You are not logged in.

#1 2006-07-29 14:57:05

murkus
Member
From: Europe/Helsinki
Registered: 2004-03-19
Posts: 254

Bluetooth doesn't work anymore

It's been few upgrades since I last tried bt-connection. Now it doesn't work anymore. I get following error when trying to run gnome-obex-server:

 #  gnome-obex-server

(gnome-obex-server:11255): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.

** (gnome-obex-server:11255): WARNING **: OBEX server register error: -1

** (gnome-obex-server:11255): WARNING **: Unable to initialize OBEX source

** (gnome-obex-server:11255): WARNING **: Couldn't initialise OBEX listener

Fixing something like this is where I'm not good at, could anybody help me with this?

greets,
murkus

Offline

#2 2006-07-29 16:20:30

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,751

Re: Bluetooth doesn't work anymore

Bluetooth has been down for a few weeks since last major upgrade did not know if its an Arch bug ....

Tomk where are you man?

 hcitool scan
Device is not available: No such device

:cry:


Mr Green

Offline

#3 2006-07-30 01:46:25

Cam
Member
From: Brisbane, Aus
Registered: 2004-12-21
Posts: 658
Website

Re: Bluetooth doesn't work anymore

hciconfig hci0 up

The HCI interface has just been defaulting to down since 3.0 when it used to automagically be brought up. All is working fine here.

Offline

#4 2006-07-30 06:34:37

murkus
Member
From: Europe/Helsinki
Registered: 2004-03-19
Posts: 254

Re: Bluetooth doesn't work anymore

# /etc/rc.d/bluetooth start
Starting Bluetooth subsystem: hcid sdpd hidd hid2hci rfcomm.
# hciconfig hci0 up

# hcitool cc 00:17:4B:17:07:54

# gnome-obex-server

(gnome-obex-server:3662): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manage r:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified  are supported and host-based authentication failed.

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: asser tion `error == NULL || *error == NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: asser tion `error == NULL || *error == NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: asser tion `error == NULL || *error == NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: asser tion `error == NULL || *error == NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: asser tion `error == NULL || *error == NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assert ion `src != NULL' failed

(gnome-obex-server:3662): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G _IS_OBJECT (object)' failed

# 

It doesn't work here, but it used to. I've made no changes..

.murkus

Offline

#5 2006-07-30 07:56:01

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,751

Re: Bluetooth doesn't work anymore

Cam wrote:
hciconfig hci0 up

The HCI interface has just been defaulting to down since 3.0 when it used to automagically be brought up. All is working fine here.

YAY! ..... only I have to run that as root so I guess add it to rc.local?

Should /etc/rc.d/bluetooth be changed ????? to add that ?


Mr Green

Offline

#6 2006-07-31 11:34:59

murkus
Member
From: Europe/Helsinki
Registered: 2004-03-19
Posts: 254

Re: Bluetooth doesn't work anymore

I was trying to remake the gnome-bluetooth package with makepkg. I can't get the package to compile. I'm getting the error:

checking for openobex-config... no
configure: error: openobex-config not found. Pehaps openobex is not installed.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
==> ERROR: Build Failed.  Aborting...

The thing is that there's no openobex-config even though I've got openobex installed. How can I get this to work?

Offline

#7 2006-07-31 11:44:05

brain0
Developer
From: Aachen - Germany
Registered: 2005-01-03
Posts: 1,382

Re: Bluetooth doesn't work anymore

Search the forums please: hcid doesn't work anymore unless dbus has started before it. To solve this, you have to start "dbus" before "bluetooth" in rc.conf.

@MrGreen, Cam: Please would you search the forum, too, before giving a wrong answer to a question. The hci interface is still brought up automatically like it used to be, hcid just has to be running.

Offline

#8 2006-07-31 11:51:39

murkus
Member
From: Europe/Helsinki
Registered: 2004-03-19
Posts: 254

Re: Bluetooth doesn't work anymore

brain0 wrote:

Search the forums please: hcid doesn't work anymore unless dbus has started before it. To solve this, you have to start "dbus" before "bluetooth" in rc.conf.

@MrGreen, Cam: Please would you search the forum, too, before giving a wrong answer to a question. The hci interface is still brought up automatically like it used to be, hcid just has to be running.

Thanks!

I'm going to try that. I wasn't having dbus at all in my rc.conf and I was  starting bluetooth manually after boot. Let's hope your solution works for me.

.murkus

Offline

#9 2006-07-31 12:07:43

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,751

Re: Bluetooth doesn't work anymore

brain0 wrote:

Search the forums please: hcid doesn't work anymore unless dbus has started before it. To solve this, you have to start "dbus" before "bluetooth" in rc.conf.

@MrGreen, Cam: Please would you search the forum, too, before giving a wrong answer to a question. The hci interface is still brought up automatically like it used to be, hcid just has to be running.

:oops: Excuse me

/me not use dbus hal autofs


Mr Green

Offline

#10 2006-07-31 12:08:21

brain0
Developer
From: Aachen - Germany
Registered: 2005-01-03
Posts: 1,382

Re: Bluetooth doesn't work anymore

Offline

Board footer

Powered by FluxBB