You are not logged in.

#1 2013-03-07 01:50:46

s5s
Member
Registered: 2013-03-07
Posts: 8

[BUG] cmake is installed without qt5 dependencies

I just installed cmake which installs cmake-gui.

cmake-gui depends on qt5. If qt5 is not installed the following error occurs when trying to run 'cmake-gui':

archlinux% cmake-gui
cmake-gui: error while loading shared libraries: libQt5Widgets.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Offline

#2 2013-03-07 02:01:08

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,079

Re: [BUG] cmake is installed without qt5 dependencies

open up a bug report. Devs aren't likely to see random forum posts.

However, as per https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/cmake/

cmake doesn't install cmake-gui. Its optional. https://projects.archlinux.org/svntogit … ages/cmake

and qt5-base must have been installed since its in the makedepends array.


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#3 2013-03-07 07:57:43

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,206

Re: [BUG] cmake is installed without qt5 dependencies

There's no bug here, qt5 is already an optional dependency:

> pacman -Qi cmake
...
Optional Deps  : qt5-base: cmake-gui
...

Offline

#4 2014-12-31 04:35:57

Joel
Member
From: Tijuana, BC, México
Registered: 2011-12-21
Posts: 84

Re: [BUG] cmake is installed without qt5 dependencies

confirming..I don't use Qt5 only Qt4, please keep it as Qt4 dependency please sad


* PC: Intel Core 2 DUO E6550 @ 2.33 GHz with 2 GB RAM: Archlinux-i686 with xfce4.
* Laptop: Intel Core 2 DUO T6600 @ 2.20 GHz with 4 GB RAM: Archlinux-x86-64 with xfce4.
* AUR contributor.

Offline

#5 2014-12-31 06:34:52

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 19,363
Website

Re: [BUG] cmake is installed without qt5 dependencies


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

Board footer

Powered by FluxBB