You are not logged in.

#1 2011-07-15 00:57:47

Zedwarth
Member
From: Pittsburgh, USA
Registered: 2011-07-15
Posts: 3

[Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

I'm trying to install Arch on a spare laptop, but when I get to the part where I have to select which mirrors  to use I find the spacebar won't select anything.  Instead the spacebar acts just like the tab button.

  I'm using a netinstall image that I downloaded earlier today and the spacebar behaves normally in the terminal.  I have also tried using a USB keyboard but nothing changed.  Both keyboards are US Qwerty layouts.

Last edited by Zedwarth (2011-07-16 01:10:47)

Offline

#2 2011-07-15 03:42:39

stlarch
Member
From: hell
Registered: 2010-12-25
Posts: 1,250

Re: [Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

I can't remember that part of the installation (it's been a while), but maybe try hitting enter instead? If not, you should be able to just use the default one to get it installed and then edit /etc/pacman.d/mirrorlist afterwards.

Offline

#3 2011-07-15 04:03:28

lilsirecho
Veteran
Registered: 2003-10-24
Posts: 5,000

Re: [Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

As I recall, I used the up/down arrows to scroll to the bottom of the mirror list and then back up to ...Server ftp://ftp locke...

I then pressed enter to select that mirror for the install.


Prediction...This year will be a very odd year!
Hard work does not kill people but why risk it: Charlie Mccarthy
A man is not complete until he is married..then..he is finished.
When ALL is lost, what can be found? Even bytes get lonely for a little bit!     X-ray confirms Iam spineless!

Offline

#4 2011-07-15 23:26:16

Zedwarth
Member
From: Pittsburgh, USA
Registered: 2011-07-15
Posts: 3

Re: [Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

I was able to get through the installation with just the defaults selected.

Thank you for the replies.

Offline

#5 2011-07-16 01:06:01

jac
Member
From: /home/jac
Registered: 2009-05-19
Posts: 431
Website

Re: [Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

If I remember correctly, there is no part where you select mirros. Maybe you're thinking that the mirror (no 's') selection screen is meant to select multiple?

In any case, please add "[Solved]" to the title of this thread by editing your original post.

Offline

#6 2011-07-16 01:16:18

Zedwarth
Member
From: Pittsburgh, USA
Registered: 2011-07-15
Posts: 3

Re: [Solved] Spacebar not Selecting in Arch Installation Framework

Yes, jac, I think that's what happened. I've gone through installations before but I must have gotten confused since it was my first netinstall.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB