You are not logged in.

#1 2005-05-30 02:18:54

kcy29581
Member
From: CA
Registered: 2004-12-23
Posts: 231

blender error... [SOLVED]

Hi all,

I get this error when starting blender:

[kcy29581@shadow ~]$ blender
Error: Could not open /dev/nvidiactl because the permissions
are too resticitive.  Please see the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
section of /usr/share/doc/NVIDIA_GLX-1.0/README for steps
to correct.
Segmentation fault

The nvidia readme suggests editing one of 2 files which do not exist...

Any help much appreciated!

There is no spoon in Arch...

Offline

#2 2005-05-30 02:22:54

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: blender error... [SOLVED]

add yourself to the video group...

as root:
gpasswd -a username

then log in and out...

Dusty

Offline

#3 2005-05-30 02:24:23

kcy29581
Member
From: CA
Registered: 2004-12-23
Posts: 231

Re: blender error... [SOLVED]

i thought about that but when i tried it it said "unknown group: video"
...


There is no spoon in Arch...

Offline

#4 2005-05-30 02:25:09

kcy29581
Member
From: CA
Registered: 2004-12-23
Posts: 231

Re: blender error... [SOLVED]

I've already installed the nvidia drivers fine as well so i don't know what else to try


There is no spoon in Arch...

Offline

#5 2005-05-30 02:33:32

kcy29581
Member
From: CA
Registered: 2004-12-23
Posts: 231

Re: blender error... [SOLVED]

well I read up now i realised its the video group being the problem, and I did a
groupadd video
and added myself to that grou, restarted and all is well


There is no spoon in Arch...

Offline

#6 2005-05-30 10:14:08

neri
Forum Fellow
From: Victoria, Canada
Registered: 2003-05-04
Posts: 552

Re: blender error... [SOLVED]

kcy29581 wrote:

well I read up now i realised its the video group being the problem, and I did a
groupadd video
and added myself to that grou, restarted and all is well

This seems to be a problem with the post_install process of the filesystems package. A reinstallation of this package would hav added the video group to your box. I dunno exactly what does trigger it hmm

-neri

Offline

#7 2005-05-30 13:32:18

kcy29581
Member
From: CA
Registered: 2004-12-23
Posts: 231

Re: blender error... [SOLVED]

thanks for that. i was reading the bugs list and thought that was it smile at least its all sorted now


There is no spoon in Arch...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB