You are not logged in.

#1 2023-03-18 15:32:42

letmeiiin
Member
Registered: 2023-03-18
Posts: 1

Unable to access Internet

After running it for a ehile my arch installation suddenly became unable to access the internet one day when i restarted. I have tried to find solutions on other forum posts but nothing has worked for me. The computer connects to the internet just fine when I run windows 10 on it.

When i run "nmcli device status" it only shows the loopback decvice and not my ethernet connection.

when I run "systemctl status Network Manager" it says Loaded:loaded networkmanager.service; enabled preset: disabled and Active:active (running)

I'm not sure how I would copy and paste thing from my terminal into here as I can only get on this forum through my phone so I have yo manually copy things so just let me know if more of those previous commands need to be known.

Any help greatly appreciated.

Offline

#2 2023-03-18 15:41:30

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 48,750

Re: Unable to access Internet

I have tried to find solutions on other forum posts but nothing has worked for me.

Please don't paraphrase, https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=57855

connects to the internet just fine when I run windows 10 on it.

3rd link below. Mandatory.
Disable it (it's NOT the BIOS setting!) and reboot windows and linux twice for voodo reasons.

I'm not sure how I would copy and paste thing from my terminal into here as I can only get on this forum through my phone

https://wiki.archlinux.org/title/Tethering
Or redirect the output into a file and post that from windows.

Start w/ the system journal.

sudo journalctl -b | curl -F 'file=@-' 0x0.st

Offline

Board footer

Powered by FluxBB