You are not logged in.

#1 2013-02-17 14:07:44

nixIT
Member
Registered: 2010-01-13
Posts: 394

[SOLVED] static sound in VLC after upgrade to 2.0.5-3

Hello all,

VLC was working flawlessly, had sound, could open multiple videos at one time, no issue..

Performed a pacman -Syyu last night, VLC upgraded, and now I can only open 1 video at a time, and that video has static for audio. 

I downgraded to VLC 2.0.5-2, and now VLC won't play ANY videos, I get this:

No suitable decoder module:
VLC does not support the audio or video format "WMA2". Unfortunately there is no way for you to fix this.
No suitable decoder module:
VLC does not support the audio or video format "WMV2". Unfortunately there is no way for you to fix this.

I tried this post:

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=155205

I'm not sure where to go to get VLC back to where I can play video.

--nixIT

Last edited by nixIT (2013-02-21 00:27:46)


ASRock 970 Extreme4  | AMD FX 8350 | 32GB G.SKILL Ripjaw X  | 180GB Corsair Force Series GS SSD | MSI GeForce GTX 960 GTX Gaming 4G 4GB

Offline

#2 2013-02-17 19:13:39

nixIT
Member
Registered: 2010-01-13
Posts: 394

Re: [SOLVED] static sound in VLC after upgrade to 2.0.5-3

went through the alsa troubleshooting guide in the wiki, and no help.  disabled pulseaudio via the troubleshooting section, no help  check alsamixer, and ran a sound test, and that passes with flying colors.

Anyone else experience static in VLC?

I am also running Cinnamon, if that makes a difference.

--nixIT


ASRock 970 Extreme4  | AMD FX 8350 | 32GB G.SKILL Ripjaw X  | 180GB Corsair Force Series GS SSD | MSI GeForce GTX 960 GTX Gaming 4G 4GB

Offline

#3 2013-02-18 00:03:51

tilman
Member
Registered: 2009-11-03
Posts: 6

Re: [SOLVED] static sound in VLC after upgrade to 2.0.5-3

There seem to be a couple problems with latest VLC, e.g. https://bugs.archlinux.org/task/33833
I had a couple problems, including the unkown format WMA2 when downgrading only VLC.

To fix the problem for now downgrades to
   ffmpeg-1:1.0.1-1
   vlc-2.0.5-2
   x264-20121113-1
should do the trick.

tilman

Offline

#4 2013-02-21 00:27:32

nixIT
Member
Registered: 2010-01-13
Posts: 394

Re: [SOLVED] static sound in VLC after upgrade to 2.0.5-3

worked like a charm, thanx!


ASRock 970 Extreme4  | AMD FX 8350 | 32GB G.SKILL Ripjaw X  | 180GB Corsair Force Series GS SSD | MSI GeForce GTX 960 GTX Gaming 4G 4GB

Offline

#5 2013-04-01 22:41:25

vellvisher
Member
Registered: 2013-03-30
Posts: 6

Re: [SOLVED] static sound in VLC after upgrade to 2.0.5-3

https://bugs.archlinux.org/task/33915 proposes that vlc-stable-git has a fix for it..

--V

Offline

Board footer

Powered by FluxBB