You are not logged in.

#1 2004-08-02 18:48:07

punkrockguy318
Member
From: New Jersey
Registered: 2004-02-15
Posts: 707
Website

Setting up USB wireless

I'm trying to set up my wireless device, it's a belkin... I'm the at76c503 v11 modules, they compile and load fine.  I'm pretty clueless when it comes to wireless devices, how do I set it up once the correct modules are loaded?  I have wireless_tools installed.  Any help?


If I have the gift of prophecy and can fathom all mysteries and all knowledge, and if I have a faith that can move mountains, but have not love, I am nothing.   1 Corinthians 13:2

Offline

#2 2004-08-04 09:29:50

shadowplay
Member
From: Gotheburg, Sweden
Registered: 2004-05-26
Posts: 13

Re: Setting up USB wireless

use iwconfig to set the configuration.

iwconfig wifi0 essid <essid>
iwconfig wifi0 channel <channel>

and so on...

just type iwconfig to see if you have a connection

if so, you're "plugged in" and should be able to treat it more or less like an ordinary cable-device[/code]

Offline

#3 2004-08-04 18:50:15

colnago
Member
From: Victoria, BC
Registered: 2004-03-25
Posts: 438

Re: Setting up USB wireless

I have a siemens wireless usb that I think is identical to the belkin one.  I have tried briefly on 2 occasions to get it to work without success.  If you get it going could you repost with some details. 

I will try again and see if I can find what my problem was.  I remember seeing on some wifi for linux site that it can work.

Offline

#4 2004-08-04 21:52:15

punkrockguy318
Member
From: New Jersey
Registered: 2004-02-15
Posts: 707
Website

Re: Setting up USB wireless

Gah, i've pretty much given up... i bought a prism2 card and that's not even working... grr...


If I have the gift of prophecy and can fathom all mysteries and all knowledge, and if I have a faith that can move mountains, but have not love, I am nothing.   1 Corinthians 13:2

Offline

#5 2004-08-11 09:50:35

qball
Member
Registered: 2004-04-02
Posts: 40
Website

Re: Setting up USB wireless

alot of usb cards have a crappy usb connection.
so you need to patch youre kernel.

I just tried (a prism2 card) with this driver: (includes a kernel patch) and it worked directly: http://sourceforge.net/forum/forum.php? … _id=326770

Offline

Board footer

Powered by FluxBB