registered: 2005-02-18
Posts: 1,681

Re: fluxbox or blackbox

Fluxbox seems to be a little more flexible in my opinion, so I like it slightly better.  If you decide to try fluxbox, be sure to enable the "unstable" repo in pacman.conf and load fluxbox 9.13 with "pacman -Syu fluxbox-devel".

Version 9.13 is much better than the older version kept in the current repo.    smile


oz

Offline

#8 2005-05-24 17:50:43

fdrebin
Member
Registered: 2005-04-25
Posts: 152

Re: fluxbox or blackbox

if i do startx with having exec fluxbox in my .xinitrc i get something like this

Warning: Failed to open catalog, using default messages...

Offline

#9 2005-05-25 03:26:33

rasat
Forum Fellow
From: Finland, working in Romania
Registered: 2002-12-27
Posts: 2,176
Website

Re: fluxbox or blackbox

fdrebin wrote:

so where's the differnce between blackbox and fluxbox - which to use ?

I use Fluxbox and like because developments are going on adjusting with current Xserver. Also FluxMenu tool is good when making/editing the menu. What I don't like is the FluxConf compared to BBconf for making menu and toolbar layout. Not a problem, BBconf works in FluxBox, though, Arch package (bbconf) conflicts with fluxbox, requires force install (pacman -Sf bbconf).

Offline

Board footer

Powered by FluxBB