You are not logged in.

#1 2011-02-10 15:19:05

jwhendy
Member
Registered: 2010-04-01
Posts: 558

Unclean shutdowns lately; "watchdog detected lockup on core 0"

Suddenly I've been getting improper shutdowns on my work laptop. I run openbox and logout using the root-menu and then at the prompt enter 'sudy shutdown -h now'. This has happened three times in a row now!

I see all the rc.conf scripts run through their stop routing and then the turquose text "POWER OFF" appears, like normal, then one more "power off" line in grey, which is all normal. Usually after that, the computer shuts down, but lately it's been staying in that condition. I'm usually running out the door and don't watch, but when I come back in the morning there's a debug blob on the screen and the preceding line is something like 'Watchdog detected lockup on Core 0'.

I'm not familiar with tools available to debug things like this or what might be causing the issue. Would anyone offer some suggestions? I'm happy to post output of some kind of log or whatever else.

Many thanks for suggestions -- I'd like to fix asap!

Offline

#2 2011-02-10 16:15:59

skunktrader
Member
From: Brisbane, Australia
Registered: 2010-02-14
Posts: 1,323

Re: Unclean shutdowns lately; "watchdog detected lockup on core 0"

You may be affected by this bug
https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=25522

Offline

#3 2011-02-10 16:26:57

jwhendy
Member
Registered: 2010-04-01
Posts: 558

Re: Unclean shutdowns lately; "watchdog detected lockup on core 0"

@skunktrader: thanks for the link. It does look like what I'm experiencing (screen shot on comment #13). Do I just wait for a fix? There seems to be no response re. what this is about or what the fix might be?

Offline

#4 2011-02-13 18:41:23

litemotiv
Forum Fellow
Registered: 2008-08-01
Posts: 5,026

Re: Unclean shutdowns lately; "watchdog detected lockup on core 0"

Please continue here: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=891763

Closing to avoid duplication.


ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

Offline

Board footer

Powered by FluxBB