You are not logged in.

#1 2004-07-14 13:13:45

Aletheuo
Member
Registered: 2004-03-26
Posts: 59

Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

Nomachine NX Server has free clients that can be compiled and run on Arch linux but the NX Server is only available as a binary because it is a commercial product.  Has anybody gotten an NX Server binary working on Arch linux and if so could you let me know the steps it took?

Product homepage:
http://www.nomachine.com/

Binaries of NX Server for dnload:
http://www.nomachine.com/download_serve … r=personal

Thanks,
Craig


Arch Linux (Duke)
JabberID:  cgill27@jabber.org
IRC: Aletheuo
Registered Linux User #354975

Offline

#2 2004-07-14 20:01:43

xor
Member
From: Sweden
Registered: 2003-03-20
Posts: 71

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

Hi.

Got it running but some errors because I do not know how to configure it.

[root@blunder etc]uname -a
Linux xor 2.6.7 #1 Sun Jun 27 19:28:05 CEST 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux
[root@blunder etc]# cat /etc/arch-release
Arch Linux 0.6 (Widget)

[root@blunder etc]# pwd                   
/usr/NX/etc
[root@blunder etc]# ../bin/nxserver --start
NX> 100 NXSERVER - Version 1.3.2-25 PE (Evaluation)
NX> 122 Service started
NX> 999 Bye

Quick and dirty howto:
unpack into a temp dir somewhere
rpmunpack nxserver-1.3.2-25.i386.rpm
gunzip nxserver-1.3.2-25.i386.cpio.gz
cpio -idmv <nxserver-1.3.2-25.i386.cpio

cd usr/NX/bin/
run ./nxsetup --install redhat (hehe must use something..)
this will install to /usr/NX/ and create new useraccount

still in your tempdir where unpacked do cp -rp NX/ /usr/
installscript does not copy all files to /usr/NX so we have to do it.

run /usr/NX/scripts/nxenv.sh  (not sure if we must or if nxstart do this for us)
go to /usr/NX/etc/ and touch passwords file, copy key.txt you did dl aswell to this dir.
Copy node.conf.update to node.conf
Now run /usr/NX/bin/nxserver --start

Should be working..
If not, check /var/log/messages and /var/log/errors

/xor

Offline

#3 2004-09-01 13:24:11

darose
Member
Registered: 2004-04-13
Posts: 119

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

Don't know if this helps, but apparently there's a free version of NX in the works now.  See:

http://osnews.com/story.php?news_id=8139

Looks like it resides here in some form:

http://www.kalyxo.org/twiki/bin/view/Main/FreeNX

But this does seem to be a Debian-specific site.  Not sure where the source is, but I'm sure it's available if you dig a bit.

Maybe this is a good candidate for an Arch package now?  :-)

DR

Offline

#4 2004-09-18 20:41:08

standsolid
Member
From: Carlsbad, CA
Registered: 2004-05-23
Posts: 54
Website

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

I'm going to try and get FreeNX packaged/working on Arch.  I used it on Debian and it is really incredible.  I have a pretty slow upload from my home box and it makes VNC unbearable.  NX is simply amazing in it's speed.  I have a Windows NX client at work that I conenct to my Box at home that has aKregator, kontact and kopete running.  Simply incredible.  Now I need to get it to work with Arch...


ewwwwww Arch is all gooey

Offline

#5 2004-11-08 19:26:11

standsolid
Member
From: Carlsbad, CA
Registered: 2004-05-23
Posts: 54
Website

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

Finally!

I'll post a howto on this later today

but I got it working using precompiled binaries (gave up on compilation of the source).

I was talking to someone on IRC who said they almost had a working package.  If they don't release one, I'm going to post arch packaged binaries, if anyone is interested.

sweet NX!  YES!

NXworks.png


ewwwwww Arch is all gooey

Offline

#6 2004-11-25 15:32:11

campylobacter
Member
From: Austria
Registered: 2004-04-12
Posts: 60
Website

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

standsolid wrote:

I was talking to someone on IRC who said they almost had a working package.  If they don't release one, I'm going to post arch packaged binaries, if anyone is interested.

Yes, please! I´m very interested.
Do you mean the real NX server, or the free version FreeNX?
http://debian.tu-bs.de/knoppix/nx/

campy

Offline

#7 2004-11-29 20:33:26

standsolid
Member
From: Carlsbad, CA
Registered: 2004-05-23
Posts: 54
Website

Re: Anybody have Nomachine NX Server working on Arch?

it's freenx.

basically I took the binary pckages, and installed them to /

I configured my Nomachine Key and NX user and it connected and worked from my work PC.

On a possibly related topic, my work just cut off my SSH access to my home PC so I have no way to get the details on what I did from work smile


ewwwwww Arch is all gooey

Offline

Board footer

Powered by FluxBB