You are not logged in.

#1 2013-02-25 02:12:52

gastong34
Member
Registered: 2013-02-10
Posts: 5

Issues with KDE 4.10

Hi there.

I have four issues with my KDE 4.10 desktop, I did a fresh install because I thought my desktop broke in the upgrade from KDE 4.9.5, but the issues still, and they are very annoying.



1st Issue: Login takes too long
This isn't a new problem, I have it since I use KDE (4.9.3 I think). Everytime I login I have to wait from 10 to 15 seconds, until the kmix and klipper shows up in the system tray. If I open the application launcher or an application it get frozen until these two icons appears (and the login sound plays). I am using PulseAudio, I don't know if this has something to do with it (I never tried without it).



2nd Issue: Notification applet totally broken
The notification applet that shows up in the system tray is totally broken, it shows the notifications in the other side of the desktop. If I click it, it looks weird. The applet get broken when the icon disappears (as shown in the screenshot below), it happens when the kmix and klipper icons show up.

1E62C7D34.png

18261D3AB.png

C96C5D56B.png



3rd Issue: OSD Notifications shows in the wrong place
If I put the mouse over kmix or klipper icon for example, it shows the notifications in the top of my desktop. It fixes if there's a window focused.

8A063F72B.png



4th Issue: Kmix mouse scroll shortcut
When I scroll up or down in the kmix icon in the system tray it increments/decreases 15%, is there a way to configure this?


Any help would be really appreciated, and excuse me for my bad english smile

Last edited by gastong34 (2013-02-25 19:09:01)

Offline

#2 2013-02-25 12:57:23

jukkan
Member
Registered: 2010-09-08
Posts: 39

Re: Issues with KDE 4.10

The first one is PulseAudio specific problem on KDE, there are others who have had this.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=132765

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=141445


https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 1#p1101711 - IIRC this was the fix.

Last edited by jukkan (2013-02-25 12:57:58)

Offline

#3 2013-02-25 15:58:56

gugah
Member
Registered: 2013-01-02
Posts: 19

Re: Issues with KDE 4.10

Did you try removing the KDE temp files?

sudo rm -rf /var/tmp/kdecache-[username] /tmp/kde-[username] /tmp/ksocket-[username]

It worked for some visual glitches I had. Hope it helps.


"The problem with quotes on the Internet is that you can't always be sure of their authenticity" ~ Abraham Lincoln

Offline

#4 2013-02-25 16:40:10

gastong34
Member
Registered: 2013-02-10
Posts: 5

Re: Issues with KDE 4.10

gugah wrote:

Did you try removing the KDE temp files?

sudo rm -rf /var/tmp/kdecache-[username] /tmp/kde-[username] /tmp/ksocket-[username]

It worked for some visual glitches I had. Hope it helps.

Didn't work for me sad but thank you anyway.

jukkan wrote:

The first one is PulseAudio specific problem on KDE, there are others who have had this.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=132765

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=141445


https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 1#p1101711 - IIRC this was the fix.

Moving the pulseaudio.desktop file fixed the 10/15 seconds delay in the login (now it starts inmediately). That's awesome, thank you a lot!

I still having problem with notification applet, the wrong OSD notification position and I still don't know how to configure kmix applet. I will still looking for the answers in Google, but if somebody knows how to fix these problems, please let me know. Thanks!

Last edited by gastong34 (2013-02-25 21:01:34)

Offline

#5 2013-02-25 18:54:16

syms
Member
Registered: 2008-12-25
Posts: 292

Re: Issues with KDE 4.10

Please vote and comment for your third problem:
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=313578

Btw for fourth issue heres report, it seems its fixed (at least in 4.11 for now):
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=313579

Last edited by syms (2013-02-25 18:55:40)

Offline

#6 2013-02-25 19:26:56

gastong34
Member
Registered: 2013-02-10
Posts: 5

Re: Issues with KDE 4.10

syms wrote:

Please vote and comment for your third problem:
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=313578

Btw for fourth issue heres report, it seems its fixed (at least in 4.11 for now):
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=313579

Thank you for the info smile

Last edited by gastong34 (2013-02-25 21:01:04)

Offline

#7 2013-02-25 19:46:48

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,018

Re: Issues with KDE 4.10

I was getting notifications in two places at once, fixed it by removing ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc and recreating my panel.

Offline

#8 2013-02-25 21:00:27

gastong34
Member
Registered: 2013-02-10
Posts: 5

Re: Issues with KDE 4.10

lucke wrote:

I was getting notifications in two places at once, fixed it by removing ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc and recreating my panel.

Thank you but it didn't work. I noticed that the Notification applet doesn't work if it's in the system tray, but if I put it anywhere else (in the panel as a independent applet or in the desktop) it works properly.

Last edited by gastong34 (2013-02-25 21:00:47)

Offline

#9 2013-03-15 22:52:48

Desintegr
Member
From: Orléans - France
Registered: 2005-01-31
Posts: 20

Re: Issues with KDE 4.10

For the notification bug, you can comment and vote here : https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=314831

Offline

#10 2013-06-18 07:51:13

donniezazen
Member
From: Salt Lake City
Registered: 2011-06-24
Posts: 671
Website

Re: Issues with KDE 4.10

Any news on second issue. I just did a clean install of KDE and system tray is broken. Icons keep moving and in that process they get overlapped or chopped or misplaced. I have tried "Always show" for system tray icon but something will pop-up like Chrome system tray and they all then go through same process of moving and getting chopped off. This problem is significantly prominent on Arch. OpenSUSE and Kubuntu seems to work okay in my short test.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB