You are not logged in.

#751 2011-04-07 09:07:45

Hund
Member
From: Sweden
Registered: 2010-03-22
Posts: 478
Website

Re: gnome unstable repository

I downgraded to the stable release of GNOME, but now I cant get the clock-applet to work? sad

Offline

#752 2011-04-07 10:36:07

zenlord
Member
From: Belgium
Registered: 2006-05-24
Posts: 1,218
Website

Re: gnome unstable repository

espace.ariane wrote:

GTK3 apps consume a lot of vertical space, such as the ~toolbar in nautilus. Is there any way to reduce the size of those toolbars ?

There is little to be tweaked at this moment. That will improve in the future - maybe it's enough to install another theme?

Offline

#753 2011-04-07 10:39:38

zenlord
Member
From: Belgium
Registered: 2006-05-24
Posts: 1,218
Website

Re: gnome unstable repository

mango123 wrote:

how add applets to gnome-panel?
applets from /usr/share/gnome-panel/4.0/applets

You can't: (from the wiki) "The contents of the panel are entirely system-owned: this communicates a clear delineation of role to users and promotes the identity of the desktop as a separate entity from applications, as does the visual styling of the panel. This styling has also been designed in order to be non-distracting and to enable users to focus on the task at hand."

Offline

#754 2011-04-07 10:50:54

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: gnome unstable repository

mango123 wrote:

how add applets to gnome-panel?
applets from /usr/share/gnome-panel/4.0/applets


presss the Alt key before right clicking on the panel.


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.

Offline

#755 2011-04-07 13:43:51

ed0
Member
Registered: 2010-05-27
Posts: 6

Re: gnome unstable repository

Hi,
Now that a stable version of gnome3 is out, do you know how much time do we have to wait to se it in Core's repos of archlinux?
Thanks !

Offline

#756 2011-04-07 13:59:11

mythus
Member
From: MS Gulf Coast
Registered: 2008-05-15
Posts: 509
Website

Re: gnome unstable repository

ed0 wrote:

Hi,
Now that a stable version of gnome3 is out, do you know how much time do we have to wait to see it in Core's repos of archlinux?
Thanks !

To repeat an old saying often said when such things are asked: "It will be released when it's ready."

One must remember, just because the parent, ie GNOME, released 3.0, doesn't mean that all the package maintainers need o do is push a switch or run a copy command to release it in community. Al kinds of things from testing also have to be released, and such.

As much as I am eager for GNOME 3 to be available for me to get my grubby little hands on, I'd much rather the maintainers make certain that it and all required components can be released without several borking a majority of the user's systems; than having to take time to answer "when can I get it" questions that are repeatedly asked in 11111+ threads.


Legends of Nor'Ova - role playing community devoted to quality forum-based and table-top role play, home of the Legends of Nor'Ova Core Rule Book and Legends of Nor'Ova: Saga of Ablution steam punk like forum based RPG

Offline

#757 2011-04-07 14:30:20

hh
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 3

Re: gnome unstable repository

WiIl  gnome 2.x stay in core ? f.ex. as gnome-2. . .

Last edited by hh (2011-04-07 14:30:47)

Offline

#758 2011-04-07 14:37:21

espace.ariane
Member
Registered: 2010-07-02
Posts: 18

Re: gnome unstable repository

zenlord wrote:
espace.ariane wrote:

GTK3 apps consume a lot of vertical space, such as the ~toolbar in nautilus. Is there any way to reduce the size of those toolbars ?

There is little to be tweaked at this moment. That will improve in the future - maybe it's enough to install another theme?

In fact there is an option in dconf, to use small icons in toolbar (org.gnome.desktop.interface->toolbar-icons-size) but it does not seem to have any effect =/

Offline

#759 2011-04-07 15:28:47

mango123
Member
From: Moscow, RU
Registered: 2009-01-24
Posts: 19
Website

Re: gnome unstable repository

wonder wrote:
mango123 wrote:

how add applets to gnome-panel?
applets from /usr/share/gnome-panel/4.0/applets


presss the Alt key before right clicking on the panel.

nothing happens :-(  only change susspedn<->power off

Offline

#760 2011-04-07 15:41:29

Cosmin
Member
Registered: 2008-10-06
Posts: 248

Re: gnome unstable repository

hh wrote:

WiIl  gnome 2.x stay in core ? f.ex. as gnome-2. . .

no.

Offline

#761 2011-04-07 16:43:07

jorchube
Member
Registered: 2009-04-05
Posts: 55

Re: gnome unstable repository

zenlord wrote:
espace.ariane wrote:

GTK3 apps consume a lot of vertical space, such as the ~toolbar in nautilus. Is there any way to reduce the size of those toolbars ?

There is little to be tweaked at this moment. That will improve in the future - maybe it's enough to install another theme?

You can edit the css-style of the theme.


@mango123: the items in the gnome-shell panel can not be edited at the moment. (maybe with future extensions or something like that)

Offline

#762 2011-04-07 17:11:45

Hund
Member
From: Sweden
Registered: 2010-03-22
Posts: 478
Website

Re: gnome unstable repository

Not even the fallback mode worked for me, craptastic! wink I hope it will be way more stable very soon.

Offline

#763 2011-04-07 19:09:25

okubax
Member
From: London
Registered: 2010-04-24
Posts: 203
Website

Re: gnome unstable repository

The GDM doesn't display the my username on the login box screen anymore, it only displays 'other' and I have to input the username manually and then the password, anyone else experiencing this or is it only me?

Offline

#764 2011-04-07 19:58:18

Lowra
Member
Registered: 2009-09-21
Posts: 192

Re: gnome unstable repository

I made a Clean ArchLinux install under Virtualbox specially to test Gnome 3.
I did everything indicated in the wiki page of Gnome 3

Good news: It starts.
Bad news: It starts in Fallback Mode, saying that my graphics does not support the "normal" mode. I own an Intel core i3 350M CPU, which had an graphic chipset, with open sourced drivers.

I installed both the xf86-video-intel, and xf86-video-vesa drivers.

I'm not very familiar with Virtualbox, I can't make an "hard" install right now, but I'll enjoy to test Gnome 3, so if you have any clue...

Thank you wink

Offline

#765 2011-04-07 20:03:17

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: gnome unstable repository

@Lowra virtualbox emulates a video card and is not using your system one, therefor xf86-video-intel is kinda useless.


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.

Offline

#766 2011-04-07 20:07:00

Lowra
Member
Registered: 2009-09-21
Posts: 192

Re: gnome unstable repository

wonder wrote:

@Lowra virtualbox emulates a video card and is not using your system one, therefor xf86-video-intel is kinda useless.

Yep, I've been thinking that. So there is NO way to make Gnome 3 works in the normal mode under Virtualbox ? It's sad, I wanted really tried it sad

Offline

#767 2011-04-07 20:19:09

zenlord
Member
From: Belgium
Registered: 2006-05-24
Posts: 1,218
Website

Re: gnome unstable repository

Shotwell needs a rebuild I guess:

$ shotwell
shotwell: error while loading shared libraries: libwebkit-1.0.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

Offline

#768 2011-04-07 20:21:51

scenox
Member
Registered: 2010-07-19
Posts: 63

Re: gnome unstable repository

Lowra wrote:

Yep, I've been thinking that. So there is NO way to make Gnome 3 works in the normal mode under Virtualbox ? It's sad, I wanted really tried it sad

Actually, 3D acceleration should generally work in Virtualbox >3.0 for Linux. See this http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=28088
Also, you can check IRC chan of the virtualbox guys: irc://irc.freenode.org/vbox

Last edited by scenox (2011-04-07 20:28:49)

Offline

#769 2011-04-07 20:22:10

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: gnome unstable repository

zenlord wrote:

Shotwell needs a rebuild I guess:

$ shotwell
shotwell: error while loading shared libraries: libwebkit-1.0.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

http://www.archlinux.org/todolists/#71


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.

Offline

#770 2011-04-07 21:02:48

Mazur
Member
Registered: 2009-06-10
Posts: 103
Website

Re: gnome unstable repository

There is one bug in Gnome 3, when you go to dconf-editor and set to Draw Background with Folders etc then you have to open nautilus first to make it visible, same after reboot - firstly nautilus and then its visible. The same thing on two different PCs.

Offline

#771 2011-04-07 21:58:20

Hund
Member
From: Sweden
Registered: 2010-03-22
Posts: 478
Website

Re: gnome unstable repository

Im only getting "Failed to load "gnome" session?

Edit: Nevermind.

Edit: How do I change the Metacity theme and add buttons? Kinda annyoing to not have any buttons at all. smile

Last edited by Hund (2011-04-07 22:23:31)

Offline

#772 2011-04-07 22:23:33

bones
Member
From: Brisbane
Registered: 2006-03-24
Posts: 321
Website

Re: gnome unstable repository

I rebuilt liferea from abs and it,s working fine


"When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return."

Offline

#773 2011-04-08 05:52:33

Kernald
Member
From: Toulouse, France
Registered: 2011-03-13
Posts: 32

Re: gnome unstable repository

Hund wrote:

Edit: How do I change the Metacity theme and add buttons? Kinda annyoing to not have any buttons at all. smile

It's no more Metacity, but Mutter. Try gnome-tweak-tool.

Offline

#774 2011-04-08 10:02:09

PhuniX
Member
Registered: 2011-04-05
Posts: 5

Re: gnome unstable repository

Gnome 3 works fine now !

From AUR, I'have installed Elementary's icons pack and set up it with gnome-tweak-tool. But the theme from deviant art don't work.

Shotwell work now with the community-testing package and liferea with testing package.

Offline

#775 2011-04-08 13:09:19

Ockonal
Member
From: Ukraine
Registered: 2010-10-11
Posts: 48
Website

Re: gnome unstable repository

Now it's in testing, cool. I like it. But the only fail I see is nautilus:

nautilus: error while loading shared libraries: libgnome-desktop-2.so.17: cannot open shared object file: No such file or directory

I can't run it. Any ideas?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB